Търси

Вулканите по цялата Земя се събудиха. Наближават времената за пречистване

15.03.2017 г.
14562
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вулканите по цялата Земя се събудиха. Най-високият и активен вулкан в Европа - Етна, изригна отново тази сутрин и продължава да бълва фонтани от лава на няколко стотин метра височина.Освен Етна, в Италия се е активизирал и вулканът Стромболи, който изригва на всеки 20-30 мин. и поддържа постоянна сеизмична активност около 2,5-2,9 по скалата на Рихтер.Системите за мониторинг на вулканичните активности регистрират активизиране на вулканите по цялата Земя, което е сравнително необичайно. Заспалият от над 150 години вулкан на о-в Барен в Индийския океан също е започнал да изригва. Вижте снимка на активиралият вулкан, направена от Международната космическа станция:→  6 вулкана в Тихия Океан са се активизирали силно: Килауеа в Хаваите, Багана и Лангила в Папуа Нова Гвинея, Ясур, Лопеви и Амбрим във Вануату.

→  6 вулкана са се активизирали също в Мексико, Гватемала и Никарагуа. 

→  6 вулкана изригват същевременно в Камчатка, Северните Курилови острови и Япония.

вулкани - действащи - изригващи вулкани

 


Геомагнитен пробив в йоносферата над България стимулира древни енергийни центрове

Свързани публикации

Луната
01.02.2016 г.
4479
4

Споровете за произхода и влиянието на Луната продължават с нов научен доклад

Макар учените да продължават да разработват теории за произхода на Луната, остава въпросът: защо при супер напредналите технологии, с които Земята разполага, мисиите до Луната са преустановени
Виж повече
вулкан
31.05.2016 г.
7010
3

Мощни вулкани, до скоро неактивни, се пробуждат един по един преди Голямото събитие

Нека всеки се подготви за предстоящите събития така, както смята за редно. Серията от мощни земетресения вече започна - дали това е възмездие? Времето на всеки от нас за поправяне на грешките изтича бързо и безвъзвратно.
Виж повече
Глобален катаклизъм с наводнения
09.03.2017 г.
4860

Глобален катаклизъм с наводнения очакват учени след няколко години

Според учените геоклиматичните процеси могат да се ускорят и влошат за населението рязко, тъй като паралелно със затоплянето се наблюдава и повсеместна актиквация на вулканичната дейност.
Виж повече
Коментари 3
 • Stoyanov
  15.03.2017 г. 23:36
  Нищо чудно, че вулканите се активизират! При тази жестока експлоатация на Земята, това е нормално. Между колеги геофизици им казах,че този прекомерен добие на газ, който според мен е от " АСТЕНОСФЕРТА" на Земята, в един момент ще окаже не пред сказуеми ефекти на сеизмичната активност! Както става в момента в САЩ, земетресенията се увеличават страшно много, след въвеждането на технологията " фракинг" за добив на газ. Същевременно с това, активността на супер вулкана "Иелоустон парк" се активизира многократно! А ако Иелоустон парк изригне, със населението на земята е свършено. Ще последваме съдбата на динозаврите от преди 200 милиона години!
 • АЛО ВУЛКАНИТЕ!
  15.03.2017 г. 16:34
  УАУУУУУУУУ КОЛКО НЕОБИЧАЙНООО ИЗРИГВАТ ВУЛКАНИ!!1!!1!!11 ШОК И ОЖАСТ!:D:D:D Жора, моля ви, пийте си хапчетата по редовно и обяснете какво АДЖЕБА има необичайно във вулканичните ерупции? :O
 • Людмил
  15.03.2017 г. 15:17
  Прочетете книгата "Предупреждението" на Беа Нади

Коментари:

Спонсори на Портал 12