Търси

Зор Алеф: Без духовна връзка е невъзможно зачеване на кармично необременена душа

Още по темата ...

Зор Алеф - Древно-Египетската Мъдрост и наследството до днес (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
16.05.2019 г.
11173
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Здравей, Зор, как да изберем правилния партньор, с когото да изградим божествена връзка и да създадем нов живот?

Преди всичко много ми харесва термина, който си избрала – божествена връзка. Трябва да се замислим върху това, че без да има духовна връзка, зачеване на кармично необременена душа е невъзможно. Ако между двама души не съществува този висок контакт между мислите, идеалите, мечтите, стремежите, ако те не са дълбоко загрижени за душата на другия, винаги ще се привличат кармично обременени души. Преди всичко е важна любовта между двамата. Преди да е дошло детето, преди двамата да са се осъзнали като родители, любовта трябва да е като пречистващ пламък за тях. За съжаление, в обществото ни все по-често сме свидетели на друго явление – хората използват отношенията си, за да получават жизнена сила, храна за егото си и по всякакъв начин използват другия човек.

Преди всичко трябва да се стремим към любов, да се замислим кои неща в нас самите, в личността ни, във възгледите ни, в идеалите и принципите, които следваме, са противоположни на идеята на любовта. Трябва да избистрим за себе си идеята на любовта.

Избирайте партньор, който да е свободен от материалистични възгледи, не някой, който живее с убеждението, че всичко пред него може да бъде изядено или употребено. Материализмът, егоизмът, егоцентризмът са противоположни на идеята на любовта, а любовта е отдаване, щедрост, служене на душата на другия.

Какво още е важно, за да изградим пълноценна връзка и да имаме здрави деца?

Да избираме психично адекватен партньор. Ако душевното здраве на партньора ни вдъхва съмнение, по-добре да не встъпваме в такива отношения. Това е игра, в която повечето хора губят. Бъдете внимателни за това в процеса на опознаването. Заслепяването на чувствата не бива да скрива от нас неща като мрачна ревност и други психопатологични нагласи, всевъзможни тежки ментални обременявания, склонност за живеене в илюзия и неприемане на чуждо мнение. Бракове, в които дори само един от двамата има подобни нагласи, обикновено са нещастни. Тук ние опираме до самия въпрос за хармоничната и здрава любов. Бих препоръчал на повечето хора, ако не се чувстват хармонично в едни отношения и виждат, че патологичните нагласи са здраво вкоренени в другия, независимо колко силни са чувствата, да прекъснат връзката.

Повечето хора живеят с усещането, че всичко ще се нагласи някак от само себе си.

Така не се случва. Ако ти нямаш точни знания, принципи и правила и нямаш непоколебимост в своите убеждения или изобщо нямаш убеждения, обикновено животът става много объркан. После объркваме и децата, които се раждат след това. Ето защо е тази жестока агресия сред тийнейджърите. Затова толкова силно са пострадали ценностите. Лесно е да кажем, че всичко е заради американското кино, заради интернет или порно сайтовете. Причината е по-дълбока – това е тоталната ментална дезориентираност на родителите, които не са се погрижили да изградят ценностна система. Това са родители, които не знаят в какво вярват и за какво живеят. Желанието да сме родители е напълно естествено за всяко човешко същество, но ние забравяме, че освен желание е и висш дълг и продължението на рода в никакъв случай не е единственият смисъл на това тайнство. Бащинството и майчинството са начин за собствено духовно израстване. Това е призвание, че ти ще си в ролята на духовен наставник, а не на биологичен родител. Петър Дънов казва, че майка е не тази, която е родила, и дори не тази, която е възпитала, а тази, която е вдъхнала божественото в сърцето и душата на детето.

Тоест майчинството и бащинството – това е зов за развитие. Ти носиш отговорност за една нова човешка душа, която идва чиста и неопетнена с деяния в този живот. И в този живот ти имаш възможност да послужиш за разгръщането на великолепието на тази душа. Това е свято тайнство.

Трябва да се свалят обувките от краката, както е писано в Библията. Моисей вижда горящия храст и преди да му се яви Господ, чува глас: „Не доближавай това място, свали обувките от нозете си, защото земята, на която стоиш, е свята”. По такъв начин ние трябва да се отнасяме към бъдещото си дете, като към свята земя, в която влизаме, за да творим тайнството, за да служим, за да помагаме, за да свещенодействаме, за да сме съратници и помощници, а не господари, експлоататори или хора, които ще прехвърлят върху друга душа собствените си заблуди и глупости.

