Търси

Храмът на Ванга в Рупите (СНИМКИ+ВИДЕО)

Още по темата ...

Д-р Румен Стоилов: Каква е връзката между Ванга, Веска Цицелкова и Людмила Живкова (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
пророчества

Вижте 9 пророчества на Ванга за хората, България и света, които са проверени и не толкова известни

Виж повече
Христо Нанев

Христо Нанев: Феномените са свързани помежду си - свързва ги Духът (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Ванга

Ванга: България ще извърши национално предателство! (АРХИВНИ ТЕКСТОВЕ+ ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Людмила Живкова

Людмила Живкова и импулсът на Новата Епоха. Какви са връзките с Рьорих, Ванга, Омраам и Учителя? (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
06.01.2023 г.
2053
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Храмът на Ванга в местността Рупите е един сбъднат завет на българската пророчица и проницателка в невидимия свят. Точно по нейни указания, Храмът е построен в подножието на връх Вулкан, за който Ванга казва, че в миналото е имало вулкан, който е изригнал. Намира се на юг от Сандански, в разклон преди село Рупите. (вижте картата по-долу)

Днес в подножието на върха има термални извори, чиято гореща вода има доказано лечебни свойства.В скалата на Кожух планина на Рупите в момента има изграден мраморен кръст в памет на загиналите под вулкана Кожух, който е застинал. За него Ванга казва:

„На 14 октомври (Петковден) преди хиляди години тук, в местността Рупите, е изригнал вулкан. Под огнената му лава бил погребан голям град на име Петра, в който имало 3 големи храма.” Вулканът взел живота на хиляди хора. Ванга ги описвала като „високи, едри, облечени в дрехи, тънки и блестящи като станиол”. Били много просветени и вярващи. А реката, която течала през града, била златоносна и всяко новородено дете го потапяли във водите й. Градските порти на Петра били украсени с позлатени крилати животни. 

„Горещата бездна, която погълна това селище сега ни изпраща топлите си пари, за да се лекуваме", пояснява пророчицата. Това са въздишките на загиналите хора. Те искат да ги помним и почитаме, да знаем, че са живели по тези земи. Не забравяйте, че Природата и Бога са по-силни от хората.”Стилиян Иванов: Ванга помагаше на хората според степента на тяхната осъзнатост

Важни цитати от Ванга:

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12