Търси

Вълнуващи лекции и практики за работа със Седем ключа ни очакват на Беглика фест 2016

12.08.2016 г.
4365
4
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
“Беглика Фест 2016 - Пробуждане” ще се проведе край язовир Голям Беглик в Родопите на 25, 26, 27 и 28 август. Портал12 е медиен партньор на събитието. Програмата в част “Здраве и Себепознание” в тазгодишното издание на фестивала стъпва на идеята за Седемте ключа – седемте чакри, за по-ясно ориентиране и структуриране на събития и лекции. За запознатите със системата на чакрите и техните полета на влияние, ориентирането в тези Седем ключа ще е лесно и забавно, а за другите ще е един стимул за придобиване на нови познания.

Първият ключ обхваща темите за съзнателното родителство, което включва съзнателното зачеване, пренатално възпитание, естествено и активно раждане, естествена бебешка хигиена, привързано родителство, отглеждането и възпитението на децата на новото време. Също и здрав живот, законите на пълноценното хранене, наука за здравето – какво е нужно, за да поддържаме добре функциониращо тяло.

Тук малка част от помощниците ще бъдат:
"Дървото на Живота" - център за природосъобразен и устойчив начин на живот. Основните дейности на мястото са насочени към отглеждане на чиста храна, самоопознаване и самоусъвършенстване. Друга основна дейнос е провеждането на горски детски лагери, като целта им е да изгради у децата позитивно и отговорно отношение към заобикалящия свят. Тук се случват също йога и аюроведа уикенди, както и церемонии на коренното население на южна и северна америка.

Център Мандала - място за цялостна трансформация. Тук всеки може да открие свой път, метод и учение, с което да достигне менталното, емоционалното, душевното и физическото развитие, по отделно или балансирано. Мандала ще пренесат на Беглика Фест майсторския си подход в търсенето и разкриването на балансираното развитие чрез уъркшопи, семинари и практики, които ще въвлекат в процеса на трансформация всички бегликъри.

Дървото на живота

Вторият ключ ще ни отвори вратата към една съблазнителна тема, свързана с полето  на втора чакра, където ще се срещнем с емоциите, секса, удоволствията, танците, движението… Ще се запознаете с някои от най-новите разклонения на енергийната психология – Техниката за емоционална свобода (ТЕС), Гещалт терапия, Работа с емоционалното тяло през метода на психодрамата, Тантра и други. Ще чуете защо и как те работят и ще можете да ги приложите върху себе си.

Някои от дейностите, в които ще може да се включите:
Tренировка - спектакъл "Мистерията на Българския дух" с Ваня Лучкова. Това не е обикновена тренировка, нито е обикновен спектакъл. Различното е, че хората не само гледат, но и играят заедно. И това под звуците на нашата уникална българска музика. Енергията е много силна и грабва всеки от началото до края.

Семинар “Боси на хорото” с Изабел Костадинова. Семинарът е част от фолклорната програма на център “Канатица”. В него заедно ще усетим ритъма на българското хоро, хванати ръка за ръка в свещения кръг на предците. Българските танци и хората са връзка със силата в нас, с музиката и винаги радват душата. Те са живите мандали.

Трети ключ -  ядрото на волята, действието, активността, огъня, целеустремеността и проявата чрез действие. Тук са бойните изкуства, които и тази година ще бъдат застъпени както подобава – Кунг фу, Нинджицу, Тай чи, Енергиен мениджмънт, философия на Дао.
Също за трета чакра е и работата със срама, гнева и контрола – организаторите са подготвили лекции и практики за тях.

По балансирането на трета чакра ще работим с:
Румен Михайлов, който ще сподели есенцията от придобития дългогодишен опит в различни течения на Кунг Фу и най-вече Тай Дзи.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг. Това е система за самоусъвършенстване, базирана на древните китайски традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Практиката се състои от пет лесни за научаване медитативни упражнения, чрез които се постига подобрение на здравето, жизнеността и хармонията между тялото и съзнанието, и се повишава енергията на тялото. Системата Фалун Гонг има духовна философия, базирана на принципите ИСТИННОСТ, ДОБРОТА и ТЪРПЕНИЕ. Над 100 милиона души в 114 държави по света практикуват Фалун Дафа. Практиката няма религиозен или политически характер, нито организационна форма, като практикуването на Фалун Дафа е напълно безплатно. Упражненията се изпълняват в градски паркове, а цялата информация е публично достояние в интернет: www.falundafa.org.

Фалун Дафа

Четвърти ключ
е свързан със сърцето и неговите въпроси: взаимоотношенията с другите, със семейството, с майката и бащата, с партньора - очакват ви лекции и практики за по-дълбоко осъзнаване на невидимите връзки.

Тази година с водещ Румен Янкулов ще имате възможност да опитате и метода на семейните констелации, които ще бъдат в подходяща за фестивала форма. В събитията по темата ще бъдат разгледани принципите, които предпоставят успешното функциониране на една партньорска връзка, ще има и работа с енергията на предците.

