Търси

Започна кампанията ‘Каба Гайда до Чикаго и напред’ (ВИДЕО)

17.05.2016 г.
2119
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вчера група гайдари, нарекли се Кайнак, даде начало на своята кампания за набиране на средства. Групата е поканена на два от големите фестивали за фолклорна и световна музика в САЩ и има нужда от 15 000 лева за самолетни билети, визи и организация на турнето.

Музикантите поддържат сайта kabagaida.com. На своята фейсбук страница Кайнак споделят:
 

Започнахме проекта KabaGaida.Com, тъй като вярваме, че каба гайдата, музиката и традициите й обогатяват лично всеки един от нас, обществото ни и света.
 

Последните 10 години групата се занимава с различни дейности, като преподаване на онлайн уроци, публикуване на безплатни учебни материали (видео, ноти, статии, наръчник) и организиране на занимания с деца.

За нас е важно да помогнем на почитателите на каба гайдата от цял свят да се срещат и споделят знания, както и да се сдобият с качествени инструменти. Също така участваме в международни фестивали, конференции и събития за каба гайдата.

Събитията, за които търсят подкрепа, ще се проведат през есента. Посещението на тези фестивали ще отвори пред музикантите нови възможности за сътрудничество, ще им помогне за устойчивостта на организацията им и ще ги обогати професионално. Подкрепете ги тук: https://igg.me/at/kabagaida


 

Свързани публикации

Оратница
03.05.2016 г.
1925

Валя Балканска и Оратница вдигат българския дух на голямо турне в САЩ и Канада

Турнето на Оратница и Валя Балканска ще продължи до 11-и Юни, когато е заключителния концерт в Монреал, Канада.
Виж повече
Коментари 1
  • Мариян
    19.05.2016 г. 17:32
    Това е уникална възможност особено за хора в чужбина, които живеят в мегаполиси и нямат време да се погледнат, камо ли да ходят на уроци по гайда! :) То и за тука в България е супер всъщност, въпреки, че лично аз, предпочитам живия контакт и някой да ми дава зор отстрани, щото иначе се отказвам бързо.

Коментари:

Спонсори на Портал 12