Търси

Започва нов ретрограден период, свързан с промени в живота

18.04.2016 г.
8247
5
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Стоим на прага на ретроградния Марс, а от днес Плутон също е ретрограден. В явлението участват четири планетарни тела, които ни принуждават да обърнем проникновен поглед надълбоко в живота си. Пригответе се за един дългоочакван и извисяваш душата ремонт на начина ни на живот...

Започва един голям планетарен ретрограден цикъл и той ни помага да предприемем положителни, твърди стъпки в посока на нашите отдавна натрупани мечти и желания. Нормално е в момента да направите повторна оценка на вашата посока за 2016 г. На всеки две години Марс - планетата на действието - ни кара да намалим ход, да се обърнем назад, да направим преглед на делата си от последните две години и да пооправим каквото сме “надробили”.

Процесът e подобен на този при ретрограден Меркурий, тъй като и двете планети са основно действащи в живота ни. Всяка наша дейност и всеки сектор от ежедневието ни пряко зависят от тях. Меркурий подава идеите, чрез взаимодействието си с външния свят, а Марс взема решенията и предприема изпълнението, съобщава в своя блог Астро 21, астрологът Ирина Димитрова

Много е важно как са разположени помежду си двете планети в картата и в какви знаци и домове се намират. Ако сключват хармоничен аспект и са в благоприятно за тях знаково и домово разположение, ще можем да реализираме гладко и безпрепятствено замисленото. Ако не, ще ни се наложи да полагаме повече усилия.

Най-трудна е ситуацията при квадрат и опозиция между двете планети. Това може да обърква мислите и делата ни, и да ни поставя във вътрешни противоречия, внасящи голямо напрежение. Тук Меркурий е много важен, тъй като Марс е сляп изпълнител. Той не притежава разум, изграден е от воля, инстинкти, нагон, импулс за действие и самозащита, решителност, издръжливост. Така че по време на ретрограден Марс е много важно къде стои Меркурий! Той задава и разпределя задачите.

Какво става обаче, когато и двамата тръгнат назад? Интересното е, че това се случва по време на всяка ретроградна фаза на Марс. Тази година се засичат между 28 април и 22 май. Това ще е най-важният и решаващ период, задаващ основните теми за идните две години и посоката на действие. Моментът на тръгване назад на планетите показва какво имаме да преговаряме, поправяме, реставрираме, ремонтираме. Моментът на тръгване напред указва новия старт или рестарт като сфера на действие и посочва доколко ще е устойчив и успешен.

Разбира се, задействаните градуси и знаци ще бъдат най-засегнати, и тази година това са Стрелци, Близнаци, Риби, Дева, плюс всички с важни точки в хороскопа около 8-9 градус в същите. Все пак трябва да е ясно, че всички малко или много ще бъдем повлияни в областите, управлявани в хороскопа ни от съответните знаци. Като цяло по-важните теми за отработване тази година са:

- приключване на стари имотни въпроси, може закупуване на жилище на старо, домашни ремонти;
- родови отношения, най-вече грижи за възрастни и болни родители;
- връщане от чужбина или заминаване на старо място от преди (в чужбина) или такова, което е било планирано, но не се е състояло;
- преместване на местожителство, което няма да е постоянно и ще претърпи неколкократни корекции в периода до 22 август

Стандартното влияние на ретрограден Марс в Стрелец ще изиска от нас да развием умереност в действията и подхода си; да се научим да се подготвяме по-старателно, преди да се впускаме в различни проекти ей така за два дни, обричайки на провал не само себе си, а и другите, зависещи от нас; да сме по-толерантни при налагане на собствените възгледи и по-внимателни с педала на газта, когато "превозваме" други хора; да премисляме и проверяваме нещата; да се водим от разума, вместо от голите страсти и огнени емоции!

Добрата новина е, че имаме невероятната възможност да сключваме нови работни съдружия в по-големи колективи по време на тази ретроградна фаза на Марс и те ще са доста успешни. Ще ни се наложи да поработим малко повече за усъвършенстване на общите цели и продукт, и е много вероятно да се преконфигурират членовете на състава, както и дейността или дестинацията на бизнеса да се подменят. Но това ще са промените, гарантиращи по-нататъшния успех, защото говорим за дълготрайни нови проекти, изплуващи от миналото. Меркурий ще е доста продуктивен от Телец, в голям здрав тригон с Плутон и Юпитер. И дори ретрограден, ще съумее да задържи позиции, насочвайки ни към най-печелившата формула. Ще успеем с постоянство, устойчивост, трудолюбие и търпение. Това се подсказва и от съвпада на ретроградния Марс със Сатурн - бащата на дисциплината!

