Търси

Зимното слънцестоене - Портал към новото, преломен момент за Промяна

Още по темата ...
Пробуждане на човешката душа

Най-красивият момент от живота на човека е зазоряването на неговата душа

Виж повече
Слънчев портал в Ирландия

Слънчев портал в Ирландия показва, че предците са свързвали зимното слънцестоене със Сириус и Орион

Виж повече
Зимното слънцестоене

Галя Маджарова: Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства

Виж повече
21.12.2023 г.
9982
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Зимно слънцестоене тази година е в петък, 22 декември 2023 г
Час на зимно слънцестоене - 05:27 ч. ( София )
Изгрев на зимното слънцестоене - 07:54
Залез на зимното слънцестоене - 16:56

Размисъл по Тайната на числата:
  • Продължителност на деня на зимното слънцестоене - 09 часа 02 минути 18 секунди
  • Продължителност на зимното слънцестоене предишния ден - 09 часа 02 минути 19 секунди
  • Продължителност на следващия ден на зимното слънцестоене - 09 часа 02 минути 22 секунди

Зимното слънцестоене е пряко свързано с Новораждането.

„Ако се не роди някой изново, не може да види Царството Божие." Йоан 3:3

Новораждането е от Бога. Учителят казва, че тук се образува правилната връзка между менталното и причинното тяло на ученика и душата тръгва в един много силен път на своето развитие. В тази степен към ученика се насочват най-големите психически бури. Може да се каже, че става вихрушка в него. Точно тези големи психически бури предшестват новораждането. Това са белезите, че новораждането приближава. Когато се новородиш, умъртвяваш всичко нечисто в себе си, всяка тревога и всяко безпокойство.

Чрез тази Отворена врата нагоре ще се спаси само чистата духовност, само тези, които се новородят за живота на Бога. След това велико космическо новораждане ще се яви дарът на мъдростта. Велик дар е мъдростта, но от нея има по-голям дар:това е дарът на Единението (много особена дума, с много дълбоко значение). То е заложено в душата,но малцина го постигат.

Понеже Новораждането е условие за виждане на Царството Божие, Христос казва, че необходимите елементи за това са вода и Дух.

Зимното слънцестоене е важно, защото оттогава денят започва да расте и започват да прииждат нови сили. Човек трябва да познава тези моменти и в своята външна и вътрешна работа да се съобразява с тях. Има едно съответствие между онова, което става отвън – във външната Природа, и това, което става в човешката душа. Защото Животът е един, единен и неделим. Човек е дете на Великата Разумна Природа. Той участва във всички моменти от нейния живот, свързан е със силите, които действат в нея, ползва се от тях съзнателно или несъзнателно, но за предпочитане е съзнателно.

Христос е Бог, раждащ се в зимното слънцестоене. Христос е духовна реалност, Слънчев Дух.

Живеейки в тъмнината, ти ново Слънце сътвори.


Целта на хаоса е да те тласне до крайния предел на неразбирането. Точно в този краен предел ти трябва да се родиш в Духа

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12