Търси

Витлеемската звезда изгрява днес след 2000 г. и внася нов духовен импулс в човечеството

21.12.2020 г.
27847
8
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

Преди 2000 години нашите души и нашето съзнание достигнаха до най-дълбокото си слизане в материята и Христовия Импулс ни даде пътя на горе. Посоката тогава оказа Витлеемската звезда, която тогава изгря на небето и отведе тримата влъхви мъдреци до новородeния Исус.

Витлеемската звезда ще изгрее отново днес на  21 декември 2020 г. при дългоочаквания съвпад на Юпитер и Сатурн, който ще бъде подобен на този при раждането на Иисус Христос и ще освети небесния свод по време на зимното слънцестоене.

Точно в  20:20 часа за София, съответно за целия часови пояс, в който е София ще се случва нещо епохално: точният съвпад на Юпитер и Сатурн се случва в 0°29'10" (0 градуса 29 минути и 10 секунди на градуса), т.е. в 1 ви градус на Водолей. 

Така след около 800 години отново започва един нов период от 200 години, в който кралския съвпад ще е винаги във въздушни знаци. Това събитие не само става точно в 1 вия градус на Водолей,  където идеалистичния импулс на Водолея е най-силен, но и съвпада с годишното имум цели, със зимното слънцестоене, където сме в "полунощ" на живота, в най-дългата нощ, символизираща най-голямото отдалечаване на хората от Духовното, най-дълбокото слизане в материята. Кралският съвпад съвпада и с влизането на Слънцето в Козирог, най-общественият знак. Това прави събитието не само едно след 800 години, ами едно по рода си!

На 22 март 1914 г. Учителя Беинса Дуно казва: „ Мнозинството не схващат важността на днешния ден, но за някои ще остане паметен, защото днес приключва една епоха и започва друга – нова.”, а на 10 август открива събора в Търново с думите: Това е първо събрание по рода си в Новата епоха. Вие сте в Новия Завет, в Новата епоха. Това събрание, което устройвам, е първо по рода си, защото е само в България. На следващия ден дава една от най-силните молитви – Лозинката.

Учителя говори за 300 години зазоряване преди същинската Водолейска епоха. 100 вече минаха, остават ни още 200 г. и те неслучайно ще са под знака на въздушната стихия на Водолея! Това внася един нов духовен импулс и придава ключово значение на новия 200 годишен цикъл в който ще тече подготовката за идването на Ерата на Водолея. Досега трябваше да овладеем физическият план, което ние преизпълнихме и дори се отклонихме.

Сега настава време да овладеем менталния. В тази епоха мислите ще станат за нас толкова реални, колкото и външните предмети и ясновиждането ще се яви у много хора, ако те са работили затова досега.Мислите ни ще станат толкова по-ясни и по-силни, че ще носим и много по-голяма отговорност затова какво мислим. Времето ще стане още по-сгъстено, а отговорността на пробудените души още по изразена.

През 2021 ще имаме един нов капитал на духовен план, който следва да използваме в духа на Богомилското учение, чийто заряд носим, а именно: Свобода, Равенство, Братство, чрез Любовта!


По-голямата лекота ще даде чувството за по-бързо духовно израстване, но по голямата свобода ще даде и по-големи възможности за грешки. Затова работете усилено, за да развивате все по-силно интуицията си и следвайте Космическият морал, който винаги ни оказва не левия или десния, а правият път.

Днес може да обединим нашите съзнания в в 12ч. с навлизането на Слънцето в Козирог и да отправим Молитвата за България, дадена от Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно.
Молитвата Лозинка, може да прочетем в трите и части , с изгрева - първата част, в 12 часа втората и в 21 часа третата.

В 20:20 може да се включим в световната медитация и молитва за повдигане на човешкия Дух, като прочетем Красивата молитва, също дадена от Учителя. 

Ето какво казва Учителя в беседата “Зазоряване”, държана на 25.04.1926 г. в гр. София.

“Станете сега – иде това Слънце. Зазоряване е това. Не трябва само да се афектирате, но да знаете, че всичко хубаво, красиво, което е посято във вас, ще израсне, вложете обаче повече вяра! Всеки от нас, когато дойде този пръв лъч, трябва да стане и да благодари на Бога. Тези лъчи идват вече в света, те са проникнали и във вашите души. Имайте вяра в Божественото, което е вложено във вас. Всички сте важни елементи, без които не може, и тези Божествени лъчи идват във вас, за да ви събудят. И нека сега вашият хоризонт бъде широк! Вие ще видите, че вашият живот започва от сега нататък.
Най-красивият момент в живота на човека е пробуждането на неговото съзнание, или зазоряването на неговата душа. Който е дошъл до този момент той е намерил магическата пръчица в своя живот.”

Молитви и формули за 21.12.2021 г.

