Търси

Вдъхновени от България, Лиза Жерард и Dead Can Dance пускат нов албум

20.09.2018 г.
5674
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Вдъхновени от България, Лиза Жерард и Dead Can Dance пускат нов албум на 2-и Ноември 2018. В пред-премиерното представяне на една от музикалните композиции под името "Mountain" (Планина) - се чуват звукови елемнти и хлопки на стада с овце, характерни за нашите села.

През последните 2 години носителката на Оскар за филмова музика и световно известна с музикалното си творчество с групата Dead Can Dance, Посети неколкократно България във връзка със съвместните си концерти и албум с Мистерията на българските гласове, както и по повод участията си с диригента Йордан Камджалов. В албумът с Мистерията на българските гласове са включени 12 песни, някои от които можете да чуете в изпълнение на живо от споделеното видео по-долу в публикацията.

Другата голяма новина е, че Dead Can Dance ще изнесат концерт на сцената на Античния театър в Пловдив на 30 юни 2019. Това ще е второто участие на Лиза Жерард на тази сцена. Припомняме, че при първото и участие с Мистерията на българските гласове, времето в Пловдив беще дъждовно, но дъждът спря да вали точно преди началото на концерта.

 
1
1
1
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12