Вътрешното равновесие е силата, която решава опасностите

27.07.2018 г.
10021
Добавена от: Портал12
Когато Бог те обича, опасностите не те забелязват. Опасностите (проблеми, болести, срещи, неприятели и т.н.) означават демони. Кога Бог обича човек? - Когато човекът има вътрешна хармония между мисли, чувства и постъпки.

Учителя казва: Не е физическата сила, която се справя с препятствията, а вътрешната хармония, вътрешното равновесие.

Кога човек не обича Бога? - Когато служи на себе си. Служенето на себе си не съществува, това е демонично изобретение. Демонът е същество, попаднало в голяма тъмнина и поради изкривеното си мислене е станал опасност за себе си и за другите. Когато един човек е много опасен за друг човек, това е работа на демона, който е работил усърдно дълго време, за да създаде тази опасност. Опасността е живо същество. 

Учителя казва: В Черната Ложа, които вършат добро се наказват, защото това добро в почти всички случаи е лицемерно. Но се случва да е добро заради самото добро. Това е едно рядко и красиво явление. 

Тежките състояния, които понякога усещате в себе си, са по внушение. За учениците те не са опасни. Ученикът се освобождава без да пострада. Състояние на духа означава, че някое чувство те занимава. Равновесието е силата, която може да изхвърли всяка опасност, включително и най-голямата, защото равновесието е обединената сила на ума, сърцето и волята.
Елеазар Хараш, Варна, 25 Август 1995
 
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12