Какво е мнението ти за зачеването инвитро?

Инвитрото не е обременяващо греховно или порочно. То е прекрасен начин бездетните родители да имат деца. Но помнете, че при него важат същите правила, както при нормалното зачеване. Когато детето расте в утробата, майката го осъзнава като част от своето физическо астрално тяло, тя и мъжът до нея го даряват със своята любов. Детето расте в съвместната аура на партньорите. Много е тъжно, ако майката преминава през бременността си сама. Аурата й е лишена от необходимите качества, сили и състояния на мъжката енергия, с които се дарява детето още от утробата – смелост, решителност, воля, непоколебимост, добра структура на съзнанието. Това са качества на мъжката природа, докато женската природа има други качества.

Какво ще посъветваш жените, които имат проблем със забременяването?

Преди всичко трябва да се молят да им бъде дарена възможността да доведат душа, която ще послужи за еволюцията на околните. Трябва да съградят в себе си мощна мотивация. Разбира се, трябва да се направят всички медицински изследвания.

Понякога има случаи на тежка карма, когато проблемът със забременяването не може да бъде преодолян. В този случай на такива жени им се препоръчва да станат приемни майки на деца.На много жени им се струва, че имат неразрешими проблеми, но това не е така. Виждал съм как чрез духовен труд и практика са ставали майки и бащи. Има такива примери. Първото, което препоръчвам, е синхронизация с правилния партньор. За това е необходимо разкриване на своята сексуална женска енергия. Много добре за това действат танците, театралното изкуство, пеенето, кундалини йогата...

Другото върху, което е добре да се работи, това е щедростта на сърцето. Научат ли се да са щедри и любящи във всяка дума, в прегръдката, да дават топлина на света, да са открити и доверчиви към света, това до голяма степен превъзмогва отрицателната карма.

Как да постъпим, когато липсва единият от родителите?

Тогава задачата на другия е да поеме липсващата функция. Тук в никакъв случай не омаловажаваме необходимостта майката да срещне достоен и адекватен мъж и обратното – бащата, за да могат те да дадат на детето необходимата майчина и бащина енергия. Но все пак трябва да се помни, че коренът на бащината и майчината енергия е във всеки от родителите. Всеки от родителите притежава и мъжка, и женска природа. Ако един мъж трябва да отглежда детето си сам, той е длъжен да му даде и майчината, трепетна, нежна, обгрижваща, разбираща, приемаща, неосъждаща любов. Ако една майка е останала сама с детето си, тя трябва да развие в себе си воля, решителност, смелост, да предаде на детето принципи, идеали, понятия за чест, непоколебимост пред жизнени изпитания, вяра във висок идеал, цел, стремеж да осъществява своите намерения и да не се огъва пред трудностите. Като цяло хората трябва да се замислят върху качествата на своята собствена природа.

Как да се подготвят родителите за зачеването?

С духовна практика, с усамотение и пречистване. Да се освободят от грубите страсти. Най-доброто, което могат да направят, е да се обърнат към учението на мъдростта. Да потърсят представа за истината, за космическия закон, за божествената мъдрост. Важно е да се чете духовна литература, да се изпълняват хармонизиращи практики. Да се направи равносметка на живота досега. Да се очистим чрез дълбоко разкаяние и осъзнаване от всичко, което е пораждало тъмнина и невежество в живота ни.

В социума хората често казват: „Ще ти направя дете”, „Да си направим дете”. Трябва да осъзнаем твърдо и ясно, че не сме собственици или хора, които са направили това дете. Родителите нищо не правят. Те не създават живота, те са проводници на живота.

