Изложба "Порталът"

Начало: 04.12.2017 г. от: 18:30 ч.
Край: 08.12.2017 г. от: 23:00 ч.
Организатор:
Тип събитие: Безплатно
Регион: София - град
Добавено от Драгомира Иванова
Телефон: 0887062050, 0898994432
Лице за контакти: Драгомира Иванова и Румяна Смилкова

Заповядайте на 4 декември 2017, понеделник, в 18,30 часа, в Държавна агенция „Архиви” (изложбена зала „Архиви“, ул. „Московска” №5) на откриването на 20-ата юбилейна изложба „Порталът” на художника Димитър Свиленов - Микерин. Картините са рисувани в медитация през последните две години, като част от тях са създавани в село Царичина, смятано за високо енергийно място и портал към други светове. Животът ни ще се промени към по-добро, когато ние се променим, е посланието на твореца.
Изложбата ще продължи до 8 декември.

„ПОРТАЛЪТ” – ОТКРОВЕНИЕ ЗА СМИСЪЛА НА ЖИВОТА

Димитър Свиленов ще представи 25 платна, създадени през последните две години. Новите му творби са рисувани с любов и носят позитивност и добро настроение. Ще има и няколко картини с египетски образи.
„Светът ще става все по-духовен, чист и спокоен след 2017 г.”, казва художникът, който рисува енергийни картини в медитация. „Ти влизаш в портали и рисуваш образи от други цивилизации”, казва за него приживе големият философ и езотерик Кубрат Томов. „Да не забравяме, че сме длъжни да правим добро и да даряваме - това е мисията на човеците. Когато правиш добро, то се увеличава многократно и се връща при теб”, казва художникът.
Когато той рисува, не знае какво ще се получи накрая. Като е в медитация, вижда картината едва след като я завърши. Критици от Виена казват за него, че Свиленов развива нов тип изкуство, непознато до момента – изкуство на духа. През последните години Микерин казва, че светът ще стане по-добър, когато започнем промяната от нас самите. Той самият работи върху това, да изчисти от себе си всички погубващи емоции, като гордост, гняв, разочарование, обида, страх и омраза. Това е преобразило живота му. „Когато в нас има само любов, тогава сме спокойни!”, казва талантливият творец. „Гневът уврежда черния дроб и образува камъни в жлъчката, мъката руши белите дробове, стресът уврежда сърцето, мозъка и предизвиква паник атаки”, предупреждава Димитър Свиленов. Художникът съветва да събудим любовта, благодарността и хармонията в живота си.
Тъй като човечеството влиза в духовна ера, е нужно да се замислим за смисъла на съществуването си, да сме внимателни в отношенията помежду си, да ценим културата си и да пазим природата.
От 2010 г. Димитър Свиленов рисува картините си в Царичина. Казва, че това е най-чистото място в България, а там го е отвел извънземният разум. За мястото на 20 км от София казва, че е порта към други измерения „Могилата, по която ходя, е най-силно енергийно място в България. Там открих себе си”.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3