Търси

Веселин Орешков: Идва времето за редукция. Ще останат Призваните да строят Новото Небе и Новата Земя

09.03.2018 г.
6266
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Портал 12 продължава своите месечни безплатни лекции, със следващата вълнуваща среща с Веселин Орешков или още чичо Веско, както го наричат приятелите, която ще се проведе на 17 март 2018 г. в Изложбени зали "Рафаил Михайлов", Велико Търново отново от 14 часа.
Много е трудно да се представи в цялата многоизмерност един учител, мъдрец, мислител, философ, мечтател, събеседник, приятел, автор на книги и множество статии и публикации, един ЧОВЕК, с главни букви. Но все пак - Веселин Орешков е автор е и на много статии и научни публикации. Целият му съзнателен живот е минал като интродуктор и една от големите му мечти е да въведе във флората на България растения от други флористични райони на Земята, за да се увеличи благоденствието на всички ни, в райското кътче – България.

Изнася лекции и беседи за истинските неща в живота. Чрез личния си пример, в изключително съответствие между думи и постъпки, той увлича и млади и по-възрастни.

Затова не пропускайте възможността да се запознаете, да общувате с него и да задавате своите въпроси на срещата с него, когато той ще представи своите книги и ще поговорим философски по темата за здравословен живот във всички негови аспекти.

Споделяме думи на Веселин Орешков от последната му книга - Накъде вървим и какво правим?. Това е и темата, която сме задали в самата лекция.
Човечеството след 2012 година премина критичната точка и следва редукция. Духовният потенциал, който получи от Светците, основателите на световните религи, предупрежденията на ясновидците са изчерпани. Човечеството прекрачи предела и за него следва гибел. Спасението се състои в личното духовно търсене на всеки човек, в осъзнаването на това, колко отговорен е всеки за съдбата на хората и за планетата Земя. Милиарди хора ще си задават въпроса: Защо така? Защо на мен ми се случва?...

Онзи, който ще строят новото Небе и новата Земя, ще бъдат готови да прекрачат прага с отворени очи без да задават такива глупави въпроси. Тъй като хората през тези хилядолетия не успяха да променят своето мислене, отношението към себе си и заобикалящия ги свят, своя мироглед и най-вече духовност, дойде кризата и налагащият се драстичен подход.

Хората не успяха да проумеят, че всички от тях е 95 % - 98% сложна информационно-енергетична система и само няколко процента са физическо тяло. Човекът, по замисъла на Твореца, е преди всичко духовно същество.Цялата информация за човека и състоянието на неговото тяло е закодирана в енергийно-информационното поле, а хората своеволно създадоха такъв хаус, който доведе до този “квантов” преход, наричайки го “криза”.

Просто идва времето за редукция, която да отстрани консуматорите, а да останат Призваните да строят Новото Небе и Новата Земя.

Превръщането на парите - шарените хартийки, от 1970 година насам, в единствен и висш идеал, ще бъде смъртният покров на днешната човешка раса, която е загърбила космическите принципи.
Днешното човечество, като цяло, с много малки изключения, върви устремено към пропастта.
Кризата е тотална и хубавото е, че до ръба остава малко..
 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Веселин Орешков
Веселин Орешков
Веселин Орешков или още наричан Чичо Веско е човек с невероятно търпение, непоколебима вяра и силна интуиция.
Той е обичан народен лечител, автор и будител на българския дух. Чичо Веско впечатлява с ясният си взор и силен дух, с който отдадено и вдъхновено споделя в кръгове, лекции и беседи своят многогодишен опит по темите за важните неща в живота.

Роден в Троян, агроном по образование той посвещава времето си и описва в книгите си ценните качества на растенията, както и дава насоки за здравословен начин на живот. Автор е и на много статии и научни публикации. Редовно приема групи млади хора, които обучава и на които предава своите умения за живот в синхрон с ритъма на природа.
 

„Мъдрият забогатява, а не обеднява, като дава на другите – всички сме едно.” – казва Веселин Орешков.”Целият му съзнателен живот е минал като интродуктор и една от големите му мечти е да въведе във флората на България растения от други флористични райони на Земята, за да се увеличи благоденствието на всички ни, в райското кътче – България.

В голяма степен това вече е факт, защото растения като планински лимон /Chaenomeles mauley/, арония, актинидия, шизандра, левзея, персимон вече присъстват в не една българска градина и със своите уникални цветове, плодове и лечебни свойства. Именно той преди около половин век въвежда вече всеизвестната с лечебните си и хранителни качества (присъства в менюто на космонавтите в космоса) – арония.
 

Условието за пълноценно съществуване на Човека е постоянният духовен ръст, в основата на който трябва да бъде любовта към Вселената, към Цялото и преходът към частите: любовта към родителите, децата и към себе си. Това трябва да бъде непрекъснат процес както дишането - пулсиращ от Цялото към частите и обратно. Свързани публикации

Веселин Орешков
31.12.2020 г.
4192

Веселин Орешков: Преходът днес дава невероятни възможности за Духа и душата (ВИДЕО)

Тези неща ги казвам за будните души да се огледат много хубаво, реалистично на всичко, да запазят мир и спокойствие, да не се привързват към никакви земни форми. Всяка земна форма е сянка на една реалност. Идеята да бъде създадена формата е основите на основите. Формите изчезват, но идеите остават. Ние се раждаме в тази форма, но духът и душата ни са неръкотворни. 
Виж повече
Веселин Орешков
10.12.2020 г.
3481

Веселин Орешков: Промяната е вътрешен процес, който се проявява външно

Всяка конфронтация води до провал и е огромна енергийна загуба. Не авфиширай промяната си, не говори за нея! Просто я живей, прилагай я без да налагаш!
Виж повече
Веселин Орешков
24.06.2020 г.
14443

Веселин Орешков: Животът се състои в даването, не във вземането (ИНТЕРВЮ)

Научим ли се да живеем в съзвучие с духовните закони, ние вибрираме с Творението и със самия живот. Тогава се научаваме да четем в книгата на Творението и различаваме все по-ясно действителността зад привидността. 
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12