Възкресението на Христос е мярката за победа над злото

19.04.2020 г.
3298
Добавена от: Портал12
Христос е не само проповедник на Любовта, но Той е самата Любов. Христос показа, че на Голгота се побеждава най-голямото зло. Това означава, че който не може да възкръсне, не е победил злото в себе си и в своя живот. Възкресението е мярката. Ако не можеш да възкръснеш, това е, защото в тебе живее злото.

Когато Бог изпрати Сина Си на Земята, това означава, че Той изпрати Спасението на Земята. И така, чрез Сина Си - т.е. чрез Словото - Отец постигна Своите цели. Главнио те са три:
  • Първо - освобождаване чрез Голгота
  • Второ - връщане на умрелите към Живота на съвършенството
  • Трето - Словото, това е Пътят към Съвършенството, което идва от друг свят
Всичко това означава, че чрез Голгота се навлиза в Пътя на Съвършенството. Голгота е началото. Когато Отец слезе в Христос, тогава Словото стана Съвършена спасителна сила.

Голгота е освободител. Тя те освобождава от света и тя ти дарява "плерома" - великата пълнота. Тя е среща с Истината. Не всеки е подготвен да срещне Истината и да оцелее. 

Христос слезе, за да даде един велик импулс на Земята и на хората, за да потеглят и те към своето безсмъртие и към Вечния Живот, които са общо благо за цялата Вселена.

На кръста Христос показа, че трябва да изгубиш себе си. Именно, когато изгубиш себе си, ще придобиеш Бога, а щом не искаш да загубиш себе си, тогава това е мярка, ти нямаш истинска любов към Бога и тогава върху тебе ще работи Сатана.

Христос показа, че любовта към Бога е просто завръщане в Бога. Любовта към Бога означава да бъдеш дарен с вечност и безсмъртие, а не с време и ограничение. 

Христос показа, че който има истинска Любов към Бога, светът ще изчезне и тогава ти ще станеш реалност, по-дълбока от света. Тази любов е именно самото възкресение във вечното, защото ние сме част от тази любов и от тази вечност и това е много естествено. Ние сме част от тази изумителна пълнота.

Пътят е от Исус към Христос. Всеки, човек трябва да извърви този път. Всеки земен път трябва да се трансформира в божествен.

из лекции на Елеазар Хараш

 
Спонсори на Портал12