Търси

Ваклуш Толев: Душата е кореспондентната връзка между тяло и Дух (ВИДЕО)

11.12.2017 г.
7115
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Представяме ви архивно видео на Ваклуш Толев за посланията на Христос и опазването на човешката душа. Видеото е от 2001-а година.
"Не се страхувайте от тези, които убиват човешкото тяло, а от тези, които посягат върху душевността."
"Аз и Отца сме едно", казва Христос. Той не можеше да каже в рамките на едно учение на Правдата и будността на едно учение на Любовта, друга фраза освен да се обича врагът. 
Димчо Дебелянов казва в едно от своите стихотворения: "Мъртвият не ми е враг". Признанието, че той не ни е враг е една особенна степен поклонение пред душевността. Това означава, че душевността не е прегрешила. Бог не иска от нас да имаме врагове. Неприятел може да имате, но врагът е вътрешна тревога. 

Когато по силата на езотеричните знания върху тялото, ние знаем, че имаме освен физическото тяло, и един етерен двойник, имаме и едно астрално тяло с астрално поле, ментално тяло и прочие..., тогава разбираме колко голяма е потребата от хигиена от словесна проказа, от проклятие. Човечеството продължава да употребява магията, макар че я разделя на бяла и черна.

Не е важно от коя какво е извело. Важно е, че една духовна енергия съществува, и която може да бъде с отрицателен знак или с положителен знак. Целостта на човека се познава именно в това велико разделяне, което е йерархия за възможности за усвояването както на жизнеността си, така и на мисловността, така и на духовността си, на душевността си. 
 

 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12