В бедност трябва да докажеш честност. В богатство трябва да докажеш разумност

02.12.2017 г.
28637
Добавена от: Борислав Борисов
Ако Бог поставя хората в бедност, то е, за да се изправи душата им. В бедност трябва да докажеш честност. В богатство трябва да докажеш разумност. Неразумният човек не получава полза даже от доброто. Има много християни, които уж желаят доброто, а то излиза зло. Уж търсят спасение, а намират гибел.

Болестта не е нещастие, а поучение и Божие посещение. Тя е училището по смирение. Има тежки болести, ако и те не те смирят, значи безнадеждно е положението. Има болести, на които Бог налага забрана да бъдат излекувани, защото Бог вижда, че болестта е по-нужна за спасението, отколкото здравето.

Ако страданията не облагородяват, тогава те се превръщат в двойно зло. Страданието е изпратено, за да придобиеш разум, то произвежда разум. Обаче ти ако не го разбереш, ще дойде последната Божия ръка – мъчението. Там вече е голямо извисяване. Ако и това не разбереш, има вече нещо неспасяемо, т.е. някога след милиони години.

Когато Бог види, че не желаем земни блага, тогава Той ни позволява да се ползваме от тях, защото тогава ние ги владеем вече - те не ни правят роби.

Бог можеш да го почетеш само по един начин – с чист духовен живот. 

Бог не може да помогне на хората ако те не са помогнали на себе си, ако те не са променили мисълта си. И Христос дойде да покаже на хората, според гностиците, пътя към себепознанието, т.е. те сами да тръгнат по пътя, по който и Той е вървял, а не да чакат нещо, което ей така, като подарък ще дойде.

Гносисът може да се споделя само частично, защото това е лично преживяване на Бога и пътят е всеки лично да преживее Бога:


 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай