Всяко потъмняване на съзнанието показва, че се намирате под влияние на същества

09.06.2018 г.
24780
Добавена от: Борислав Борисов
Има един свят, който наричаме невидим, но той много ни влияе. Нашите мисли не се раждат в ума ни, ние ги възприемаме от съвсем друго място.

Има невидими същества, които имат интерес да възбуждат енергиите в човека, за да черпят от него. Като се гневи, те използват тази енергия в него и го обезсилват. Тези същества идват групово, сядат около човека и започват да му внушават отрицателни мисли, докато го настроят. Щом постигнат целта си, те се отдалечават и наблюдават какво ще прави той.
Всяко неразположение и потъмняване на съзнанието показват, че се намирате под влияние на същества с по-нисък умствен уровен. Всяко хубаво разположение на духа показва, че сте под влияние на същества, чиито мисли и разбирания са по-високи от вашите.
Казва Учителят: Ще ви вилияят и ще влияете – това е Божествен закон.
Когато мислиш за някого, това показва, че той е дошъл. Няма значение дали по време на сън или в т.н. будно – щом мислиш, малко или много той е дошъл.
Не е лошо да знаеш в даден момент сам ли си или има още някой в тебе.
Няма човек в света, който да не е минал и да не минава през тъмните сили на природата. Те са механически – колкото и да са силни, човек може да се справи с тях.

Искате ли да напредвате в живота си, прилагайте закона на внушението. Като разумни същества ще си служите с внушението при всички условия на живота, при всички случаи - за лекуване, за усилване на паметта, за насърчаване, за понасяне на скърби и страдания и т.н. Внушението е оръжие, чрез което вие можете да воювате със злото, с отрицателните сили в света.
Много пъти могат да се промъкват и във вашето сърце и във вашия ум чужди чувства, които да спъват вървежа ви и чужди желания, които не са ваши или пък мисли, които са чужди. Всеки от вас ще работи върху себе си. За да се утаят тези лоши мисли, трябва да намерите противоположни на тях.

Учителят казва: Мине ти някоя мисъл, че може да ти се счупи крака, че ще паднеш и какво ли още не мислиш – на ден хиляди такива мисли могат да ти дойдат. Всичко това може да стане, ако го допущаш в съзнанието си. Само ще обясня какво означава „допускане”: отваряш вратата. Това означава думата допускане – отваряш вратата и те нахлуват. – Но ако не го допускаш, казва Учителят, няма да стане. Значи, трябва да се научиш, да знаеш да си избираш какво да допускаш, какво да не допускаш.
Из лекция на Елеазар Хараш, държана през 2011-а година във Варна
 
ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12