Търси

Юли започна с по-висок Шуманов резонанс. Кое е важното за вашето развитие и свръхсетивност?

02.07.2020 г.
13508
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Юли започна с по-висок Шуманов резонанс, който днес отслабна, но все пак повишението е първото по рода си за последните 4 месеца. 

Шумановият резонанс не може сам по себе си да сътвори магически промени у хората, но е доказано, че влияе на живите организми положително, най-вече на клетъчно ниво.

Резонансът на Шуман е свързан с електромагнитни вълнови излъчвания в комбинация от плавните движения на ядрото на Земята, външната твърда обвивка на ядрото на Земята, Древните пирамиди по целия свят, както и външните фактори на определени звезди. Статистически е забелязана по-силна динамика във вълните на Шуман, свързана със съвпади на Сириус (+) и Орион (-).

Разглеждайки резонансът на Шуман, всъщност той е част от визията на Земята като една енергийна батерия, в която участват слънчевите лъчи / слънчевия вятър, космическата радиация, твърдостта на земята, в резултат на което се създава една енергийна обвивка с положителен заряд в йоносферата (при отрицателен заряд на самата Земя), която генерира постоянно напрежение с мощност средно между 300 000 и 500 000 волта. Тук има и пряка връзка с обмяната на енергиите чрез светкавиците (които разтоварват (изсмукват и изкарват нагоре) голяма част от негативната енергия генерирана на Земята и свързана с Орион (-)), но няма сега да се спираме на тази тема.

Най-важното, което трябва да се знае за резонанса на Шуман е, че той трябва да съвпада (доколкото човек може да го следи) с генерирането на вътрешен резонанс - вътре у човека. Резонанс спрямо средата, събитията и обстоятелствата в неговия собствен живот. Така може да се постигне допълнително усилване на определени честоти, възприемание на невидимото, а включително и решаване на проблеми на клетъчно и суб-клетъчно ниво.

Резонансът на Шуман подготвя промяната на вибрациите и структурата на организмите за един план, който е напред във времето. Тогава съществата на земята (не само хората) няма да са така плътни както сега и постепенно ще се приближават към това, което е било при слизането на Духа в материята, с тази разлика, че това възвръщане ще е съпътствано с натрупания Опит. Същността е в опита. 

Шумановият резонанс оказва влияние на вълните на мозъка и най-вече на т.нар. бета вълни, тези, които са свързани с умствените процеси, игрите на ума и неговите безброй дяволски пречки и илюзии. Шумановият резонанс подпомага промяната на тези бързи, с ниска амплитуда вълни с честота от 14 до 40 повторения в секунда (Hz) към вълни от ниво алфа, когато човек изпада в състояние на спокойствие, а за по-напредналите - Покой и най-вече приближава към съзнателното и контролирано (макар и за кратко) навлизане в тета вълни.

При състояние на съзнанието на границата между алфа и тета вълните (между 7 и 8 Hz) се случват изключителни прозрения и персонални свръхсетивни преживявания. Именно в този честотен диапазон са вълните от Резонанса на Шуман. 

Важно е да се знае, че в честотния спектър от 2 до 8 Hz се позволява докосване до невидимото. Не навлизане, не проникване, но - реално докосване. Това се случва по различен начин според всяка индивидуална душа. Тук ключова роля играе усърдието на молитвата и общият натрупан Молитвен Дух. Тук е и мястото, където се срещат вълните на персоналният - вътрешен резонанс и Резонансът на Шуман.

Много важно е да не се бъркат бавните алфа вълни, характерни за много от психичните заболявания, с волево постигнатите - временни нискочестотни вълни - продукт на молитва и изключване на ума.

Как да се позлвате максимално в дните на повишен Шуманов резонанс?
  • Стимулирайте бета-вълните с визуална концентрация в изгряващо или залязващо слънце.
  • Стимулирайте алфа вълните с визуална концентрация в черна точка. (поставена в бял лист и оградена с черна ивица чрез пергел на 10 см.)
  • Стимулирайте делта вълните преди заспиване с визуализация на концентрирана Светлина при затворени очи
  • Стимулирайте тета вълните по време на сън чрез вкарване на Молитвен дух и молитви по време на сън.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12