Търси

Живко Стоилов: Болестите при деца са пряко отражение на конфликтите, които съществуват в родителите (ВИДЕО)

23.04.2016 г.
2517
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Една от фокус-темите на Форума Здравей Здраве 2016, който се проведе в Пловдив, бе за заболяванията при децата и връзката им с психични и обективни причини.

По темата за психобиологията и декодирането на болестите при децата, Портал12 разговаря с г-н Живко Стоилов, председател на Сдружение "Видя проект”, основател на Ананда йога студио, учител по йога и експерт по приложна психология, невропсихология и психотерапия.

"Психобиологията е понятие, което съществува в България от няколко години и всъщност представлява Германска нова медицина, която възниква в Германия през 70-те. Тоталната биология, е другото направление, което е свързано с разбирането на болестите. Заболяванията при деца са пряко отражение на конфликтите, които съществуват в родителите.", посочи Живко Стоилов.

"Тук не говорим само за времето, когато детето израства и попада в различни ситуации и среда на възможни конфликти. Ние се стреми да обърнем поглед и да изучим периода на бременността, че дори и преди това, за да отговорим на въпросите с каква идея и с каква цел е създадено едно дете. Ние откриваме модели на поведение, ментални и здравословни още по-назад във времето - в семейното дърво и се оказва, че те се повтарят.", обясни Живко Стоилов.

 
"Едно дете може да е носител на товар, който му е връчен даже не от неговите родители, а от неговите деди, някъде поне 4 поколения назад.", допълни Стоилов.

Той обясни, че при заболяване, децата следва да се лекуват от специалисти по конвенционалната медицина, но отбеляза, че все пак не трябва да забравяме, че тя лекува преимно симптомите, но не и причините за заболяванията.

ВИЖТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ВИДЕО КЛИПОВЕ В Портал12 TV
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12