Кинофестивал (не)Възможното образование-Пловдив

Начало: 16.02.2019 г. от: 13:00 ч.
Край: 24.02.2019 г. от: 18:00 ч.
Организатор: ЧОУ "Слънчев лъч"
Тип събитие: Безплатно
Регион: Пловдив
Добавено от May Alex
Телефон:
Лице за контакти: ЧОУ "Слънчев лъч"

На 15-ти февруари 2019 г. стартира второто издание на Кинофестивал не-Възможното образование за документални филми, организиран от Сдружение “Общност за демократично образование”. Тази година част от филмите ще гостуват и в още няколко града извън столицата, включително и в Пловдив.

Екипът на пловдивското издание на фестивала е подбрал девет документални филма, които представят разнообразни успешни практики на учене и преподаване от цял свят. Целта е да се запознаят зрителите, които са и възможни участници в образователния процес (ученици, учители, родители), с многообразието на методи и системи за обучение. Организаторите са водени от идеята, че богатството на всеки един индивид е в неговата уникалност, затова не може да има единна образователна система за всички и именно уважението към различията помежду ни би довело до едно човеколюбиво образование, което да отразява особеностите на всяка една човешка същност. Подобно зачитане би създало оптимални условия за развитие и реализация на личния потенциал на всеки човек, както и за повишаване на усещането за щастие и удовлетвореност на хората, независимо от възрастта им.

В рамките на кинофестивала ще се предостави и пространство за диалог и дискутиране на възможностите за подобряване на образователната среда в различните общности. Именно затова след прожекцията на всеки филм публиката ще има възможност да дискутира и постави своите въпроси по представените теми с поканените гости, които са специалисти в различни области на образованието. Провокацията към всички участници в събитията е да мислят и търсят решения на проблемите в своята образователна общност, които могат да се окажат актуални и в по-голям мащаб.

Пловдивското издание на фестивала се организира съвместно от екипи на училище “Слънчев лъч”, сдружение “Общност за свободно образование”, “Младият Пловдив чете” и Народна библиотека “Иван Вазов”.

Прожекциите ще се проведат на 16,17, 18, 23 и 24-ти февруари, а домакини на събитията ще бъдат ЧОУ “Слънчев лъч” и Народна библиотека “Иван Вазов” в рамките фестивала “Пловдив чете”.

Пълната програма може да видите тук: https://bit.ly/2SoxQSv
Вход: Свободен за всички събития в рамките на кинофестивала.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3