Търси

Жената днес има задачата да излезе извън матрицата на социалните маски (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

08.03.2017 г.
2565
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Темата за ролята на съвременната жена в обществото е във фокуса на интервюто, което споделяме с вас..., съдържащо ценни посоки за размисъл от Ириния Делина - писател, поет, мислител и драматург.

"Върху тялото и лицето на жената е изписана еволюцията. Ние трябва да научим Света как да ни чете, и трябва да не крием собствената си същност. Да не се крием в някакви социални роли и значения, да не се преструваме на нещо, което не сме."

"Жената е свързана със сакралните измерения. Това се изразява във възможността всеки един момент да обожаваме и да усещаме Природата, да бъдем връзката с нея. Затова споменах и връзката със смъртта, защото душата според мен извървява обратния път на тялото. Ако тялото се движи от раждането към смъртта, то душата е тази, която пристига от смъртта и се движи към раждането."

Доколко съвременната жена успява да подреди своите ценности?
"Модерната жена е една много странна ситуация, защото тя малко или много се е маскулинизирала. Тя иска да бъде лидер, иска да участва във всички мъжки битки, тя воюва с мъжете в техните територии, едновременно се опитва да бъде все още жена, защото се налага да ражда, трябва да бъде майка...Т.е. тя трябва да бъде всичко едновременно, но за мсетка на това, че жената се маскулинизира, то пък Светът се феминизира. Това означава, че колкото повече жената се измества от своята собствена позиция, толкова повече Светът придобива нейните качества за да може да запази женствеността като цяло."

За силата на женската енергия
"Женската енергия е водеща, защото цялата истотия на цивилизацията и на Западно Европейския свят, показва, че досега принципа на мъжа е този, който е принципа на разделението - това е принципа на анализа, това е принципа нещата да ги овладяваме и да искаме да ги впрегнем в някакви цели, а не принципа на запазването на целостта, умилението и съхраняването на цялото."

За моралното и ценностно падение на голяма част от жените днес
"Това е проблем на цялото ни общество. Тъй като за съжаление жената е много по-зависима от социума, чрез модата и това което и се налага...Всъщност културните модели днес са модели на това, че жената абсолютно се подхлъзва по повърхността на своето присъствие и се откъсва от своите корени и своята истинска женственост. Това поставя под риск качественото отглеждане и възпитание на децата, което вече е много сериозен проблем, и то в световен мащаб."

Жената като обект - сред обектите!
"За съжаление за мен това тръгва от разпадането на семейството и ценоостната система въобще. Включете телевизорите, пуснете компютрите...и ще видите...Какъв е техния избор? Между едни анимационни филми, в които всичко е безкрайно грозно, безкрайно страшно, и някакви модели в поведение и чисто визуално присъствие, където жената е просто обект - сред обектите! Тя е материален предмет, тя е абсолютно откъсната от своята истинска същност! Това са модели, които се натрапват много съзнателно! "

"Откъсването от Природата, откъсването от изкуството, от истинското образование, а също някак си феминизирането на мъжете и маскулизирането на жените, всичко това е един процес, който някак си тече едновременно и води до това, че ние се откъсваме от собствената си същност и природа."

За подражението при малките момичета
"Малките момиченца, на кого да подражават те? Те подражават на някакви модели, които почиват на някакво консумативно-хедонистичен опит за това да бъдем подредени изначално. Може да звучи клиширано, но такава е матрицата!"

"Когато човек се ражда, той е като едно поле, което е празно, и досегът с този свят в началото е досегът с тези енергии, които хилядолетия преди това са били оставяни....В самата енергийна среда, децата моментално влизат в този Свят в една подреденост. Ако променим обаче нашето мислене, ние ще променим нашите деца..."

Промяната в съзнанието на жените
"Аз мисля, че промяната е нещо индивидуално. Жената трябва да събуди нейната Будност. Тя трябва да успее да открие тези цепнатини в собствения си живот, където дреме нейната древна и дива същност. Жената трябва да събуди духовните измерения в себе си!"

"Ако аз реша да развивам себе си, аз ще трябва да напусна толкова много неща, които са ми внушени, че трябва да бъда! Т.е. това заиграване и тази осъзнатост на жената - кое е самата тя : кое идва отвън, кое е наложено от другите, кое е наложено от мъжкия поглед, това е истинското предизвикателство."

"Жената е основата на всичко. Жената е безсъзнателното на мъжа. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко."

 ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ:
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Ириния Делина
Ириния Делина
Ириния Делина е поетеса, философ, музикант, сценарист и художник. Автор е на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката.

Има изследвания в областта на моделите на съзнанието и квантовата физика и е създател е на проект за театър на Интелектуалната чувствителност. Дълги години работи в САЩ в областта на драматургията.

Автор на книгата "Аз, Жустин или неволите на невинността", както и на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката.Съавтор е на книгата "Libido Significandi - или похотта да означаваш", съвместно с д-р Тимен Тимев (Материус Розенкройцер).
 

"Върху тялото и лицето на жената е изписана еволюцията. Ние трябва да научим Света как да ни чете, и трябва да не крием собствената си същност. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко."Свързани публикации

Ириния Делина © снимка: Портал12
20.04.2016 г.
6287
9

Ириния Делина: Жената днес трябва да събуди духовните измерения в себе си! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Жената е основата на всичко. Жената е безсъзнателното на мъжа. Истинската жена е тази, която постоянно вижда и усеща нещата абсолютно пълнокръвно с цялото си същество. За нея няма периферия и център. За всичко в този Свят, тя не се страхува, не се срамува, тя дори не мечтае, защото Тя има Всичко, споделя пред Портал12 Ириния Делина
Виж повече
Ириния Делина: За мен Щатите, това е една държава на абсолютната шизофрения, защото там има едно абсолютно отчуждение, т.е. индивидите са много по-далеч от себе си, отколкото до себеподобните си
13.01.2017 г.
4878
1

Ириния Делина: Човек не може да оцелее духовно в Америка и Европа (ИНТЕРВЮ)

За мен Щатите, това е една държава на абсолютната шизофрения. В едно безкрайно пренаситено общество, където материалното е абсолютно в култ и където хората буквално умират от преяждане, защото там всички възможни болести на планетата съществуват и те са свързани с един абсолютно развилнял се хедонизъм на материалното.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12