Търси

Тайнственият силиций: Връзката между духовното и физическото в ядрото на Земята

Още по темата ...
водата

Проф.Живко Желев: Бог, Господ и Вода са с едно и също име (ЛЕКЦИЯ-ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
висшият Разум  - ДНК, влияние чрез водата

Димитър Ненков: В момента висшият Разум подменя въглеродните атоми на ДНК със силициеви (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
19.01.2024 г.
4133
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Японски учени от университета „Тохоку“заявиха, че силиций е третия елемент в ядрото на Земята. До момента в научните среди се приема, че голяма част от втечнената лава в ядрото на планетата е изградена от стомана и никел. Според японските учени третият елемент от състава е силиций и той представлява само 5% от общата маса на ядрото.

Изследването на ядрото, което е на 3000 км. дълбочина е невъзможно според професорите от „Тохоку“. Те споделят, че най-дълбоките мини в света са едва на 4 километра дълбочина. За целта на изследването, учените са симулирали ядрото на Земята и са го обвързали със сеизмични активности и други известни на науката данни от горните слоеве, като са пресъздали комбиниране на 85% стомана, 10% никел и 5% силиций 

Официалната информация на Японските учени е, че чрез изследването на състава на ядрото учените да получат по-добра престава за това как е сформирана атмосферата и как е била създадена планетата.

Всъщност обаче, в Япония учените търсят много по-дълбоки отговори за ролята на силиция за живота на нашата планета и работят на база открити в близост до пирамиди в Японско море данни от древни артефакти, скриптове на които се говори за елемента силиций и времето, в което се намираме.

Една от известните до момента връзки е тази на силиция с мозъка и растежа на всички живи организми, както и пряката връзка на този елемент с интензитета на вибрации в човешкото тяло и живите организми.

Всичкият обмен, трофика, хранене и потребление на микроелементи от човешкия организъм са свързани с присъствието на силиций. Изненадващо е, че ние подценяваме този факт и във възрастния човешки организъм, който живее конвенционално, този елемент е доста под нормата. 

"По съвременни езотерични източници се смята, че в момента висшият Разум подменя въглеродните атоми във възлите на човешката ДНК - която е на въглеродна основа - със силициеви. Това е един еволюционен праг, който преживява в момента нашата цивилизация, но той има своите последствия. Силицият никога няма да претърпи органическото гниене - той е устойчив, той е по-висш клас структура - човешката цивилизация получава по-голямо доверие от висшия космически Разум.", заяви за Портал12 Димитър Ненков, който е инженер химик.

Според създателят на Антропософската наука - Рудолф Щайнер, липсата на силиций в човешкия организъм води до редица заболявания. 

Почти половината на това, което срещаме на Земята, се състои от силиций. Учудващо е, че този силиций толкова малко се забелязва, че даже почти се изключва от процеси, в които може да действа извънредно благотворно. В антропософ ската медицина силициевата субстанция представлява същест­вената част на много лекарства. Цяла верига от болести се лекуват с вът­решно поемане или с бани със силициева киселина, защото почти всичко, което в случай на заболяване се появява в абнормно състояние на сетивата, което не лежи в самите сетива, а се проявява в сетивата, както и във вът­решните сетива, което предизвиква болки тук или там в органите – всичко това по чудесен начин бива повлияно от силиция. Изобщо силицият играе мислимо най-голяма роля в това, което по един древен израз се нарича до­макинство на природата, тъй като силицият се намира не само там, където го виждаме, в кварца или в другите камъни. Извънредно фино разреден си­лиций има също в атмосферата, всъщност той е налице навсякъде!
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

12 Свети нощи
01.01.2016 г.
6448

Според Рудолф Щайнер времето около Нова година съдържа 12 свети нощи

Времето от 5-и до 6-и януари завършва и обединява изживяванията на предходните 12 нощи. Дванадесетте Свети нощи са решаващи за живота и съдбата на цялата предстояща година! По това време може да бъде заложен добрият зародиш на нашата воля
Виж повече
Луната
01.02.2016 г.
4466
4

Споровете за произхода и влиянието на Луната продължават с нов научен доклад

Макар учените да продължават да разработват теории за произхода на Луната, остава въпросът: защо при супер напредналите технологии, с които Земята разполага, мисиите до Луната са преустановени
Виж повече
Рудолф Щайнер и Петър Дънов
02.04.2016 г.
3291

Учени и езотерици обсъждат връзката между Рудолф Щайнер и Беинса Дуно на форум във Варна

Рудолф Щайнер и Беинса Дуно създават своите духовно-научни философии почти в един и същ период от време - в началото на 19-и век, когато хората на Планетата са се нуждаели от радикални реформи в разбирането на Живота и Вселената.
Виж повече
плазма около Земята - доказателства
16.06.2016 г.
6495
2

Астрономи уловиха доказателства за гигантски плазмени структури около Земята (ВИДЕО)

Най-разпространено е твърдението, че прото-плазмата около Земята служи като портал, през който душите слизат на планетата, както и като "чакалня" и "зона за изпращане" на мъртвите (зона на 40-те дни); място което е наситено с памет и времеви коридори.
Виж повече
висшият Разум  - ДНК, влияние чрез водата
15.07.2016 г.
24906
11

Димитър Ненков: В момента висшият Разум подменя въглеродните атоми на ДНК със силициеви (ИНТЕРВЮ)

Ние, като представители на разумната човешка цивилизация, трябва да подхождаме съзнателно и с вътрешна благодарност към Създателя, че можем да общуваме с тази енергия. Тя е изключително фина субстанция, която влиза в резонанс с нашите мозъчни структури
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12