Търси

Любовта изявена в човешкото сърце и в човешкия живот ни приближава до Божественото Сърце

Още по темата ...
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Великото учение - това е да се родиш в Чистото Слово

Виж повече
Пако Рабан

Пако Рабан: Учението на Учителя Дънов ще бъде Основа на духовната култура на новото време

Виж повече
творение на Ефира

Елеазар Хараш: Чистата и истинска Любов е творение на Ефира, на финия свят, на Божествения свят

Виж повече
07.02.2023 г.
2106
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителят е живял божествения живот на Любовта във всичкото му съвършенство и при наличността на най-противните обстоятелства; той е следвал истинският живот на Добрата Воля (Благоволението) в различие от лъжовния живот на себелюбието, какъвто мнозинството избира да следва.

В него не е имало никакъв елемент на себелюбие, понеже всички негови мисли, думи и постъпки са били диктувани от Духа на Любовта. На този Дух на Любовта той тъй всецяло бе подчинил своята личност, защото бе станал едно с Него. Да! Той бе станал буквално олицетворение на Божествената Любов.

Неговата пълна победа над личността бе извършена благодарение на това, че той се бе подчинил на Божествения Закон на Любовта вътре в себе си, по силата на което подчинение той стана божествен и цялото негово Учение има за цел да покаже, че всички ония, които се решат да практикуват същото подчинение, ще осъществят същият божествен Живот, ще станат съзнателно божествени.

Да издигнем практикуването на тези качества като главен предмет на живота - това е Духовност; да не ги зачитаме и да продължаваме да живеем в противоположните там егоистични (себелюбиви) недостатъци - гордост, осъдителност, суровост, омраза и гневливост - това е отсъствие на всяка духовност.

В дълбините на своите сърца всички хора съзнават, че Добротата е божествена, макар че понякога те може да оспорват и отхвърлят това с разни доводи. Учителя никога не е напускал съвършената Доброта, Непорочната Любов.

“Бог е Любов”, Любовта е Бог. Людете не познават никакъв друг Бог освен Любовта, изявена в човешкото сърце и в човешкия живот под  формата на чисти мисли, благи думи, и дела от благородно състрадание и опрощение, и те могат да познаят този Бог дотолкова, доколкото са осъществили Любовта в своите собствени сърца чрез себепобеждаване.

Ученикът днес трябва да е честен пред себе си и да каже: "Аз имам работа с Добротата, а не с кухи умозрения; с Любовта, а не с богословски теории; със себеусъвършенстването, а не с ефимерни, скоропреходни мнения."

Добрият човек е цвете на човечеството, и да ставаш всеки ден по-чист, по-благороден, по-богоподобен, като побеждаваш някоя себелюбива наклонност, значи да се приближаваш безспирно, все повече и повече ... до Божественото сърце.

Да пребъдваш в Любов винаги и към всички - значи да живееш истинският живот, значи да имаш самия Живот.

“Който иска да бъде мой ученик нека всекидневно се отказва от себе си”

Христос ; Матей 16:24 ; Лука 9:23 ; 

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12