Търси

Йоги Тан: Материалния и духовния свят не са разделени, те са паралелни

28.11.2017 г.
9302
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Йоги Тан е роден в Малайзия. По време на духовния си път пребивава в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 години, като почти 7 от тях прекарва по пещери в медитации и пост. Последовател е на Ваджраяна - линия на будизма, която тръгва от Индия и е разпространена най-много в Тибет, Непал и Бутан. Той е тантра монах, което означава, че за разлика от другите линии на будизма има право да води светски живот и да е сред хората. Йоги е неговата титла, която е като сан – сходна е с владика в нашето православие. Йоги Тан е човекът, променил здравната система в Малайзия - той създава методика  за обучение на енергийните лечители и легализира работата им. През 2009 г. открива Университет по енергийна медицина.

„Важен е не резултатът, а пътят”, казва Йоги Тан, а по време на този път всеки трябва да опознае себе си, да помни кой е, откъде произхожда. И ако сега е българин, трябва да е горд за това, че е българин. Да харесва мястото, на което е роден. Да обича страната си. Най-важното, което имат да учат българите е уважението. „Трябва наистина вътрешна сила,  за да спазваш дисциплина и да не пречиш на другите. Така се израства. Така се става щедър. Трябва да давате най-доброто от себе си и да бъдете пример, който хората да следват. В България хората са невероятни като индивидуалисти, обаче трудно работят в група. Но трябва да сте наясно, че всички сте в една лодка", казва Тан.

"Трябва да имате любов, дисциплина и щедрост, за да се грижите за другите. Енергията на България е огромна, с вашата светлина и посока може да направите чудеса”, казва още Йоги по време на последния си семинар в София, на който разказа неговата любима притча за орела: „Имало един малък орел, който живеел при пилетата. Кълвял червеи, разхождал се в двора. Но един ден майка му го намерила и му казала: Ти си орел. Ти трябва да летиш. Вдигнала го нависоко и го пуснала. Орлето паднало, наранило се и не искало да ѝ повярва. Но тя пак го вдигнала и пак му казала – ти си орел, недей да ходиш като пилетата. Ти летиш. И пак го пуснала... Постепенно то се научило да лети във висините. Орлето е вашето съзнание. На вас цял живот са ви обяснявали, че сте пилета, сега трябва да полетите!" 

Да не отдаваме значение на проблемите, защото така ги правим още по-големи.
„Не живейте в спомените си, това също е грешка”. И още: "Ако стойката ви не е добра, няма да сте здрави. Правете медитации и дишайте с усмивка всеки ден. Пийте топла вода през целия ден, това ще ви детоксикира."

Обикновено при заниманията в група – разказва Йоги Тан, – събирам енергията, използвам силата на ума си, която е свързана с енергията на Вселената, и отново препращам енергия към публиката. А на тези, които не вярват казва: няма нужда да вярваш, достатъчно е да отвориш сърцето си. „Това е комуникация, да отвориш сърцето, даже към себе си“. По думите му, няма нужда човек да посещава специална група, за да усеща енергията. Човек трябва да навлиза вътре в себе си посредством любов.

За да откриете любовта помислете първо върху това как сте привличали хората около вас още в детството си. Какви връзки създавате. Създавайте вибрация на споделяне и грижа. Помислете за това дали имате вътрешни страхове да се грижите за другите и изчистете тези страхове, съветва още Йоги Тан.

За да създадем вибрация на грижа можем да си вземем домашен любимец или да отглеждаме цветя, а когато се грижим е добре да го правим с мъдрост. „Трябва да можете да сте интимни и близки с някого. Иначе, вие искате той да ви обещае нещо, казвате: „ти си мъжът, и ти трябва да се грижиш за мен”, а вие не му обещавате нищо. И още нещо: Радвайте се, когато другите имат хубави семейства и приятели. Така ще сте по-близко до това вие да имате приятел.

Вибрацията от миналото може да ни блокира.
Повечето от нас не осъзнават това, защото са невежи.  Ние трябва да се стремим да намерим точно нашия партньор, а не някой случаен. Стремежът ни трябва да е много силен и да се молим. Напишете какви качества искате да има този мъж. В ума си и след това ги кажете на просветлените същества. Те ще ви изпратят най-доброто за вас.
Запитайте се също така какви заслуги имате, колко добри дела сте извършили, за да получите това, което искате. Трябва да имате много силна енергия на заслуги, за да е добро семейството ви, както и поколенията ви. Настройте се за вибрации на добри дела и тогава ще промените вашия живот.

Не очаквайте външният свят да е перфектен
Ако искате перфектност, трябва да прегърнете и доброто и лошото. Ако човек мисли непрекъснато за другите, ако никога не се взема за велик, а просто знае, че е тук и си върши работата, за да служи на обществото, тогава всичко в живота му се подрежда. Един ден за него материалният свят и духовният ще се слеят. Те и сега не са разделени, те са паралелни, но не ги виждате.”

Най-великото нещо е да се прощава!
Всеки е бил нараняван, но всяка болка, която продължаваме да държим в сърцето си, ни свързва с човека, причинил ни това, и ние губим енергия. Тези връзки трябва да се прекратят. Най-мощното оръжие за това е прошката. Трябва да намерим сили да простим на другите, на себе си и да поискаме прошка в случаите, които сме сбъркали. Ако не ни стига сила да вдигнем телефона или да изпратим есемес, то тогава може да го направим сами в медитация. Добре е всяка вечер да се прави такава равносметка.”

Българите са специални, но винаги търсят извън себе си. Забравили са знанията си. Всички обърквания в живота се проявяват от липсва на любов и мъдрост. Всеки трябва да намери мисията си. Не учете децата си, че трябва да са номер едно. Не ги възпитавайте, че трябва да се конкурират в света. Достатъчно е да знаят, че са българи и да са щастливи.
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12