За чумата в мисленето и чумата по свинете (+ връзката с демоните и октоподите)

17.07.2019 г.
6939
Добавена от: Борислав Борисов
6 коментара
През последните дни в България не случайно се разпространява една чума - по свинете, която е едно поредно огледало на една друга чума - чума на съзнанието, на нисшите страсти и купища желания, чума разяждаща малкото останало живо - вътре в хората - там, където все пак имаме хора, а не разхождащи се по тротоарите ковчези.

Защо фактологичната и образна чума по свинете, всъщност поразява в своята милост хората в България и е послание за тях? Защото вече неумолимо и без въпроси навлизаме в едно ново време и се дава пореден знак, че храната, която внася най-много демони в човека е свинското месо.

Демоните искат най-много да владеят отвътре, защото чувстват, че външното влияние е нещо слабо. Свинете са паднали демони, така както мухите са паднали упорити, нахални същества. 

Демоните предпочитат да населяват хора, които населяват пусти места; но самите демони не обичат пусти места, защото за тях това е едно мъчение и някой път те искат да избягат и търсят пусти хора, празни хора.

Демоните нямат физически тела и затова си търсят физически тела – понеже им трябва храна, т.е. енергия; трябват им слабости, защото слабостта е като един отворен, течащ кран – може да пие енергия колкото си иска. Демоните могат да съществуват и без тяло, но енергия им трябва. Демоните могат да си говорят чрез хората. Ако хората се карат чрез дяволите, чрез демоните стават големи, гневни побои, коварни побои – защото гневът е неизгаснал вулкан, демонична сила. Демоните имат особен дисбаланс на енергията – те нямат обновяване с Тайната на Живота и на Бога; оттам имат огромен дисбаланс: те са загубили енергията и за да оцеляват, трябва да се вселяват и да крадат енергия. 

Да те обсеби дявол, е щастие в сравнение с това да те обсеби демон. Демоните са същества на една голяма празнота – особено им е тежко, когато останат сами със себе си. Те предпочитат какво ли не... Библията казва даже – демоните искат:

„Изпрати ни в свинете!“ (Виж Марко 5:12 – бел.ред.),

къде ли не, само да има някакво тяло, някаква енергия, някаква храна. Иначе гладът и самотата при тях са ужасни; защото това е все пак някакъв живот, а не онази древна, опустошаваща самота. Демоните знаят дали човекът живее в Истината, или не – никой човек не може да ги излъже. Често демоните искат разрешение да сторят по-голямо зло на човека, отколкото трябва, но Бог ги възпира; но когато се случи те да сторят зло, Бог работи и го превръща в Добро. Разбира се, демоните биват посрамени от своето зло и съжаляват, че са вложили толкова много енергия и всичко е отишло напразно – но така действа Бог. Демоните не могат да проникват в Душа, която има силен ежедневен стремеж към Бога. Този стремеж се явява за тях голяма преграда.

Там, където има силна омраза и няма прощаване, демоните градят своята опора, своята крепост. Когато простиш, крепостта се разрушава.


Демоните са се отказали от постоянното лъжене в името на една по-голяма лъжа. Понеже при постоянното лъжене стават много видими, много уязвими и разбираеми – затова от време на време говорят полуистини, за да могат след време да заробят човека. Усърдната и постоянна молитва е придобиване на истинска власт над демоните – затова говоря за хиляди и милиони формули, съблюдавани с Истинолюбие, съхраняване на думите и чисти постъпки. Доколкото можеш – грешките не са важни; важно е тези усилия никога да не спират.

Връзката на прасетета с октоподите
Октоподите – в тях живеят и дяволи, и демони. Когато живеят дяволите, те хващат с пипалата си и изсмукват жертвите; когато влязат демони, ги карат да изяждат пипалата си. Но след като дълго време натрупат тежка съдба, влизат демоните и ги карат да изяждат себе си.

Но Учителя е видял нещо хубаво в октоподите:

"Ей такива пипала да имате, така да хванете Бога, че никога да не Го изпуснете!" Това е мярката!коментар на Портал12 + избрано слово от лекции на Елеазар Хараш
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Коментари: 6
 • karmen karmenola
  20.07.2019 г., 10:46 ч.
  0     0

  Няма да се учудя и ако по-разумни същества са влезли в овцете, с цел да не се стресират толкова при това масово, според мен планирано от самите тях или от Бога избиване на стадата. В тези последни времена, хората трябва да повишават вибрации, насила ако е нужно, както и се случва...едно неизядено прасе, една неизядена овца..си е една йота повишена вибрация, може да е малко, но е от значение

 • karmen karmenola
  20.07.2019 г., 10:36 ч.
  0     0

  Абсолютно, Петра! На същото мнение бях и за избиването на овцете на баба Дора. Голям рев беше, големи защити, голямо проклинане на правителство и институции от уж духовно извисени хора. А, никой не помисли за дълбоката причина на нещата или може би малцина да са го направили...колко семейства..десетки, са щели да ги изядат. Няма кой да ме убеди, че баба Дора толкова много си обича агънцета и овчици, с едничаката цел да бъдат заклани и изядени...айде моля ви се, мерси от такава обич Както и г-н Хараш не веднъж е казвал, понякога Бог допуска малко зло (избиването на животни си е зло все пак) за да се избегнат по-големи поразии.

 • Петра
  19.07.2019 г., 10:57 ч.
  3     0

  Избиването на прасетата никак не е случайно! То е в Божия План! По- добре ли е да ги колят и ядат, вкарвайки демони в себе си! Самото им отглеждане, за да бъдат изядени, не може да е Благоугодно!...

 • павел
  17.07.2019 г., 22:42 ч.
  1     2

  Здрав дух в здраво шише и свинско кюфте.

 • Flame
  17.07.2019 г., 21:14 ч.
  1     0

  Karmen, точно в десетката. Каквж става с демоните и дяволите, които хората изпъждат от себе си с молитви, формули, практика всякаква...?!? Възможно ли е част от тези същества да бягат в свинете, понеже ненадейно са били прокудени и търсят дом?

 • karmen karmenola
  17.07.2019 г., 20:53 ч.
  1     0

  А, дали е възможно, демоните сами да са отишли в прасетата, след като са излезли от пробудили се хора Всяка вечер, а и не само вечер, почти постоянно, си правя мислено ограждане на цялата планета..като се има предвид, че със сигурност не съм само аз, много други хора правят формули, ограждане, молитви, мантри и т.н. Та, ако е удобно, при следващо интервю да попитате г-н Хараш, дали това е възможно сега с тази чума по прасетата, това да са излезли демони от хората

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12