Търси

Галя Маджарова: Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства

Още по темата ...
Омраам за Любовта

Омраам: Трябва да се научите да търсите Любовта в етерните области, защото там е нейният Източник

Виж повече
Слънчев портал в Ирландия

Слънчев портал в Ирландия показва, че предците са свързвали зимното слънцестоене със Сириус и Орион

Виж повече
Слънцето е в знака на Козирог

Александър Кръстников: Докато Слънцето е в знака на Козирог, то се приготвя за новата си дейност като Обновител

Виж повече
21.12.2023 г.
1683
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Зимното слънцестоене за 2023-а година започва в 05.27ч на 22-и Декември за географската ширина на България  (София). 

Зимното слънцестоене вече не се празнува, както преди - с разбирането, че това е период за почивка... да влезем в домовете си, да бъдем самите себе си и да си вземем поука от това, което сме преживяли... за всичко, което е преминало през цялата година и сега приключва.. както природата и животинското царство, които ни обграждат, така и това време на покой е толкова важно за нашето уморено тяло и обременен ум..

Модерната ни западна култура днес ни учи точно на обратното - празниците са време за веселие, алкохол, светлини, пазаруване, претоварване, прекалено харчене, нездравословна храна и това все повече ни отдалечава от това, което може да постигнем тези дни с нашето развитие и да се подготвим за Новата година.

Вроденото чувство, което обаче ни нашепва да се приберем вътре, както почти всички същества правят, е толкова силно…и усещаме зимата с нейната дълбока задача. Тя ни насочва с тихия си, мек път към нашата вътрешна същност, към това ежегодно време на мир и размисъл, като ни предлага перфектното време за почивка и отдръпване в една утроба, за да запалим огъня и светлината в нашето сърце.

Галя Маджарова в своята беседа за Коледните тайнства и Зимното слънцестоене пише:
Зимата е време на Христови тайнства. Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства. Това е времето, което е най-подходящо за пробуждане на Божественото Женско начало и жизнените енергии. Затова е добре да потънем навътре в себе си, да открием Вътрешното слънце и да получим откровенията, които са ни подготвени.
Именно в следващите дни от годината цялата ангелска йеархия е близо до Земята и влива духовната си сила в нея. Ако се използва правилно, Христовият импулс се ражда отново в човека, като дава Топлина и Светлина - усилва Любовта и Мъдростта. Това е момент на издигане на Божественото дете във всеки индивид от яслата на подсъзнанието, която се намира в слънчевия сплит, нагоре към яслата на Свръхсъзнанието, която е разположена в главата между хипофизата и епифизната жлеза. В това се състои Женското тайнство - да се научим да следваме Звездата на Висшата си природа.
...И така, зад ъгъла на Новата година всичко ще започне отначало и като семе, засято надълбоко в земята ние ще се възродим отново, с обновена енергия, за да затанцуваме напролет танца в кръга под слънчевата светлина.


 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Свързани публикации

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи
02.03.2021 г.
5053

Галя Маджарова: Духът на амазонките е тук по българските земи

Независимо от изкривената информация достигнала до нас за амазонките, колективното подсъзнание пази Истината.
Виж повече
Коледни медитации
24.12.2023 г.
7259

12 медитации в дванадесетте Свети Дни за свързване с Христовото съзнание

Дните от 26 декември до 06 януари са дни на усилена вътрешна работа за тези, които искат да направят трансформация. Във всеки от тези дни трябва да намираме време да се откъсваме от външната суета и да се свързваме с духовните енергии на Зимата.
Виж повече
26.12.2019 г.
8769
1

Медитации в Дванадесетте Свети Дни за придобиване на Христово съзнание

Дните от Коледа до 6 ти януари са известни като Дванадесетте Свети Дни. През всеки един от тези 12 дни следва да работим за придобиване на Христово съзнание, което се ражда в нас на Рождество.
 
Виж повече
22.12.2019 г.
6047

Зимното Слънцестоене - време за раждане и пробуждане на Свръхсъзнанието

Зимното Слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства. Това е време за раждане и пробуждане на Свръхсъзнанието. Днес на зимното слънцестоене, когато се ражда Зимата започва времето, когато жизнените енергии са най-подходящи за пробуждането на божественото Женско Начало.
Виж повече
Жената жрица
08.03.2020 г.
2679

Галя Маджарова: Жената трябва да се самоусъвършенства постоянно

Жената е тази, която държи ключовете на живота. Тя е тази, която спасява света. Жената е тази, чрез която се проявява великата и мощна сила на Любовта, която носи живота.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12