Злото е изцелението на човека от фалшивото добро и материалните илюзии

23.06.2017 г.
8712
Добавена от: Борислав Борисов
1 коментара
Как човек може да се спаси от напълно затъване в света на материалните илюзии и псевдо-ценности? Как в модерното ежедневие - обградени с удобства, технологии и често излишни удоволствия, да съхраним и развием истински ценното вътре в нас? Възможно ли е човек, който е в среда, която с години му налага матрицата на "удовлствията" и "имането" да се спаси сам и да избяга от затвора на илюзорната видимост? Това е невъзожно за всички, които са изгубили връзката със своята висша душа и същност.

Затова Бог чрез своето пълно милосърдие и според натрупаните действия и карма на всеки, изпраща различни форми на изпитания и болести, които да накарат човек да се спре, да се огледа, да се отърси от фалшивото и да направи опит за връщане в Пътя на своето спасение и израстване. Всяко зло е шанс, който трябва да се научим да ценим високо. Той е шанс за нашето Спасение.

Трябва да се научим да приемаме проявата на всяко зло - като спасителен пояс, който да ни извади от блатото на гъстата материя, абстракции и илюзии.

Независимо дали злото ще ни бъде пратено под формата на болест, катастрофа, инцидент, терористичен акт, земетресение, наводнение или друго нещастие, то е нашият скъп шанс да погледнем на живота под един нов ъгъл и да се променим. И както в ръцете на всемогъщия Бог е да движи цялото Сътворение по строги закони на Справедливостта и Мъдростта, така когато ние станем достатъчно Чисти, Той ще премахне злото с лекота, защото злото е само един инструмент за възвръщане към Пътя.

Излишъкът на нещата създава злото и щом се изчисти злото и остане самата сграда, остава Доброто.
Учителя, 1907-а година, Варна


В чистотата на тази закономерност и истина, злото е един елексир, така както и болестта е лекуване на душата, когато човек падне в страстите, удоволствията, лъжата и изобщо - негативните и нисши прояви тук на Земята.

Злото създава в човека противоречия, съмнения, за да се произведе в него търкане, което образува Огън
Учителя


Чрез изпратенто зло, разумния човек се отказва от относителното добро и се вкоренява в онова истинското добро, което е вечно в хармония с Бога. В това истинско добро човек разбира и осъзнава, че Бог в него е доброто, а човек е само изпълнител. Така човек отделя от това добро гордостта си и това добро никога не се превръща в провал. Заслугата за това добро има злото, което е елексир, и именно този елексир е излекувал човешкото добро и е оставил на човека само онова Божественото добро, което принадлежи на Бога, а човек само го проявява.

Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло.
Учителя


Защо човешкото добро е отрова?
Човекът на доброто (фалшивото добро, човешкото добро) заспива от собственото си добро и спира развитието си. При това добро, човек започва да се превъзнася. Това е първата отрова. При това добро, човек започва да прави услуги, като прави така, че хората да са му задължени. Това е втората отрова. При това добро човек започва да влияе на хората и да ги управлява. Това е третата отрова. При това добро човек започва да се възгордява и да мисли, че съдбата на хората е в неговите ръце. Това е четвъртата отрова. А петата отрова, или петото заблуждение, е в това, че човек започва да мисли, че е безсмъртен и че раят го очаква. Но всъщност силите на ада са нетърпеливи за него, дори някои демони се провикват: "О, Господи, дай ни този добряк в ръцете, защото той се мисли за по-добър от нас. Изпрати му писмо, Господи, че ние го чакаме с разтворени обятия." Но един старец, който чул това, споделя какво казал Господ: "Почакайте, деца адови, да стане той най-великият добряк и тогава ще ви го предам."

* използвани части от Книга на древната мъдрост "Аор Аваронор" / Елеазар Хараш 2005г.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

12.05.2017 г.
4434

Невъзможността да правиш зло - цел в живота, която отделя човек от Ада на Земята

Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог. Все е Бог
14.08.2016 г.
20125

Ириния Делина: Съзнанието е отговорност. То е границата на Световете!

Лишени сме от свободата, но не като избор, а като всевъзможност, като осъзнатост на това че сме тук, точно тук и сега, и че всяка наша мисъл взаимодейства много повече с цялата вселена отколкото със собствения ни мозък, и че сме единствената връзка между безкрайно голямото и безкрайно малкото
19.01.2016 г.
9968

Теодосий Теодосиев: Светът има крещяща необходимост от нова християнизация

Религията, също както в науката, има една еволюция – нови теории, които отхвърлят старите. Нови идеи, които отхвърлят старите идеи.Бог е любов и любовта ще спаси света – това е най-голямото откритие в историята на човечеството. Няма богоизбрани народи , има богоизбрани хора.
07.04.2017 г.
89506

България - малък остров на спасение в мрачните времена, които идват. Емигрантите да се прибират у дома

Ако ужасът на терористичните актове не доведе до отрезвяване и не промени в следващите години заспалото съзнание на материално-технократското западн(ал)о общество, то Големите природни катаклизми ще свършат това
23.07.2016 г.
268566

Пророчествата за Европа се сбъдват. Хиляди се подготвят за завръщане в България

Терористичните актове от последните две години са едва на повърхността на натрупаните с години тежки проблеми, които назряваха като цирей под лъскавата и на много места позлатена опаковка на западно-европейската територия
Коментари: 1
  • Анна Поляна
    23.06.2017 г., 15:29 ч.
    1     0

    В точния момент! Благодаря

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай