Търси

За въвеждането на метода Монтесори в Пловдив, Стефан Стоянов влезе в международна имидж класация

08.01.2017 г.
1550
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За въвеждането на метода Монтесори в обучението в Пловдив, зам.кметът Стефан Стоянов влезе в международна имидж класация сред 100-те най-изявени личности в Европа.

Стефан Стоянов е избран за новаторски подход в образованието чрез въвеждането на Монтесори метод в публични детски градини в Пловдив, което се прави за първи път не само в България, но и в Югоизточна Европа. Общо 10 групи в 5 обществени детски градини ще се обучават по метода на Мария Монтесори. 

Вижте още по темата в свързаните публикации по-долу:


Вижте видео на Портал12 по темата:

 

Свързани публикации

Мария Монтесори - грижа и възпитание на децата
08.02.2016 г.
2422
3

12 напътствия от Мария Монтесори за грижа и възпитание на децата

Мария Монтесори (1870 – 1952) е родена в Италия, в края на XIX век. Тя е първата жена - доктор по медицина в Италия, също така е психиатър и педагог. Разработва метод за обучение, който помага на децата да се оформят като свободни личности. Когато той се прилага по правилния начин, децата са щастливи и са ненаситни за още и още занимания.
Виж повече
обучение по метода Монтесори
03.04.2016 г.
1575

Цветя и билки помагат на деца в нова ботаническа градина Монтесори в Добрич

 В градината децата научават повече за растенията като се насърчава любопитството им по метода на  италианската лекарка и световноизвестна педагожка д-р Мария Монтесори. 
Виж повече
световно известни монтесори възпитаници с иновативен подход
06.04.2016 г.
1390

Едни от най-известните знаменитости в света са монтесори възпитаници

По-известни монтесори възпитаници са Бил и Хилъри Клинтън. Принц Джордж – дете, което в един момент може да бъде част от управлението на Великобритания, е записан в монтесори детска градина. Създателите на Wikipedia, amazon.com и google, известни като успешни и иновативни хора, също са монтесори ученици.
Виж повече
Монтесори обучение, училище Монтесори
06.04.2016 г.
2659
2

Десислава Стоева: Монтесори методът трябва да влезе в държавните училища (ИНТЕРВЮ)

По темата Портал12 ви представя интервю на БНР с Десислава Стоева – асистент във факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийски университет. Интервюто бе излъчено в програма „Хоризонт“ във връзка с кръгла маса на тема “Иновативно образование в България – Монтесори педагогика”
Виж повече
Община Пловдив - обучение по метода Монтесори
08.05.2016 г.
1801

Обучение по метода Монтесори въвежда община Пловдив (ВИДЕО)

Основните принципи на метода на Монтесори са свободата и личният избор на детето. То само изгражда своето собствено „аз“, самостоятелно решава в кой етап от живота си кой „прозорец“ за познания да отвори и да направи възможно възприемането на определени умения и знания
Виж повече
монтесори метод - преподаване с любов - умни и независими деца
18.08.2016 г.
1642

Монтесори учителят позволява на малкия изследовател да достигне своя личен зенит

Д-р Мария Монтесори е първата дипломирана жена лекар в Италия. Тя разработва образователен метод, който подкрепя детето и неговото естествено развитие. Целта на всеки учител, който работи с метода Монтесори, е децата да могат смело да творят, сами да вземат решения при появили се проблеми, да могат да управляват времето си и като цяло да израснат свободни и пълноценни личности
Виж повече
Коментари 1
  • Зорница Найденова
    09.01.2017 г. 17:23
    :O:N:L Уаур хора! Те това е оптимистична новина за бъдещето на милата ни страна като цяло :)

Коментари:

Спонсори на Портал 12