Търси
Храмът на Ванга в Рупите
06.01.2023 г.
917

Храмът на Ванга в Рупите (СНИМКИ+ВИДЕО)

Храмът на Ванга в местността Рупите е един сбъднат завет на българската пророчица и проницателка в невидимия свят. Точно по нейни указания, Храмът е построен в подножието на връх Вулкан, за който Ванга казва, че в миналото е имало вулкан, който е изтригнал. Намира се на юг от Сандански, в разклон преди село Рупите. (вижте картата по-долу)
Виж повече
Михалаки Георгиев
27.07.2022 г.
783

Бай Митар - Пророкът | Михалаки Георгиев

Да река 30 — можете да речете и 35, па може да има и повече години, откогато покойният бае Митар пророкът се пренася на онзи свет. Може да съм объркал годината — това не пречи: не се пита кога е било, а се пита какво е било. А това, дето ще ви разкажа, да не мислите, че ще го изсмуча из пръстите си — не!
Виж повече
Сигирия
19.07.2022 г.
429

Сигирия - Дворецът в небето ( Sigiriya Rock )

Сигирия или Синхагири (Лъвска скала на сингалски: සීගිරිය, тамилски: சிகிரியா/சிங்ககிரி, произнася се see-gi-ri-yə) е древна скална крепост, разположена в северния град Дабула на централната част на Проматалем Ланка. Това е място с историческо и археологическо значение, което е доминирано от масивна скална колона с височина около 180 метра
Виж повече
Манастирът Хемис в Северна Индия
09.07.2022 г.
2704

Тибетско евангелие - апокрифно евангелие от Манастирът Хемис в Северна Индия - Тибетските години на Христос

Тибетско евнгелие - апокрифно евангелие от Манастирът Хемис в Северна Индия - Тайната история на Христос. Открито в Манастирът Хемис в Северна Индия, където се съхранява оригиналният ръкопис на Тибетското евангелие 
 
Виж повече
Веселин Орешков
13.06.2022 г.
3094

Видео клипове с Веселин Орешков (чичо Веско) - ХРОНОЛОГИЧЕН СПИСЪК

Пълен списък по хронологичен ред на всички видео клипове с Веселин Орешков (чичо Веско). В този списък са включени всички публично изнесени лекции от Веселин Орешков, както и интервютата пред Портал12. Споделете всяко от тези видеа, които е докоснало душата и сърцето ви, за да стигне по този начин до повече хора чрез социалните мрежи.
Виж повече
УЧИТЕЛЯ
04.03.2022 г.
2697

Бележки към дневника на Любомир Лулчев

Според Учителя Дънов в днешната епоха Злото управлява, а Доброто е слугата, който изпълнява. В бъдещата епоха ще бъде обратното - Доброто ще управлява, а Злото ще бъде слуга и ще изпълнява. Ще си сменят само ролите. Но без Злото като сила, проявяваща се на земята, не може да съществува живот в човешката форма.
Виж повече
Мария Магдалена
26.01.2022 г.
2628

Апокрифно Евангелие от Мария Магдалена (изд.на български през 1975 година)

1 Евангелие от Мария Магдалина, последна уче­ничка на Благия, първа несретница и блажена от Не­говото несметно стадо!
2 Пророци и апостоли ми жигосаха душата с петно на позора; сестри и отци ме наричат “през­ряна”, най-първи Христови поборници ме оставиха клета, несретна на улицата.
3 Припадам навеки пред Твоята Истина, Отче; отварям сърцето си пред заветното миро на Сло­вото, спечелена и съкрушена във вечността!
Виж повече
Пир Султан Абдал
26.10.2021 г.
515

Пир Султан Абдал - поет, мъдрец, суфи

Има интересна съдба. Времето, в което живее, като цяло е трудно – постоянни нападения на монголците, оттам – години на глад и мизерия. Животът му е борба срещу насилието.
 
Виж повече
Тимен Тимев
16.09.2021 г.
1500

Петиция от Д-р Тимен Тимев за издаване на книги и иновативни научни изследвания

Петиция - лична Mолба - обръщение от д-р Тимен Тимев ( Johann Ge Moll). Тези от вас, които са се чувствали обогатени, или разнообразени, или (по- образованите) - развълнувани и поласкани, но винаги вдъхновени от шанса да чуят неповторимото, неизказаното и ненаписаното от никоя библия и никоя наука досега.
Виж повече
Какво е Зикр
13.08.2021 г.
5986
1

Какво е Зикр? Какво означава да правиш Зикр?

Зикр - това е постоянно да помниш Бога - във всяка ситуация, във всичко. Зикр - това е да помниш, че Бог е винаги до теб. Когато се говори за Зикр, не се има предвид някакви външни практики или ритуали, макар и такива да има в суфизма и някои течения на исляма. Зикр е всеотдаденост в помненето, че всичко, което правиш е пред Очите на Бога.
Виж повече
Дарение
27.04.2018 г.
535

Дарението е свободно, но десятъкът е принцип. Той е взаимоотношение с Бога, това е нещо много лично

Дарението е свободно, но десятъкът е принцип. Той е взаимоотношение с Бога, това е нещо много лично. Ако отделяте,  не трябва да бързате някъде да давате, трябва много да мислите, защото това са пари за чисто божествени цели (….) Макар и да си ги дал с хубаво чувство, трябва много да внимаваш, защото тези пари служат на природата, на ангелите, на Бялото братство, на икономиката на Бога
Виж повече

Спонсори на Портал 12