Търси

Започва жътва на лимец в Родопите. Могат да се включат доброволци

21.07.2016 г.
1226
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
От днес - 21ви юли (четвъртък) започва жътва на нива с лимец, стопанисвана от инициативата Дар Лимец. Нивата се намира в близост до Ивайловград – в района на села Горно и Долно Луково. Жътвата с комбайн ще продължи около седмица и ако имате възможност и желание, може да се включите като доброволци.

Още от първия ден доброволците ще могат да участват в различни дейности, като например подготвяне на мястото, където ще се изсушава лимецът на слънце и пълненето на камионче за превоз до мястото, където ще се съхранява.

За нощуване ще се оформи палатков лагер. Който желае, ще може да се включи в утринни упражнения, вечерни музикални забавления и други приятни занимания. Организаторите призовават:

Препоръчително е да си носите необходимите неща за престой сред природата, а също, ако имате, си носете и музикални инструменти.   

За повече информация може да се обръщате към приятелите, които ще ръководят организирането и дейностите по време на Жътвата: Бонка – 087 694 1999; Радо – 098 837 9626; Виктор – 088 547 7774.   

За вдъхновение ... В този период е много важно да отправяме добри мисли към прекрасните ниви (из България и другите държави), които са били насяти и с голяма радост са родили толкова, колкото ни е нужно - съветват организаторите.

Нека да пожелаваме на хората, които жънат, които по някакъв начин съдействат за събирането и съхранението на реколтата, да имат светли мисли, топли чувства, разумни намерения и красива музика да звучи в душата им. Така зрънцата ще съхранят и ще ни изпълват с Живите Сили, светлината и лечебността си, които са вложени в тях. Благодарим!

Повече информация ще получите на горепосочените телефони или в сайта на Дар Лимец: www.DarLimec.com
 
Коментари 1
  • Бибин
    22.07.2016 г. 14:42
    :L

Коментари:

Спонсори на Портал 12