Търси

Зимното слънцестоене отключва периода за пробуждане на Вътрешното слънце

23.12.2018 г.
5665
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Зимното слънцестоене вече не се празнува, както преди - с разбирането, че това е период за почивка... да влезем в домовете си, да бъдем самите себе си и да си вземем поука от това, което сме преживяли... за всичко, което е преминало през цялата година и сега приключва.. както природата и животинското царство, които ни обграждат, така и това време на покой е толкова важно за нашето уморено тяло и обременен ум..

Модерната ни култура днес ни учи точно на обратното - празниците са време за веселие, алкохол, светлини, пазаруване, претоварване, прекалено харчене, нездравословна храна и това все повече ни отдалечава от това, което може да постигнем тези дни с нашето развитие и да се подготвим за Новата година.

Вроденото чувство, което обаче ни нашепва да се приберем вътре, както почти всички същества правят, е толкова силно…и усещаме зимата с нейната дълбока задача. Тя ни насочва с тихия си, мек път към нашата вътрешна същност, към това ежегодно време на мир и размисъл, като ни предлага перфектното време за почивка и отдръпване в една утроба, за да запалим огъня и светлината в нашето сърце.

Галя Маджарова в своята беседа за Коледните тайнства и Зимното слънцестоене пише:
Зимата е време на Христови тайнства. Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства. Това е времето, което е най-подходящо за пробуждане на Божественото Женско начало и жизнените енергии. Затова е добре да потънем навътре в себе си, да открием Вътрешното слънце и да получим откровенията, които са ни подготвени.
Именно в следващите дни от годината цялата ангелска йеархия е близо до Земята и влива духовната си сила в нея. Ако се използва правилно, Христовият импулс се ражда отново в човека, като дава Топлина и Светлина - усилва Любовта и Мъдростта. Това е момент на издигане на Божественото дете във всеки индивид от яслата на подсъзнанието, която се намира в слънчевия сплит, нагоре към яслата на Свръхсъзнанието, която е разположена в главата между хипофизата и епифизната жлеза. В това се състои Женското тайнство - да се научим да следваме Звездата на Висшата си природа.
...И така, зад ъгъла на Новата година всичко ще започне отначало и като семе, засято надълбоко в земята ние ще се възродим отново, с обновена енергия, за да затанцуваме напролет танца в кръга под слънчевата светлина.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12