Търси

Водещ холистичен лекар разкри тайните за здраве и красота в център Мандала

15.12.2015 г.
4752
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Център Мандала организира преди дни Фестивал на изобилието, който бе посветен на изобилието от здраве, любов и емоции. По време на фестивала бяха представени практики, лекции и терапии за лечение и достигане на хармония на душата и тялото.
 
Такава лекция имаше и водещият холистичен лекар доктор Галина Арабаджиева. От 16 години тя работи като дерматолог, а от 10 години се занимава с йога. От 5 години д-р Арабаджиева работи като холистичен лекар. Преди 6 години тя е имала сериозно заболяване, като за лечението си е решила да използва методи на холистичната медицина като лечение чрез лечебно хранене, цветотерапия и акупунктура. За месец и половина д-р Арабаджиева се е излекувала напълно. Това всъщност е променило напълно мисленето й като лекар.

център Мандала
 
Тя смята, че медицинското образование в България е силно консервативно. Според нея съществува конспирация срещу човешкото здраве, тъй като никой не обяснява на лекарите за методите на холистичната медицина, за това колко е важно здравословното хранене, колко е важно мисленето на човека и начина му на живот.
 
Д-р Арабаджиева е убедена, че здравето е личен избор, за който трябва да се грижиш всеки ден. Красотата е свързана с вътрешното усещане на човека. Чрез правилно хранене и етерични масла можем спокойно да се грижим за косата, ноктите и за тялото като цяло, каза д-р Арабаджиева в беседата си „Здраве, красота и щастие чрез правилно хранене и клинична ароматерапия" в Център Мандала. По думите й има няколко стъпки, които ако спазваме, ще бъдем здрави. Това са: позитивно отношение към живота; правилно хранене; био-етерични масла и не на последно място правилен двигателен режим.
 
За да бъдем здрави и красиви, трябва да хидратираме организма си. Пийте много вода, казва д-р Арабаджиева. Освен това е необходимо да се спазва биологичния ритъм на организма, а именно:
Сутрин е хубаво да започнем деня си с чаша топла вода. До 12 ч. не трябва да има прием на концентрирана храна, тъй като тогава е периодът, когато организмът се освобождава от токсините и не бива да го товарим. За закуска може ядем плодове, сушени плодове, да пием фрешове или чай. После в 12 ч. следва обядът. При него е важно първата храна да е сурова салата. Хубаво е към салатата да прибавим кълнове, тъй като те са естествен имуностимулатор и фитохормон. Следва зеленчукова супа, зеленчуци на пара и т.н. Следобедната закуска е подобна на сутрешната  но към нея можем да прибавим и малко шоколад. Не е желателно вечерята да е след 8 ч. , като при вечерята е най-важно да не преяждаме.

Сред съветите на д-р Арабаджиева са: да не варим или пържим мазнината, защото я превръщаме по този начин в токсина. Мазнината трябва да се прибавя, след като е готово ястието. Сутрин не е полезно да ядем прясно или кисело мляко, тъй като те способстват за образуване на слуз в тялото и така организмът става по-податлив на вируси. Според холистичния лекар не всеки човек може да стане вегетарианец или веган. Тя се възхищава на хората, които имат духовни търсения и не ядат месо, за да не навредят на животните, но не смята за правилно да се спре месото само защото сме решили, че е вредно. Защото по този начин, без подготовка на психиката и тялото можем да си навредим и да развием заболяване. Лекарката съветва тези, които ядат месо и животински храни, да го правят максимум два пъти седмично.

За д-р Арабаджиева правилното хранене не е общовалидно за всички. Всичко е строго индивидуално. Тя е категорична, че трябва да слушаме най-вече интуицията си.

Мандала - магазин
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12