Търси

Зор Алеф: През 2020 г. много души се пробуждат от древния си сън

17.02.2020 г.
13338
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Хората все повече насилват природата, отговорът й няма да се забави, казва духовният учител 
Човекът рано или късно трябва да се осъзнае – не като деспот и потисник, а като син божи, на който му е поверен дом за живеене.

Астролози, ясновидци и мистици предричат, че през 2020 г. започва пробуждане – пробуждане в отношенията между хората, пробуждане в ума, в сърцето и възстановяване на триединството между дух, душа и тяло. Лекарят-езотерик д-р Румен Стоилов каза, че се отваря порта, която дава шанс на всички честни и добри намерения да бъдат подпомогнати. Тоест – новата енергетика ни дава възможност да реализираме намеренията си по-бързо и по-лесно, стига да са правилни. По думите на астролога Кирил Стойчев – единственият инструмент, с който разполагаме, за да променим съдбата си към добро, е характерът ни и стремежът към самоусъвършенстване. Към това трябва да се стремим и през 2020 г. и да не забравяме, че ако енергията ни е насочена само към материални успехи, колкото й да получаваме, ще бъдем нещастни. 


Фотограф - #TediMarkovMarconi

Потърсихме Зор Алеф, създател на Школата на Единното учение, която през този месец отбелязва своята 10 годишнина в България, за да чуем и неговите прогнози. „Колкото повече се опитваме да властваме, да изстискваме от материалния свят всички негови ресурси, толкова по-труден за обитаване ще става светът”, отсича той.Говорим си за значението  числото 2020 според Кабала и кармата на България. Зор Алеф дава  и формула за духовно пробуждане. 

За катаклизмите, които се случват в света, той казва: „Такива е имало винаги повече или по-малко. 2020 година в това отношение няма да се отличава от другите. Всички опустошителни земетресения, цунамита и наводнения, унищожаващи стотици животни, се усилват през втората половина на 20 век и първата половина на 21 век. Причината е техногенната криза, която нараства – нараства менталното напрежение в човечеството и природата отговаря. Тя е все повече притискана и експлоатирана от човека и нейният отговор няма да се забави.

Човекът рано или късно трябва да се осъзнае – не като деспот, потисник и собственик, а като съюзник на божието царство, като син божи на който му е поверен дом за живеене”.


Зор казва още, че навлизаме в една вълна на хуманност в обществото, която до 10-15 години ще се усети на международно ниво – в новия тип социални отношения, които се изграждат между хора и народи. От Милениума (2000 г.)  насам текат промени - от преодоляване на тесногръдието, на тясно националния шовинизъм в посока разширяване на съзнанието. „Тези промени са в посока премахване на границите между народите, границите в мисленето, разделението в религиите и традициите и ще стават все по-осезаеми. Това е като едно сближаване и изработване на универсално мислене. Все повече хора ще се обръщат към универсалните общочовешки истини и причината ще са фанатизмът, религиозната ортодоксалност и стремежите на отделни индивиди да присвояват правата и свободата на други. Ще се породи желание на хората да живеят по нов начин. Това виждам несъмнено”.


„Що се касае за 2020 г. – тя има особен нумерологичен ред. Числата 2020 са две двойки и две нули. От гледна точка на Кабала – 20 е числото на мъдростта, ето защо говорим за навлизане в нова етика, разгръщане на човешкото духовно съзнание. То ще стане по-забележимо тази година, поне за по-сетивните хора.


За онези, които не си задават големи въпроси и не мислят в тази посока, вероятно промените ще останат незабелязани. Както винаги, духовните промени през вековете са били незабелязани. Дори когато Исус е донесъл съвсем ново учение, което променя лицето на света, мнозинството не е забелязало това и го обявило за лъжемесианство, за измислица. По същия начин хората днес се стараят да премълчават и да игнорират великите истини и новите възможности, които се отварят за тях. Причината е, че да живееш по привичния начин е по-удобно, а на някои им се струва по-безопасно. 

Мислещите и задаващи въпроси хора, онези, които притежават едно ниво на интелигентност поне над средното – през 2020 г. ще усетят промени към повече разумност, към по-меко и хуманно отношение към ближния.

Всичко това е обособено от числото 2 – то е числото на душата. Числото 20 отговаря на 20-я Аркан на езотеричната мъдрост, който значи – възкръсване на мъртвите”, обяснява Зор Алеф. Според него това е знак, че ще възкръснат много велики идеи и истини, че много души ще се пробуждат от древния си сън. Имаме дори два пъти 20-и Аркан – 20 20, тоест два пъти възкръсване, два пъти пробуждане, два пъти чуване на божествения зов.


