Търси

Ванга - един от будителите на българския народ

01.11.2017 г.
5487
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Целият си мъченически живот Ванга посвети на своя народ – на българския народ, който обичаше до последния си дъх. Ванга държеше будни човешката съвест и вяра, сочеше смирението и търпението като път за спасение, обичта и единението – като единствен изход на България. Тя говореше на политиците да милеят за народа си, да оставят светла диря след себе си с разумни и отговорни дела. Тя зовеше да има час по вероучение в училищата, за да се учат децата на ценности.

Тя беше Глас от високото, дошъл да буди – и го чуха онези, които „имаха уши”...

Те винаги са били и са сред нас и до нас...

Из „Ванга – съвети за живота”:
"Не ден, не два, а вече 53 години душата ми няма покой. Но ще ви кажа: злото се побеждава само с добро. Бъдете разумни и не вярвайте на безумните приказки! Живеем в трудни времена. Хората се разделят. Да се обединим и за добро да се спасим!"
(Пред журналисти, Рупите, 1993)
"Вярата е в основата на личния успех, на успеха на семейството, на успеха на държавата. За да я има България, станете сплотени! Само вярата може да ви обедини."
(В разговор с прокурора Иван Татарчев)
"Поколения българи ще носят белега на безверието, ако не вземете мерки и не въведете час по-скоро в училищата вероучението. Кой ще научи децата на доброта, на съпричастност, на честност? Улицата!?"
(В разговор с Янка Такева)
"Ние сме християни! Не го забравяйте! Учете децата от малки на християнските ценности, ако искате да ги предпазите от сектите."
(В разговор с Бойка Цветкова)
"България не е бедна! Тя е древна и има учен народ. Уважавайте другите народи и техните култури, но се гордейте, че сте българи. Най-важно е националното единение и самочувствието на хората. Политиците трябва да знаят това и да съхраняват националното чувство."
(В разговор с Анна Караангелова)
"На България й е отредено да свети на Небето като ярка звезда."
(В разговор с художничката Веса Цицелкова)
"Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен и трудолюбив. Народът ни е гостоприемен, хората имат сърца. Имаме красива Природа, богата земя... Не търсете богатство навън - у нас е богатството."
(В разговор с проф. Димитър Филипов)
"Българите са сред духовните водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат... Българите са силни и ще оцелеят при каквито и обстоятелства да ги поставят.
Българското писмо е едно от най-старите на земята!
Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички.
Ееех, колко древна е България! Много е дала на света, но и светът ще й даде..."
(В разговори с Анна Караангелова)
"Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне... България ще бъде благоденстваща страна!"
(В разговор с Бойка Цветкова)
"България е благословена страна! Не случайно Силите ме изпратиха тук. 
(В разговор с Катя Чапкънова)
"Не забравяйте, че сте българи! Гордейте се със своето минало и правете така, че наследниците ви да се гордеят с вас. Народ, който сам не се уважава и другите не го уважават."
В разговор с Анна Караангелова
"Деца, в България ще стане добре... Ще се живее добре!"
(В разговор с писателя Рангел Игнатов)
Честит Ден на будителите! 
автор: Жени Костадинова
 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Жени Костадинова
Жени Костадинова
Жени Костадинова е поет, творец, автор и един от най-отдадените и запалени изследователи на пророчицата Ванга. Издава серия от книги посветени на живота и заветите ѝ, преведени на различни езици.

Жени Костадинова основава галерията с музей „Арт-Къща Куклите” в София, която се превръща в значим център за изкуство, творчество и духовност, насочен основно към децата.Член е на Съюза на българските писатели от 2007 г.

Обичам работата си, защото е творческа и хуманна. Радвам се да давам на хората думите и посланията си, да ги вдъхновявам чрез творчество и красота, чрез опита си и като 25-годишен изследовател на голямата пророчица Ванга. Обожавам книгите и искам да предам и на другите любовта към четенето и творчеството – самата аз правя кукли повече от 20 години.

Има будни хора – и те стават все повече! Има и много спящи – и те ще си останат такива, докато си извървят пътя. Явно с по-бавни крачки. Но рано или късно, всеки – подчертавам всеки човек, всяка душа ще се срещне с Истината, с Бога, и ще осъзнае нищетата си. И ще пожелае да трансформира егото си и да бди над истината и правдата.

 

„Не искайте много! Не можете да му платите цената.“ И това: „Не съдете! Само Бог има право да съди.“ „Не се бойте от смъртта – смъртта не е страшна. Тя е като красива жена, дошла да ви съпроводи в другия свят.“
 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12