Трябва да се изчистим от порочни практики, от пушенето, от злоупотребата с алкохол, да се откажем от грубата реч и мръсните думи, както и от невъздържаното поведение. Всичко това оставя отпечатъци в детето. Добре е подобно осъзнаване да ни ръководи поне една година преди да създадем дете, за да се очистят астралните ни тела. На повечето хора не им пука, когато се готвят да стават родители. Те не разбират, че тези тежки отровни елементи, които внасят във физическите си тела, ще рефлектират неизбежно върху здравето на детето. Макар че детето като по чудо може да се роди здраво и при такива родители, всичко това се проявява малко по-късно, тъй като алкохолът, никотинът, наркотиците, преяждането не са прости физически елементи. Те енергийно взаимодействат със света. Умовете, съзнанието, вибрациите и енергията на родителите в този случай са смъкнати много ниско, трептят в нехармоничен режим при подобен тип хранене, мислене и поведение. Ако искаш да ставаш родител, това е първата червена лампа, която трябва да светне – намери начин да построиш живота си.
 

Препоръчани книги:

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Зор Алеф
Зор Алеф
Зор Алеф (мистично име на Анатолий Александрович Руденко–Зор) е роден през 1976 г. в Москва в семейството на руския поет Александър Руденко и известната българска целителка Иванка.
Ранното си детство прекарва в старопланинското село Раковица в дома на прабаба си Мара, знахарка и лечителка.

От 14-годишна възраст се занимава с целителска и духовна практика. На 16 години издава на руски и на български езици своята първа книга "Кръстът на посветения", подписана с името Зор Алеф. За кратко време става известен като духовен учител, автор на мистични научно-популярни трудове и целител.

През 2000 г. Зор Алеф създава Школата на Единното учение (на основата на eзотерична школа "Зор", съществуваща от 1992 г.). Под негово ръководство работят отделения на Школата в Русия, България, Башкирия, Казахстан, Беларус, Кипър и Финландия.
 

По определение на Зор Алеф "целта на Единното учение е възсъединение на човечеството в Истината, братската любов и закона на земното битие".


Школата представлява стройна система за обучение и развитие на личността, даваща:
*ясна представа за картината на света,
*ключове за овладяване на силите на своята душа,
*инструменти за състрадателна помощ на ближния.
Школата допуска различни форми и степени на проникване на устремилия се към Духовното Знание, представляващо само по себе си духовно-философски синтез на множество автентични мистични традиции.Свързани публикации

Dendera Egipet
01.02.2022 г.
8954

Зор Алеф: По времето на Древен Египет се срещаме не директно със Синовете на звездите, а с техните генетични наследници - атлантите (ВИДЕО)

По времето на Древен Египет, според нас, ние се срещаме не директно със Синовете на звездите, а с техните генетични наследници, с атлантите, които носят до голяма степен знанието им, колкото са съумели да запазят от него. Също така гена, защото ние говорим за две очевидно генетично съвместими цивилизации - извънземната и човешката. Но освен всичко това, висшите духове и божествени същества са продължили да напътстват растящата земна цивилизация.
Виж повече
Коментари 4
 • М.Данкова
  20.05.2019 г. 00:38
  Така е, но безпросветните преобладават.
 • Надежда Динева
  18.05.2019 г. 13:35
  Страхотна статия! Нямам думи!!!!
 • Георги Петров.
  17.05.2019 г. 07:25
  Зор Алеф: Без духовна връзка е невъзможно зачеване на кармично необременена душа. Това твърдение, НЕ Е ВЯРНО. Кармичната обремененост на новороденото Бебе, зависи не от родителите, а от многобройните му, минали РЕИНКАРНАЦИИ. Негативната обремененост на Духът, не може да се ликвидира, по никакъв начин. Тя трабва да се изтърпи, от причинителя. При ГОСПОД, индулгенция няма. При ГОСПОД, има само върховна СПРАВЕДЛИВОСТ.
 • Katia Ton
  16.05.2019 г. 14:07
  Съжалявам, но понякога се учудвам на самочувствието на хора, които си позволяват да поучават други хора. Няма такова чудо като кармично необременен човек. Законът си е закон/ изключвам българските закони/.Всички там духовни учения твърдят, че децата избират родителите си, а не обратното.Сега въпросът е на кого точно да вярваме, защото преки доказателства досега поне аз не съм видяла.Третото нещо е, че бездетните са такива по силата на закона за кармата и ако се опитат да го заобиколят чрез инвитро, осиновяване и т.н., то те си създават допълнителна още по-тежка карма. Не на последно място, щом Господ е решил, че двама души ще имат дете, то кои са тези дето ще кажат, че тези хора са лоши родители???? Какво е това самочувствие, какво е това чудо!!!

Коментари:

Спонсори на Портал 12