Търси

Зимното Слънцестоене - време за раждане и пробуждане на Свръхсъзнанието

22.12.2019 г.
6033
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Зимата е време на Христовите тайнства. Целта на този сезон е появата на Нов Живот от тъмнината на утробата. Днес на зимното слънцестоене, когато се ражда Зимата започва времето, когато жизнените енергии са най-подходящи за пробуждането на божественото Женско Начало. Затова е добре да потънем навътре в себе си и да получим откровения чрез сънища и медитация.

Зимното Слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства. Това е време за раждане и пробуждане на Свръхсъзнанието.


Тези дни от годината, слънцето сякаш спира за кратко. То е най-близо до Земята и влива духовната си сила в нея. Ако сех използва този импулс правилно, Христовият импулс се ражда отново в човека, като дава Топлина и Светлина - усилва Любовта и Мъдростта. Всичко това се случва под опеката на архангел Гавраил - архангел на Нежността, Милосърдието и Любовта. Задачата му е да помага в пречистването, издигането и извисяването на човечеството. Той помага на онези, които работят върху себе си, да станат съзвучни с ритмите на сезона, разкрива им значението на “Тайнството на раждането” като крачка на Посвещението.

Затова в тези дни и целият свят е обгърнат от Любов. За Ученика тези енергии отварят вратите и достъпа до ангелските йерархии. за онези, които имат предано сърце, Коледа е магнетично време.

Това е момент на издигане на Божественото дете във всеки индивид от яслата на Подсъзнанието, която се намира в слънчевия сплит, нагоре към яслата на Свръхсъзнанието, която е разположена в главата между хипофизната и епифизната жлеза. В това се състои женското тайнство - да се научим да следваме Звездата на Висшата си природа. 


Всъщност това е издигането на енергиите по канала на гръбначния стълб от сърцето към главата до епифизата, където се осъществява висшето Раждане. Задачата на всеки човек е да се научи да балансира и да изязява съзнателно в условията на живота си двете енергии Ин и Ян. Това е свързаното на центровете на Светлината в тялото - чакрите- по-специално тези на хипофизата (челната)  и епифизата (теменната).Eпифизата е седалището на Мъжката енергия на човека.

В хода на годината Мъжката енергия протича през тялото, правейки годишна обиколка, твърде подобна на пътя на Слънцето по небето. При движението си в тялото тя активира и стимулира други енергийни центрове и потоци, в съответствие с различните сезони. По време на Зимното слънцестоене тя достига до центъра на слънчевия сплит и го стимулира към по-голяма активност - в древните мистерии този център се е наричал “ясли” на човешкото тяло. Той е точката на нисшото раждане и озарение, което трябва винаги да предшества висшето раждане. Седалището на Женските енергии е хипофизата. Нейният кръговрат отразява пътя на Луната около Земята и през 12-те астрологични знака.

При новолуние Женската енергия се намира в дома си, в хипофизата. При първата j след новолуние достига до гърлената чакра, като стимулира този център към творческа изява. По време на пълнолуние женската енергия достига до центъра на възпроизводство (сакралната чакра). това е критичен момент - освобождава се огромна енергия в системата на човека. Тази енергия се издига отново до хипофизата до края на месеца, но ако не се осъзнае, ще бъде просто разпиляна.

Всяка година по време на Коледа, като проследяваме цикъла на Луната, можем да правим трансформация, ако сме готови затова. Защото от този момент астралното ниво и ангелската йерархия започват да напояват земята с Христовата сила, т.е. със силата на Любовта и Красотата.
Тази енергия достига максимум в полунощ на Коледната вечер и продължава до 6 ти януари  -Богоявление, когато Христос влиза в тялото на Исус при кръщенето в р. Йордан. Първите християни са празнували това явление, а не раждането на Исус. Това е пътят на Ученика към Свръхсъзнанието.

Дните от 26 декември до 6 ти януари са дни на усилена вътрешна работа за тези, които искат да направят трансформация. Във всеки от тези дни трябва да намираме време да се откъсваме от външната суета и да се свързваме с енергиите и покровителите на деня.


Очаквайте следващият материал: Медитации от 6 ти декември до 6 ти януари за придобиване на Христовото Съзнание.

Автор: Галя Маджарова 
из книгата “Коледни тайнства”

 
Галя Маджарова
Галя Маджарова
аля Маджарова е писател, изследовател и езотерик. Родена и учила във Варна, тя изоставя професията си на инженер и се отдава на изследване на духовното и работа за цялото. Авторката засяга в трудовете си въпросите за възвръщането на световната хармония чрез издигането на Женския принцип.


Книгите й “Златна България” и “Отново Амазонки” са резултат на дългогодишното й проучване на мястото на Жената в световната история и по-специалната роля на българката. Създател е на списание „Еликсир на Живота”, в което се съчетават древното познание на българите със здравословния начин на живот.

Книгата и “19-ят Път. Българските царици на Граала” разбулва още една тайна, обвита в мистерия – защо Бастет е погребана точно в нашите земи. Изследва се също потеклото и духовния път на българските владетелки: Савската царица, Бастет, Семирамида, Тамарислу.
 

Нарушаването на тишината изисква смелост. Ето защо приканвам да повдигнем воала на забрава, който от векове забулва същността на амазонките! Да си спомним за тези мъдри жрици, носителки на светлина и хармония!
Не е необходимо отново да яхваме белите коне и да вземаме лъка и меча за да спасим Свещенния Граал. Сега е време с Мъдрост и Любов да пробудим Космичното съзнание у всеки Човек. И с настъпването на Новата Епоха да изградим свят на разбирателство и благородство, където Новата Жена – Слънчевата Дева ще стане жрица на изкуствата и науката, освободена от гнета на миналото, просветена и обновена. 

Свързани публикации

зимно слънцестоене 2015
18.12.2015 г.
4405
1

Зимното слънцестоене задълбочава чувствата у хората и връзката с астралните енергии

Точно след зимното слънцестоене, на 23 декември от небето ще се излее метеорният поток Урсиди. Те са уникални със своите бавно движещи се метеори, чиято скорост е два пъти по-ниска от Персеидите
Виж повече
Днес пазете огъня от къщата, за да не излезе берекетът от дома.
20.12.2016 г.
8630

Еднажден е третият Портал на зануляванe

Днес, 20 декември – Игнажден, е ден с особено значение в българският празничен календар. Предците ни са смятали, че от 20 декември започва Нова година и са вярвали, че този ден е изпълнен с магическа сила, следели са всички символи и знаци и са извършвали ритуали, а Еднажден, който е в деня на зимното слънцестоене 21-ви срещу 22-ри декември подобно на Порталите 11.11 и 12.12, е денят на зануляване. Кое е специфичното за тези дни и как можем да ги отпразнуваме в пълнота?
Виж повече
Зимното слънцестоене
21.12.2023 г.
1661

Галя Маджарова: Зимното слънцестоене е Сърцето на Христовите тайнства

Модерната ни култура днес ни учи точно на обратното - празниците са време за веселие, алкохол, светлини, пазаруване, претоварване, прекалено харчене, нездравословна храна и това все повече ни отдалечава от това, което може да постигнем тези дни с нашето развитие и да се подготвим за Новата година.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12