Търси

Йоан казва: „Твоето слово е истина“. В света има само една воля – волята на Словото

20.05.2020 г.
2511
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Йоан казва: „ Твоето слово е истина“. В света има само една воля – волята на Словото. Словото е разрешител на всички въпроси – говоря за чистото, наситеното, сгъстеното, Божието Слово.
Самото Око на Духа е образувано от чисто Слово.

Ние жънем това, което сме натрупали чрез словото си. Ако словото е чисто, тогава Бог може да действа в него. Словото може да бъде врата, но може да бъде и тотална стена, преграда.
Динамичното слово – това е Великият ключ на живота. Всъщност, това е силата на вярата – да можеш да задвижиш Слово. Сещам се за една египетска поговорка, която казва: „Любовта е спасяващата сила, а вярата е само упътваща“. Така че, вярата трабва да заведе в Любовта, но тя не винаги завежда човека в Любовта – зависи от човека.

Натрупването на определени думи и слова определят много видове събития и как ще се развият те.

Словото е Истината и всяко чисто слово е духовен магнит за Истината. Истината има специфичен говор, така хората я узнават. Древният Тот казва: „Когато изричаш думи на Истината, ти забогатяваш с Нетера“, ти забогатяваш с Бога.

"Твоето слово е Истина."
И така, който не живее в Истината, няма бъдеще; очакват го нови пераждания, нови илюзии. Бъдещето на човека не е във времето, а вътре в него самия, в неговото слово, в неговата истина. Словото е Сътворител, то е образуващата сила на Бога – така е създадено.

Бог и чистото Слово са неразделен Огън и злите духове имат страх от чистото Слово. Този огън, това чисто Слово е всякога успяващо, ако бъде натрупано както трябва. Защо? – Защото е благословено, благословено от Бога-Сътворител.

Осъзнатото слово в нас е действащият Бог. Чрез постоянство в чистото слово, Бог твори Себе Си в нас – един дълъг, постепенен процес и чист. И не само твори, но постепенно започва да Се заражда. Бог се сгъстява само в чистотата и затова чистите хора в определен момент могат да стават стихии. Оня случай в Библията с двата ангела, които разпиляват около 200-хилядна войска, когато Бог им даде власт; те иначе нямат право, но стават силни.
Светът на Словото е свят на могъщи постижения, в т.ч. и пирамидите.

В словото е всяка наука, но Словото в дълбокия смисъл е Мистерия. Словото е древно учение, жреците са го познавали пряко като Бог – изначално действащата Сила, която е създала и пирамидите. Самата Божия дейност, това е изначалното Слово – Бог в действие. Сам Бог дарява Своето Слово на всички Свои избрани.

В Словото е скрито учение за прозрение на тайните.
Словото е Велико дело, то е изначално, докато действието идва по-късно. Значи Словото е първично, действието е вторично.

Практиката на Словото е най-висша. Ще припомня, Библията казва: „Ще плащате за всяка дума“ – не за цяло изречение, вече е късно – всяка дума. Всяка изпусната дума, тя ще те гони. Някои мислят, че като кажат „извинявай“ и че се решава въпроса. Не! Ти с думи може да убиеш някой човек. Няма „извинявай“! Трябва да започнеш искрено да тренираш, за да се освободиш, да станеш неспособен да обиждаш, да критикуваш, да завиждаш и както казах и преди – да знаеш кое е забележка и кое е критика, защото трябва да различаваш.

Словото е мост към световете и, както съм ви казвал, думите са живи същества. Думите са същества – те дишат, облагородяват, одухотворяват, обожествяват или разрушават. Думите са ръце на същества и чрез думите, чрез тези ръце, тези същества ни улавят.

Думите са ключове, те отключват духове. Те отварят врати за най-различни влияния. Това означава, че начинът, по който говори човек, говори с какви духове е свързан. Думите, които използвате, показват какви връзки си създавате и с какви същества общувате. Лошите думи се превръщат в зли същества-гонители, същества на разрушението.

Думите са семена, посеви, посявания. Думите са и оръжия – оръжия на духовете. И така, това означава, че думите или съсипват, или уреждат живота – зависи как човек работи с тях.
Словото е велика наука, защото Словото доставя всичко необходимо в живота.

Който няма чисто отношение към думите, върви към провал, защото има таен свидетел, който следи за всяка дума; няма значение дали е казана външно или вътре в мълчанието. Има таен свидетел за всяка дума, включително и в пустинята. Всяка лоша дума е примка. Болестите са изгубено слово, понижена, самоограбена енергия.

Из лекция на Елеазар Хараш, изнесена през Април 2014г.
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса и сигурността ( анализатор в B2 Security - противодействие на трафика на хора, антитероризъм, продоволствена сигурност, регионално развитие и политки на Балканите), основател на Асоциация на българските села и аграрна медийна група, чрез които работи в направлението за възраждане на българските села и селско стопанство - по природосъобразен и устойчив начин.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-дълбоките духовни напътственици на нашето съвремие. Писател и издател на множество книги в областта на духовното развитие, себепознанието, езотериката и Пътят към Истината.

Елеазар Хараш е получил своето духовно име от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), а светското му име е Петьо Йорданов. Живее във Варна, а от 90-те години до днес изнася лекции и семинари сред обществеността, с основен акцент - търсенето на Бог, Истината, Мъдростта. За Елеазар Хараш Бог е по-дълбок от реалността, а щастието е наказание и погрешна цел.

Елеазар Хараш издава на български език книгите по именития белгийски драматург и мистик от 19-и век - Морис Метерлинк. Изследовател на Египетската цивилизация, изследовател на древните народи на Атлантида, както и на животът и историята на инидианските племена. Най-много книги обаче издава по словото на Учителя Петър Дънов.

Спонсори на Портал 12