Волята ражда свободата в човека, а свободата ражда безсмъртието

30.01.2020 г.
2812
Добавена от: Портал12
Волята ражда свободата в човека, а свободата ражда безсмъртието. Истинското ученичество не е въпрос на учене и практики, а на един много тънък вътрешен  подход - абсолютно чист, Божествен подход. Това е тайна позиция, която е свързана с дълбоко разбиране на живота чрез Духа, който работи в седмия план. С този подход ученикът има сила да отвори съкровеното вътрешно пространство, иначе практиките са само между другото.

Тогава ученикът може да влезе в своята душа. След време тя ще го заведе при Духа, тъй като душата не обича да живее в ума и сърцето, дори и когато те са пречистени. Тя се насочва нагоре, към своя източник, който е седмият план. Окултната наука казва, че ако собствената ти душа не е съгласна да те допусне навътре, тогава и сам Учителят не може да те приеме.

Друг важен закон: Ако един ученик не е намерил своя истински Учител, това означава, че той е злоупотребил със свободата си. Това е диагноза, това е мярка. Окултният ученик се отличава по това, че той има особена жажда за Истината, особен Огън. Какво означава това? Това означава, че той гори всеки ден за нея и за срещата си с нея и така постепенно той узрява, за да я види лице в лице. Когато я види, става въпрос за Самадхи, тогава той придобива един жив окултен опит, който убива съмнението завинаги, за цялата вечност. Тук става въпрос за най-малките неща, дори от микроскопическото съмнение не остават следи. Съмнението си отива завинаги.

Какво означава да имаш УЧител? Да имаш УЧител, означава Бог да те е обикнал. Значи трябва да си спечелил някак си доверието - дали с искрени усилия, дали с желанието просто да обичаш нещо. Ако обичаш нещо, има кой да те обикне.

Елеазар Хараш
Спонсори на Портал12