Лозинка
 
I. За прославлението и осветяването името на Господа Бога нашего на земята между човеците и верующите, и избраните от Веригата на Господа на словото — Спасител, Покровител, който въздига и възкресява мъртвите и туря всичко в ред и порядък навсякъде. И да се благослови името на Господа Исуса Христа, изявеното слово Божие, и с Него всички, които Го любят.
 
II. За идването на царството Божие на земята между человеците и в сърцата на верующите, и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка правда, всяка доброта, всяка любов, всяка мъдрост и всяка истина. И да се възцари Господ Бог наш и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде Царство". И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас. И да се изпълни предвечното намерение на Отца нашего на светлините и на светлите духове, комуто да бъде слава и чест, и поклон сега и всякога, и през всичките векове.
 
III. За изпълнението на волята на Господа Бога нашего на земята, както е горе на небето между светлите ангелски ликове. И да се въдвори законът на истината, любовта и правдата, за да бъдем всички в едно тяло и в един дух. И да се въдвори ред и съзвучие, и хваление, да ни се даде знание да Го славим и да се радваме всички на Господа и Неговите дела. И да се всели Той в нашия живот и в делото на ръцете ни. Да даде живот и здраве, и дългоденствие на всички, които Нему уповават, и да ги избави от всички напасти на злото и лукавия, да внесе мир в душите им, да им даде изобилие на своите благости. Да си спомни Господ Бог наш своите обещания, да се смили над всички страдающи, да благослови всички верующи, да укрепи своите избрани, да им даде сила и знание, мъдрост и любов, да побеждават заради Него и Неговото свято име. Да ни даде победа над всичките ни врагове, да победим докрай и да послужим на Господа с радост и веселие през всичките дни на нашия живот. Да ни озари с виделината на своето лице, да ни направи силни и крепки да творим добрата Му воля, умни и незлобливи да ходим пред Него с пълнота. Да изцели всичките наши страдающи братя и сестри, да благослови домовете им и децата им с тях наедно, да благослови всичките им добри начинания на душата и духа и така да се въздигне Господ Бог наш в нас, както е горе в небето.
 
Молитва за България


Господи, Боже наш, Ти Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва, озари ни с лъча на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за твоята велика Милост. Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци; Ти, Който Си благославял меча на нашия воин и Си го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя - Твои верни, заседнали в своята земя по Твоя Воля. Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния успех, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава.
 
Амин.
 
Красивата молитва
 
Господи Боже, направи ни твърди като диаманта, за да станем основание на Новата Вселена. Направи ни като стълбове в Твоята жива църква, за да възприемаме Божествения Живот за другите. Освети ни със силата на Светия Си Дух, за да можем със Словото, мисълта и делото да събуждаме заспалите души.
 
Разкрий в нас, милий Боже, Божествената Си същност, помогни ни да се сдобием със сила, за да познаем Истината, да станем деца на Светлината, да ходим в Пътя на Правдата за осъществяване на Плана Ти и за дохождане на Царството Ти на Земята.
 
Амин.
 
Формули:

Без страх, без тъмнина! С любов и светлина!
Нека Божият Дух, Божият мир и Божието благословение да залеят цялата земя!


“Станете сега – иде това Слънце. Зазоряване е това. Не трябва само да се афектирате, но да знаете, че всичко хубаво, красиво, което е посято във вас, ще израсне, вложете обаче повече вяра! Всеки от нас, когато дойде този пръв лъч, трябва да стане и да благодари на Бога. Тези лъчи идват вече в света, те са проникнали и във вашите души. Имайте вяра в Божественото, което е вложено във вас. Всички сте важни елементи, без които не може, и тези Божествени лъчи идват във вас, за да ви събудят. И нека сега вашият хоризонт бъде широк! Вие ще видите, че вашият живот започва от сега нататък.
Най-красивият момент в живота на човека е пробуждането на неговото съзнание, или зазоряването на неговата душа. Който е дошъл до този момент той е намерил магическата пръчица в своя живот.”
из беседата “Зазоряване”, държана от Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно държана на 25.04.1926 г. в гр. София.
 
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 8
 • кики
  27.12.2020 г. 17:21
  и ако нямаше грешки в статията щеше да е малко по-добре. Всъщност ерата на Водолея е започнала през 1914г...
 • Diana
  24.12.2020 г. 19:35
  Blagodaria za materialite
 • Diana
  24.12.2020 г. 19:33
  Za Cherry,vse oshte se vijdat vednags sled zaleza,ako e iasno
 • Diana
  24.12.2020 г. 19:32
  Za Cherry ,otgovora e da ,sled zalez slance se poiaviavat dvete zvezdi sliati zaedno,vse oshte se vijdat,az gi vijdam ot UK
 • Надка Иванова
  22.12.2020 г. 09:14
  БЛАГО ДАРЯ БЛАГО СЛОВЕНИ БЪДЕТЕ

Коментари:

Спонсори на Портал 12