Търси

Започна дарителска акция на книги за НЧ Надежда – Велико Търново

18.03.2016 г.
1253
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
По случай празника на град Велико Търново НЧ „Надежда – 1869“ започна дарителска кампания за книги. Кампанията е с надслов “За голям празник – дари нова книга на библиотеката на читалището”.

Библиотекарят Бисера Дживодерова пояснява, че е необходимо дарените книги да са издадени в последните 15 години, като детските четива може да са и по-стари. По думите й тази акция не се провежда за първи път – „Преди няколко години възстановихме тази прекрасна традиция. Имаме дарения както от частни лица, така и от издателства”, припомня библиотекарят.

По наблюдения на г-жа Дживодерова жителите на старата столица обичат книгите, но все още нямат навика да подаряват тези, които вече са прочели и със сигурност няма да отворят отново.  “Това би било ценно за библиотеките, защото те нямат средства за нови, а читателите са много”, убедена е Бисера Дживодерова.

Постоянните посетители на библиотеката в читалище „Надежда – 1869“ са близо 300 души, като една трета от тях са ученици и деца.

Желаещите да дарят книга могат да направят това на място в читалището или да изпратят даренията си на адрес: ул. Иван Вазов 36, гр. Велико Търново. За повече информация може да се обадите на телефон  062/62-83-36.
 

Свързани публикации

Мост на влюбените - литература
09.12.2015 г.
1719

Мостът на любовта към книгите, една различна изложба до НДК

Кадрите са запечатали любимите ни актриси Татяна Лолова и Цветана Манева, любимата прима на българската музика Лили Иванова, кадифените певици Белослава и Рут Колева, спортиста  прославил родината ни Йордан Йовчев, актрисите Мая Бежанска, Мария Силвестър и Койна Русева, и много други артисти, музиканти и общественици
Виж повече
Умберто Еко
20.02.2016 г.
1294
2

Създателят на Баудолино и Името на розата, Умберто Еко, почина на 84

Умберто Еко е починал снощи около 21.00 ч. (22.30 ч. бълг. време) в дома си в Милано, съобщи в. "Република", като се позова на семейството
Виж повече
търсят се приятели за деца от домове
07.03.2016 г.
1878
3

Фондация "Подарете книга" търси доброволци за посещения в домове за деца

Децата имат нужда от приятел, а груповите събития не им дават това, от което се нуждаят. Те искат да има някой, с когото да разговарят, да споделят преживявания и по този начин могат да се почувстват истински значими.
Виж повече
библиотерапия
10.03.2016 г.
2663
1

Библиотерапията в България е трудна мисия, но добра алтернатива на психо-фармакологията

Целта на библиотерапевта е да вдъхне увереност на четящия, че той може да се справи с проблема си, и да разбере, че не е единственият на света с подобен проблем, а напротив – това е предизвикателство в живота на много други хора.
Виж повече
свободни библиотеки в барове и кафенета
16.03.2016 г.
1557
1

Свободна библиотека тръгва от Варна и търси съмишленици

Така се ражда идеята за „Свободна библиотека“. Когато в обедните си почивки човек отиде на кафе в заведение, за отмора там да намери интересно четиво и да го вземе със себе си у дома, след което може да го размени и с приятели.
Виж повече
Коментари 1
  • Пламен Петков
    18.03.2016 г. 12:11
    Ами много хубава инициатива! Като си представя как всички книги в един дом седят ли седят.... къде прочетени къде недочетени... И ние имане даже почти чисто нови такива, които май си намериха собственик - читалището ;~)

Коментари:

Спонсори на Портал 12