Търси

Жадуваната промяна в живота идва с научаването да казваме Сбогом (С-Бог-ОМ)

29.05.2019 г.
7841
1
Добавена от: Росица Михайлова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Росица Михайлова дълги години работи като психолог и психотерапевт. Днес съчетава ароматерапията, масажа, танците и връзката с природата в срещите си с хора - индивидуално и групово. Росица е един от търсачите, поели по своя път на вътре и днес ни разказват от първо лице с какво е свързано пътуването към Центъра:

Трябваше ми време и опит...и усилия, и болка, и страдания, за да осъзная, че Пътят към Себе си не е път, а център - гъвкав автентичен център свързан с Божественото във и извън мен. Че вътрешната еволюция няма много общо с придобиването на външни знания, та и умения - ползва ги, но не са същността. И че те биха ме отвели доста "напред", но и доста "встрани", ако го няма вътрешния пламък - този - горящият, танцуващият, гъвкаво поддържащият Центъра, свързващ Душата и Духа с тялото, ума, емоциите и волята.

Тъй жадуваната промяна в личния живот се оказва свързана основно и изначално с изчистването на толкова много придобивки и наслоявания през годините... Всъщност тя започва не с придобиване на знания и постижения, не толкова и с практики и утвърждения... а най-вече с чистене... с раздели.


С умението да казваме "сбогом". На материални придобивки, на работа и занимания, на хора и ситуации, на етапи от живота ни, на страни от характера - на страха и колебанията, на горделивостта и завистта, на гнева и отчаянието, сбогом на фалша и предразсъдъците... сбогом на кармата и предопределеността... на собстваната ни представа за нашите лимити... но и на финото его, стремящо се да се усъвършенства... да помага.... ;) Промяната се осъществява докато се учим да правим избори и да носим отговорност, да утихваме... да успокояваме ума, да омекотяваме волята за целеустременост и фокуса към заветната цел-постижиние. И изисква една чистота, смиреност и отвореност и свобода да БЪДЕМ себе си в Цялото, свързани с Бог и Съзиданието... като Капката в Океана.

И... ето ни! Без грим, без излишни разкрасяващо-прикриващи същността ни слоеве и дрънкулки, без позитивно светещи ореоли... в цялата си автентична уникалност. Само по тяло и душа, свързани със Земята и с Бог. 

Кое е най-трудното? Това с осъзнаването и приемането на тъмните аспекти от себе си, с утихването на целите и стремежите, с различаването и справянето с финото его, май се оказват най-костеливият орех... и искат най-много време за интегриране. Та нали цял живот са ни учили и сме възприемали нещата съвсем различно... :)

Учителите идват винаги точно навреме. 
И тези отвътре, и тези отвън.
А най-ценните уроци, които получаваме са бездумни. 
Комуникацията с тези Учители е благословия!

Коментари 1
  • Владимир Цанев
    30.05.2019 г. 07:38
    Благодаря... ❤️????

Коментари:

Спонсори на Портал 12