Българският народ е облагодетелстван заради богомилите и Беинса Дуно
 

Кармата на България не е по-трудна или по-лека от кармата на други народи, казва той. Смята дори, че българите са облагодетелстван народ. „Разбира се, ако съдим по нивото на материалния просперитет – кармата на Швейцария би трябвало да е много по-лека. Всъщност швейцарците сега, на материално ниво, жънат плодовете на хуманизма и толерантността, която са посели по време на средните векове, Ренесанса и Късното Средновековие. Това не им пречи днес да трупат карма на тесногръд материализъм, което след десетки години ще доведе до други неблагоприятни промени. 

България в момента е в период, в който изкупва една карма – карма на потисничество, понеже е била дълго време под турско владичество. Националното самосъзнание на българите и било потиснато. И в самата страна е имало доста проблеми – шовинизъм, заради малцинствата, нетърпимост към ближния си, към комшията.  Но българският народ е и облагодетелстван – няколко пъти на българската земя са се явявали велики и удивителни учения – такова е орфи-питагорейското, тук е възникнало богомилството, както и учението на Учителя Беинса Дуно. От тук е излязъл и учителят Омраам Микаел Айванов, когото аз не поставям по-ниско от неговия учител Петър Дънов. Именно Омраам е успял да изнесе учението на Бялото братство и да го адаптира към съзнанието на европееца. От България и Русия тръгва Школата на Единното учение. Така че България е една мистична земя и нейната карма е по-скоро вдъхновяваща, отколкото разочароваща.

Практика за духовно пробуждане

На въпроса има ли формула, с която можем да се пробуждаме духовно, Зор Алеф  препоръчва практиката за отъждествяване с първоначалната природа. Тя е следната:
Аз притежавам чиста първоначална духовна природа. Тя е лъчезарна и щедра. Тя е безбрежна и безметежна. Тя е подобна на слънцето и на светлината, на извора и на океана. Тя е непресъхващ извор на жизнена сила, любяща доброта и на всички блага, които хранят моето битие.
Произнася се с визуализация на сияйна светеща сфера, която бавно изгрява над главата ни. Вдигайки се от главата, тя застава в пространството над нас, приблизително две педи над главата. Ние съзерцаваме тази въртяща се сфера, посрещаме нейните струящи лъчи по лицето ни, изглаждаме напрежението и гънките по лицето, така както се разглажда лист хартия, разгъвайки го на масата. Визуализираме как лицето се изглажда, мускулите се отпускат, светлината и лъчите проникват дълбоко във всеки наш вътрешен орган. Като отговор на този поток, който получаваме свише, органите ни започват да светят. Поддържаме визуализацията и изричаме формулата отново бавно и ритмично. След това я изричаме отново, но този път се вглъбяваме още повече и забавяме ритъма още повече. Усещаме как всяка дума тече подобно на капки благоуханен балсам от езика и устата ни. На третия етап вдишваме и издишваме при всяка дума Аз (вдишваме) притежавам (издишваме) чиста (вдишваме) първоначална (издишваме)  духовна природа (вдишваме) и така до края. Само че този път трябва да чуваме думите изречени с дъха си, в шумоленето на дъха.

Това е особена техника, която много бързо променя състоянието на съзнанието и енергийните ни центрове се отварят. Така нашата духовна природа започва да работи като много фина антена – проводник, привличаща духовни трептения от пространството.Снимка: Фотограф - #TediMarkovMarconi

 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 3
 • Константин Тренков
  17.02.2020 г. 18:19
  Благодарности към Зор Алеф , Благодарности към портал 12
 • Константин Тренков
  17.02.2020 г. 18:16
  Уважаема Госпожо Екерман : коментарът , който правите ясно загатва нивото на вашето съзнание .Същността все още ви убягва . Умът на човека е логичен , рационален , схваща всичко по външен , повърхностен начин , така гледната точка си остава завинаги сляпа.Когато умът е пречистен и увладян , явява се същността. на 2 пъти засичам вашите коментари , които красноречиво говорят докъде сте стигнали във вашето духовно развитие , и реших да се намеся.
 • Emilia Eckermann
  17.02.2020 г. 13:49
  Апостолите на Исус Христос разпространиха неговото учение по цял свят. Може ли да се каже, че те са равни с него, с Господ? В Библията пише, че ученикът не може да е равен или повече от учителя си. А това и Учителят Беинса Дуно го е казал.

Коментари:

Спонсори на Портал 12