По темата за взаимоотношенията в семейството ще се проведат две лекции:
"Докато Аз и Ти сме едно" - как да повишим качеството на бременността и раждането:
- пренаталното възпитание - какво представлява - методи и техники за връзка с бебето;
- практически насоки за раждането;
"Какво ни дава изследването на минал живот и родовата история."
- Как и защо избираме да се родим в конкретното семейство ;
- Какво представлява родовата карма и можем ли да я избегнем;
- Как пренасяме емоционалните и ментални модели от предишните си животи и от семейната душа;
Водещ на лекциите: Росица Божкова – Михайлова. Тя от години работи в полето на пренаталното възпитание, подготовка на жената за раждането и осъзнатото майчинство.

Духът на предците

Петият ключ е свързан с творчеството, себеизразяването и пеенето. Ще може активно да се включите в киртани, да научите много мантри, да участвате в работилница по обертоново пеене, в шаманско пеене, в спонтанно пеене и разбира се - народно пеене. В последния ден на фестивала е предвидена и една специална обща практика -  Om healing  - за повдигане на общото вибрационно ниво и изцеление на много нива.

В последния ден на фестивала ще бъде представен концептуалният проект на диригента Йордан Камджалов  „Музикална лаборатория за всички“. Общото сътворение за първи път ще се случи извън София, а Йордан Камджалов ще ни поведе по пътя към един експеримент... Беглика ще пее!

Шестият ключ ни води към осъзнаването на смисъла, кристала на личността,  пътуването към Себе си и Висшия Аз. Към този ключ ще бъдем поведени чрез учението на Ген ключове България, астрология, интегриране на фрагментите на душата, Пътят на Таро, шаманското пътуване, индианските практики, участието в Тамазкал Церемония, свързване на по-дълбоко ниво.

Част от практиките за балансиране на шеста чакра:
В “Духът на предците” с водещ PranaAna ще внесем разбиране и яснота по отношение на скритата семейнна динамика и влиянието на семейните системи върху живота ни. Това ще направим чрез въвеждащата лекция и практики по семейни констелации. Ще разберем, че  сме свързани много по-дълбоко с хората живели преди нас, със семейството си, със своите партньори и със земята си.

За интуицията и взаимоотношенията - Защо е ценно да развиваме своята интуиция?; Как може да се развие интуицията? - отговорите ще дадат Калоян Анев и Лилия Иванова.

Gene Кeys Bulgaria - Ген ключове

Седми ключ. Това е един дискретен ключ – за връзка със Свръхсъзнанието, с другите измерения, за които информацията ще се спусне своевременно… просто бъдете отворени и то ще дойде… Второто пришествие.

Слънчевото момиче Джорджия Николова ще ни гостува и ще изнесе беседа на тема "Божествената отговорност на човека и как да живеем "природосъобразно" с Всички".

Gene Keys Bulgaria - Ген ключовете са набор от учения, които са създадени за модерния начин на живот. Като универсален език, ген ключовете са вплетени директно в живота на човек чрез процеса на непрекъснатото наблюдение. Докато наблюдавате ген ключовете физически, емоционално и ментално, те започват да повишават вибрацията на вашето ДНК. Това се случва чрез многоизмерна промяна в нашето поведение, докато навлизаме в по-дълбоко приемане на нашата истинска безгранична природа. Без значение от външните обстоятелства, всеки човек крие нещо красиво в себе си. Единствената цел на ген ключовете е да извади тази красота – да запали вечната искра на гения, който ви различава от всички други.

Пълна информация за седемте ключа и програмата в тях ще намерите в сайта на Беглика фест 2016: http://goo.gl/Jfky8h

Свързани публикации

Беглика фест 2016
18.07.2016 г.
6001
3

Беглика фест 2016 помага за пробуждане и надграждане на колективния дух! (ИНТЕРВЮ)

Свързахме се с Росица Божкова - една от организаторите на фестивала. Росица ни разкри концепцията на Беглика 2016 в смисъла на пробуждането, което все по-силно усещаме и към което се стремим осъзнато или не толкова, заедно или поотделно.
Виж повече
Коментари 4
 • Bilko Begins
  01.09.2016 г. 09:50
  нео езически кое? хехе Абре човек, ходи си на "светата църква" дето е изклала сума ти народ и се е срастнала с властта от пам ти века. Истинското апостолско християнство къде остана! Не ми говори за езически суеверия... горкият човечец ... простен си за невежеството! Прощавай и ти!:N:P
 • Мария
  14.08.2016 г. 16:28
  Кое е суеверие,езическо и т.н.Светът се пробужда и всеки намира своя път,а не следва чужда посока на духовно израстване.Като практикувам йога,медитирам ,това ме прави нехристиянка,така ли?!Ами за мен пък са езичници всички онези пред храма и вътре в него с търговията на сувенири и надежда и свещопаленето,което уж отмива греха и още непрекрачили прага вместо смирено да наведат глава,те вадят кутията с цигари.
 • Аз
  13.08.2016 г. 11:11
  Как Беглика успя да се превърне във Фестивал на (нео)езическите суеверия? Как нормален човек може да вярва на подобни безумия? Толкова ли оглупяхте бе хора?
 • Ели
  12.08.2016 г. 16:12
  Ах че богата програма! Май няма да смогна за всичко, което ми е интересно. Ще си избера разни приоритетни неща и ще си оставя време за почивка. :C

Коментари:

Спонсори на Портал 12