Двойките в периода на ретроградния Марс ще преминат също през модификации. И те имат уникалния шанс да възприемат една подновена структура на отношения, която би дала по-добри резултати от досегашните. Разпадът на връзките не е цел сега. Стремежът е да се подновят и поправят. Ще се даде възможност да се работи в тази посока. Отделянето ще тества истинските чувства на партньорите. Онези, които са достигнали максимума на възможностите си за растеж, ще бъдат подтикнати да приключат опитите си един върху друг. Други ще преоценят половинките си, а трети ще срещнат важен човек от миналото.  

Връщането на Марс в знака на Скорпиона ще реактивира работата ни върху себе си, изкарвайки на повърхността някои забравени кирливи ризи от килера, за да можем да ги изперем и закърпим или изхвърлим. Това ще е поредната порция прочистване. Тя е много важна и за онези, при които ще се проявят стари болежки. Довършителни операции ще се наложат, но разбира се, по-добрият вариант е енергийно-емоционално самолечение. Изправим ли причината за болестта, която винаги стои някъде в характера, ще отпадне необходимостта от физическа интервенция.

Особеността на ретроградния Марс тази година е, че се случва между два знака, така че стават много важни двата момента на пресичане на „границата”. Това са 27 май и 02 август. Наблюдавайте събитията около тези дати! Около 27 май вероятно ще почувстваме рязък спад на енергията, спънки от различен характер и емоционален дискомфорт. Да се внимава за инциденти, както и може да се провокират остри главоболия, зъбобол и всякакви хронични прояви. Добре е между двете дати да се премине през психо-терапии и всякакви други очистващи физиката и дълбоките нива на подсъзнанието методи. Медитациите са задължителни в периода! От 02 август ще усетим отново прилив на енергия, вдъхновение, яснота и импулс за действие! Тогава започва да се пренарежда матрицата.

Тръгването на Марс в директна посока предвещава успешно разрешение на всички въпроси с важната подробност, че резултатите ще се забавят и вместо в края на август, ще се изместят за средата на септември.
 

Свързани публикации

Година на маймуната - 2016
08.02.2016 г.
4130
3

2016 – година на промени, хармония в семейството и пътешествия

Според китайския календар 2016 година ще премине под знака на Годината на червената огнена маймуна. Тя настъпва на 8 февруари и ще продължи до 27 януари 2017.
Комбинацията между елемента огън и знака на Маймуната води до много промени във всички сфери на живота, така че накратко – очаквайте неочакваното.
 
Виж повече
Биоенергийна съвместимост с растенията във вашата градина
16.04.2016 г.
3187

12-те зодиакални знаци и растенията, които ги обичат

В съответствие с астрологичните  принципи всичко в света изпитва влиянието на планетите и звездните закономерности. Използвайки мъдростта, натрупана от астролозите, може да съставим прогноза за астрологичната съвместимост на човека и посадените от него растения.
Виж повече
Коментари 5
 • Ирина Димитрова АСТРО 21
  21.04.2016 г. 00:27
  Не съм получила запитване дали може да бъде употребена статията ми и е редно да бъде опоменат авторът! Иначе е хубаво да информираме хората, това е целта! Ето оригинала: http://irinadimitrovaastro21.blogspot.bg/2016/04/17a2016.html
 • Tanya Borisova
  20.04.2016 г. 18:41
  Ади,моля да погледнете в края на статията,източникът е посочен.
 • Ади
  20.04.2016 г. 13:53
  Защо не посочите кой е написал тази статия? Тя е интелектуален труд на Ирина Димитрова.
 • Гената
  19.04.2016 г. 15:47
  Е хубава работа, а кога ще живеем? Не трябва да се "втилясвате" бе хора, ще изпаткате...но за времето насаме съм съгласен със или без астро прогнозата!!!
 • Анна Поляна
  19.04.2016 г. 09:09
  Охаа, ще има пак уги-буги... Важното е да отделяме време, за да оставаме сами със себе си, и по този начин да настъпят промените осъзнато и по най-добрия начин. :V

Коментари:

Спонсори на Портал 12