Търси

Защо са ни новини, че на Марс има вода, след като цялата Вселена кипи от разум, но това се прикрива?!

05.05.2016 г.
2016
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Изявленията на научните среди и най-вече на НАСА за наличнието на вода и реки на Марс..., за откритието на нова луна край Нептун..., за ледени глетчери под повърхността на Сатурн и т.н..., изглеждат някак си инертни на времето, в което живеем.

Чрез многобройните новини в медийното пространство, които съобщават за тъмните ивици в деретата на Марс, че може да са потоци кипяща при ниско налягане вода, наситена със соли хлорна киселина; редицата публикации за "криещата се зад Нептун нова малка луна", открита от телескопът Хъбъл и т.н., сякаш изместват концентрацията на общественото внимание и пречат на насочването на мисълта към хилядите знаци и явни послания, че всъщност живеем във Вселена, която не е просто един елементарен физичен обект за наблюдение и анализ, а е наситена и кипи от разумен живот.

Принизяването на научното говорене до темите за химическия състав на близките небесни тела, изглежда иска да подтисне вътрешните усещания на земляните за богатството на Вселената, а също да притъпи човешките интуиции за това, че сме заобиколени от множество други форми на живот в Ксомоса.

Живеем във време, в което ясно трябва да се каже, че изследванията на Космоса и другите цивилизации, не е задължително да се случват само и единствено чрез способите на телескопите и високотехнологичните инструменти на астрофизиците. За тях съществуват ограничения и прегради, които могат да се преодолеят чрез алтернативни методи и практики, носещи познание - директно и без посредници. Въпрос на подготовка, практикуване, устойчивост и реализация на нов тип съзнаване и преосмисляне на мирогледа.

Свързани публикации

Странна свръхсветлина в космоса изуми астрономите по целия Свят
18.01.2016 г.
5851
4

Странна свръхсветлина в космоса изуми астрономите по целия Свят

Обектът е 200 пъти по-мощен от средната свръхнова, която пък е 570 милиарда пъти по-ярка от нашето Слънце и 20 пъти по-ярка от всички звезди в нашата галактика Млечен път, взети заедно
Виж повече
наука - астрофизика - Вселена - квантова механика - Теория на всичко
28.01.2016 г.
1744
1

Нов научен метод предполага обяснение за началото на Вселената

Как се е зародила Вселената? Какво е било преди Големия взрив? Космолозите търсят отговори на тези въпроси още от откриването, че нашата Вселена се разширява. Отговорите не са лесни за определяне, а началото на космоса е забулено и скрито от най-мощните телескопи или научни теории. Нови изследвания показват нов начин за изследване на пространството и времето, с цел да се определи, кои от теориите са верни
Виж повече
Хъбъл - снимка на Вселената - отдалечени галактики
04.03.2016 г.
2298
1

Учени заснеха най-старата галактика, когато Вселената е била едва 3% от днешната (HD СНИМКА)


"Направихме огромна крачка назад във времето, като преминахме с телескопа "Хъбъл” много повече от очакваното”, каза специалистът от Йейлския университет Паскал Оуеш. „Видяхме галактика, която регистрирахме като GN-z11, в момент, когато възрастта на Вселената е била едва 3% от днешната"
Виж повече
Космос - Слънчева система - музика
18.04.2016 г.
3989

Чуйте звуците, които генерират небесните тела в Космоса (АУДИО КЛИПОВЕ)

Електромагнитните вибрации, които излъчва всяко небесно тяло са повече от впечатляващи, а може би крият някакъв специален код и послание - че всичко е живо...?
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12