Търси

Забраниха достъпа до древните рисунки в Магура

21.06.2019 г.
4299
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Забраниха достъпа до древните рисунки в Магура с решение на Община Белоградчик. Праисторическите рисунки в пещерата са затворени за туристи до подобряване на средата на сигурност, както и поставянето на камери за видеонаблюдение.


Мярката е предприета, след като преди месец в близост до рисунките се появиха вандалски надписи, обясни кметът на Община Белоградчик Борис Николов:

"Рисунките са затворени, докато не получим допълнителни указания от Министерството на културата, поради вандалския акт, който се случи. Надраскаха близко до рисунките, на 4-5 метра, това възбуди общественото мнение и трябва да се вземат мерки."


Докато очакват указания от министерството, от общината са взели и други мерки, допълни кметът:

"Назначихме допълнително двама души. Единият ще изпълнява ролята на охрана, заедно с екскурзоводите, когато групите са малко по-големи, повече от 4-5 човека, защото екскурзоводът не е в състояние сам да оглежда всичко, след като изнася беседата. Има още един човек да съпровожда екскурзовода и да наблюдава."


Прави се обследване за изнасяне на модел на рисунките навън, така че въпросът с достъпа до тях да се реши трайно и впоследствие в галерията да се влиза само в краен случай, добави кметът. 
Кирил Кирилов: Рисунките в Магура са откровения за Твореца
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12