Търси

Какво символизира Солта на живота в думите на Христос? ( Матей 5:13 )

Още по темата ...
окултна история

Окултната история и връзката с Христос, Египет, богомилите и Учителя (част 1)

Виж повече
Принципи

Проф.Константин Златев: Принципите са ядро, но и цел на Всемирното развитие

Виж повече
разпятие

Елеазар Хараш: Без разпятието упадъкът на света щеше да бъде страшен!

Виж повече
18.05.2023 г.
836
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Християнството, специално в Новия Завет, Христос посочва на учениците си: "Вие сте солта на земята" (Матей 5:13). Този израз е важен символ в християнската традиция, имащ дълбоко значение за света и човешката роля в него.

Солта е символ на нещо, което дава вкус. В контекста на християнската вяра, Христос подкрепя учениците си да бъдат "солта на земята", като ги призовава да бъдат влиятелни, да променят обществото и да внесат промени, свързани с Истината, Мъдростта и Любовта. Това означава, че християните трябва да действат като възпитатели и своеобразни лидери, които водят другите към истинското добро и божествените Принципи, които Христос е показал.

Също така, солта външно е консервант, предотвратяващ гниенето на храната. В този контекст, учениците на Христос са поканени да действат като "консерванти" на духовните ценности и верността към Бога и божествените принципи в света. Те трябва да преобразуват неморалността, лъжата и безбожието, които гният обществото и човешката душа.

Този израз също така носи предупреждение. Както Христос казва: "Ако солта обезсоли, с какво ще се осоли? За нищо вече не струва, освен да се изхвърли навън и да бъде потъпкана от хората." (Матей 5:13). Чрез този израз Христос ни напомня, че като християни, ние носим голяма отговорност.

Ако загубим своята "соленост", т.е. своята духовна сила и вярност към Бога, нашата ценност като свидетели на Истината се губи.

Учителя Беинса Дуно казва: 

Може да се каже, че Любовта е солта на живота, т.е. тя го предохранява от онези външни условия, при които той може да се развали


ВИЖТЕ ОЩЕ:
Елеазар Хараш: Преданият човек търси Непознатото - Солта на живота
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12