Веселин Орешков: Редукцията не може да бъде избегната, нужна е промяна в начина на мислене и живот (ВИДЕО)

26.03.2018 г.
15630
Добавена от: Борислав Борисов
Представяме ви видео от лекцията на г-н Веселин Орешков във Велико Търново. Събитието е част от поредицата безплатни семинари за обществеността, които Портал12 организира. Избрахме темата на лекцията "Накъде вървим и какво да правим", по едноименната книга на Орешков. 

Стигнахме ли повратната точка и редукцията може ли да бъде избегната или тя ни е необходима като катарзис?
От края на миналия век аз очаквам да дойде един кризисен момент, защото са се насъбрали всички предпоставки. Скрито в себе си вярвах, или се надявах повече да надделее разумът, иначе няма да е леко. След 2012-а година обаче изгубих всякаква надежда за разумно разрешаване на нещата.  Аз споделям личното си усещане. И на какво го основавам?...Всичко, което става около нас и го приемаме за нормално, вгледайте се да видите, че всичко е противоестествено - неестествено. По човешки е нормално, но според творческите сили е неестествено. И ако следваме този порядък, неминуемо ще последва редукция - промяна на нещата. И ще си стане. Това не значи, че трябва да се плашим. Всяко зло, както е казал нашия народ - е за добро. И при всички случаи ще бъде за добро. Защото този начин на живот, който сме приели от много отдавна не върви на добре. В книгата съм започнал още от Енох навремето, преди хиляди години, когато са го посетили извънземни (същества, не човечета). В книгата аз точно цитирам къде са го отразили това....

...Толкоз много нещо ни е дадено от Природата, толкоз много нещо ни е предоставено, всякакви възможности, а ние ги загърбваме, без да можем да ги осъществим в много случаи от мързел. Мързел - умствен и физически. Да се мисли не е лесно, и човек да действа, винаги се налага човек да употреби някакви усилия. А повечето по-са склони, ей така, ако може да мине , друг да мисли заради него или друг да свърши нещо заради него. Това е масово - тотално по Земята. Ще го видите навред!

Знаете ли...аз имах възможността да срещна една душа. Обикновено се обръщам към човек като към душа, защото тези физически тела обслужват Духът и душата. Те са средство, условие да се проявят тези стойностни неща. Ние преди всичко сме духовни същества. Явяваме се - проявяваме същността си и тялото отива - да натори земята, и без друго от пръст е станало. ... Именно една такава невероятна душа - организирана, която вече бих казал е стигнала до едно високо ниво на съзнание - свръхсъзнание, дори космично съзнание, от години получава послания от Небето. От ранни сутрини...и е написала хиляди листи. Невероятни стойностни неща! Просто не знам кога ще реши да ги каже на Светът. Обаче:
Винаги от невидимият свят преценяват, и те много добре знаят, кой от нас какво може да понесе като товар.
И му влагат точно определени идеи в главата. Те са идеите - като семена. Като яйца, от които се излюпват вече съответните форми. В една глава може да сложат "яйца на гълъби" и ще се излющят "гълъбчета". В друга може да сложат "яйца на змии" и ще се излюпят "змии". Отгоре преценяват кой какво може да "излюпи" и "въди". Практически всеки сам определя неговата съдба. Затова е съд-ба, защото всеки сам се осъжда. Не е необходимо някой друг да го осъжда...Идеално е подреден светът! Невероятно точно и просто! Само, че вместо ние да видим тази голяма простота, в която е скрито всичкото, ние се лъжем по някакви завъртени неща, които като не ги разбираме - започваме да им вярваме.Този съвременен начин на живот, който сме поели в тези последни десетилетия е абсолютно несъвместим с Животът. 

Повече за факторът време, зависимостите, които сами си поставяме, контролът върху душите на милиарди хора, от страна на нисши същества и още важи теми за освободждаването и личното израстване в Духа, изгледайте цялото видео:
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12