Търси

Земята се намира в шестият период на изчезване на видовете

09.12.2015 г.
2251
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Сигурно и вие някога сте усещали, че наблюдавате поредното събитие, водещо до постепенното увеличаване на риска за изчезване на нашата планета? Сигурно и вие си задавате въпроса, какво я очаква Земята с това отношение към нея?

А Земята е специално място, това всички го знаем.За повечето от нас Земята не е място за учене и израстване, а място за забавление и живот на заем.

За да стигне до сегашния момент, животът на тази планета е трябвало да понесе пет най-значими периода, в които се е стигнало до изчезване на биологичните видове. Според някои учени, в момента тече шестият период на изчезване. За разлика от предходните обаче, той не е свързан с еволюция на видовете, а с дейностите на човека, увреждащи основните и иизконни функции на Земята. Затова и според тях,  Въпросът е не „как“ или „дали“, а „кога“ ще се случи следващото масово измиране на планетата.

Има хора, които обаче вярват, че изход има, независимо от изходът за нашата майка Земя. Те отделят огромен ресурс , вместо да се борят с причините за днешното състояние на планетата, да търсят други решения в запазване на човешкия вид.

Един от тях е и милиардера предприемач Илон Мъск , който смята че решението е  в превръщането на човека в мулти-планетарен вид. Той е твърдо убеден, че трябва да колонизираме Марс и то бързо и тук не става дума просто за няколко човека. Мъск е изградил частна организация, чиято идеална цел е да осъществява превозването на хора между Марс и Земята възможно най-евтино. Целта на Мъск е да изпрати един милион души да колонизират Марс – достатъчно, за да се осигури генетично разнообразие за продължение на вида ни в случай, че се развие възможно най-лошият сценарий.

Неизбежен ли е краят според вас или всички усилия трябва да са насочени към опазване и спасяване на нашата планета?

Утопия ли е, че може да променим начина си на живот и да живеем в синхрон с природата?
А вие как смятате, трябва ли да правим опити да завладяваме други планети и готови ли сме еволюционно за това?
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12