Търси

Житният режим ни води към ерата на Слънчевите Деви

14.02.2017 г.
4692
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Утре 15-ти февруари започва дългоочаквания февруарски Житен режим на Учителя Беинсá Дунó, със светското име Петър Дънов.

Житният режим е рецепта не само за подмладяване и пречистване на организма. Това е моментът, в който можем да осъществим връзка и на трите нива - духовно, ангелско и физическо и това да ни извиси и обнови цялостно.

Именно затова режимът следва да се извършва с чисто сърце и съзнание, в пост и молитва за това, което желаем да обновим в себе си и в света около нас. Не приемайте житния режим просто като начин за разтоварване на тялото, защото той не е диета.

Най-добре е да спазим и начина, по който Учителят е извършвал житния режим, а именно в тайнство и уединение. По този начин вие ще извършите пост на ума, тялото и сърцето, и така ще имате възможност да придобиете необходимите качества и  Добродетели, към които се стремите.

Житният пост се извършва в десет дневен срок, в периода на съзвездието Водолей (15 февр. – 24 февр. по Божествената астрология), защото смисълът на житния режим е да ни направи нови хора, като тези, които ще дойдат през новата Епоха на Водолея, и които Учителя нарича Слънчеви Деви.

Целият режим ще бъде на разсипа на Луната, защото тогава тя се освобождава от старите енергии и се приготвя да придобие нови сили и енергии, което най-добре ще способства за пълноценното изчистване и оздравяване на организма.

Именно затова, преди да започнете - напишете на едно листче онова във вас от което искате да се освободите като навици, поведение, мисли и през целият пост насочете молитвите и съзнанието си в посока вътрешното ви пречистване от тях.

“В хляба се крие Божествен живот, в него се крие Божественият Дух. В житото се крият най-мощните, най-благородните сили в живота. Животът на житното зърно е тъй свещен, както нашия. Житото е най-чистата храна.”

Учителят
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12