Търси

Вселената е масивна спирала и всички черни дупки се движат в една посока

09.03.2017 г.
9014
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Телскопът Хъбъл засне впечатляващи газови свързвания от черни дупки. Фонтани от газ се свързат странно и формират абсолютно права линия (продължаваща милиони километри), след поглъщане на материя от черни дупки в няколко отдалечени галактики. Новите данни на учените поставят нов обрат по въпроса как възникват галактиките и черните дупки.

Данните на учените показват, че сърцето на Вселената е масивна спирала и всички черни дупки се движат в една посока. Около десет от наблюдаваните галактики са изхвърлили струи газ, които формират приблизително еднаква линия помежду си,съобщават още астрономите.

Галактическите гейзери се захранват от свръхмасивни черни дупки, чиито магнитни полета пускат отломки в междугалактическото пространство. Ако гейзерите са изравнени, това означава, че всички черни дупки се въртят в една и съща посока. А това означава, че тези галактики, които са разположени на около сто милиона светлинни години, може би всички са повлияни от по-голяма обща спираловидна структура, от която заедно са формирани.

Черните дупки, дори свръхмасивните такива, са нищожни в сравнение с нишките от галактики, които могат да се простират на стотици милиони светлинни години. 

Тези нишки са нишките, по които може да се тълкува най-важния въпрос - за свързаността в разклоняване на времето и пространството като в космическа паяжина. Усукването на спиралата има влияние върху това, което се случва около пространството на черните дупки, посочват учените. Ръс Тейлър, астрофизик от университета в Кейптаун в Южна Африка, заяви:  "Това, което виждаме, е че Вселената се върти последователно в една и съща посока".

Светлината, която астрономите анализират е изминала около 7,40 милиарда години, за да достигне до Земята, което е малко над половината от възрастта на Вселената.

Галактики растат от сблъсък с други галактики, посочват учените, но интересното е, че сега се регистрират данни, които показват, че всичко е във формата на спирала и има въртене в една и съща посока.

Свързани публикации

гравитационни вълни - изкривяване на време пространството
12.02.2016 г.
3191
6

Потвърдиха съществуването на гравитационни вълни, което е доказателство за изкривяване на времето (ВИДЕО)

Съществуването на гравитационни вълни е предсказано от Айнщайн още преди близо 100 години, но досега конвенционалната наука нямаше нужната апаратура, за да докаже описаното в рамките на Общата теория на относителността
Виж повече
Млечен път - снимка
01.04.2016 г.
2141

Свръхмасивна черна дупка се намира в самия център на нашата Галактика

Надничайки дълбоко в сърцето на нашата галактика Млечен път, космическия телескоп Хъбъл разкрива богата картина и свързаност на повече от половин милион звезди. Астрономите използват инфрачервени камери, за да пронижат праха в диска на нашата галактика, която замъглява звездния куп около централната черна дупка
Виж повече
геоглифи в Наска
21.04.2016 г.
2029

Изследователи разгадаха спиралните дупки, но все още не напълно смисъла на геоглифите в Наска

В определени моменти Слънцето застава на края на линиите и според него това е най-големият астрономически календар в света.
Виж повече
Тимен Тимев © Портал 12
23.05.2016 г.
10048
5

Тимен Тимев - Интервю за човешкия мозък, черните дупки, устройството на Вселената и извънземните (ВИДЕО - Част 1)

В интервюто засягаме темите за фатализма във Вселената, както и устройството на време-пространството през призмата на човешките възприятия. Д-р Тимев говори в детайли за енергиите в Космоса, квантовата механика икакво е породило зараждането на Вселената
Виж повече
Космос
20.06.2016 г.
2430

Учени: Млечният път може да се окаже 'галактическа транспортна система' (ВИДЕО)

Въпреки, че пространство-времевите тунели (или червееви дупки или Айнщайн-Пенроуз мостове) едва наскоро придобиха голяма популярност сред обществеността, то тази теория е изучавана от астрофизиците дълги години и е твърде допустима.
Виж повече
Тимен Тимев © 2016 Портал12
17.11.2016 г.
2480

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев

'Извън матрицата на времето' е заглавието на новата книга - разговори с Тимен Тимев, която издателство Портал12 подготвя с официална премиера
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12