Търси

В Страстната седмица, творецът Павел Митков рисува Седемте Рилски Езера - Духовният символ на България

14.04.2020 г.
2220
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
По време на Страстната седмица творецът Павел Митков стартира нова инициатива - да нарисува Духовният символ на България - Седемте Рилски Езера. Всеки един от дните, той ще ни изкачва по маршрута на екопътеката от най-ниското към най-високото езеро.

Така той ще пресъздаде последователно всяко едно от езерата във всеки един от дните през следващата седмица:

Долното езеро той нарисува в понеделник, Рибното ще нарисува тази вечер във вторник, Трилистника - сряда, четвъртък - Близнака, Бъбрека в петък, събота ще е денят на Окото и Неделя - Сълзата.

“Този проект е един духовен път на пречистване и своеобразен мой начин да почета празника, страданията на Исус Христос, както и да представя една своеобразна разходка до Рилските езера, чрез изкуството”, сподели Павел Митков за идеята.


Всички 7 платна на които ще бъдат нарисувани езерата са с размери 250/200. Постоянно процесът хората ще могат да следят на live  в сайта - mitkov.com

А всяка вечер на живо във фейсбук страницата на твореца, в 20.30 ч., той ще я довършва и подписва пред зрителите.Импулсът за рисуване на езерата точно в Страстната седмица в този по-различен за всички ни Великден не е случаен. Сега повече от всякога имаме нужда от пречистване, а Рилските езера имат необикновенна сила. Всяко от тях отговаря на определена чакра в човешкото тяло и е свързано с общата световна вибрация.

Преживявайки рисуването на езерата, ние ще преживеем и Планината Рила - едно от свещенните и енергийни места в България -  място за повдигане на мисълта, за размишление, за проява на любовта, за молитва. 

Какво е значението на всяко едно от езерата?
Първото от седемте Рилски езера е Долното езеро. То закалява душата на човека, прави го търпелив, силен и правдив. То излъчва енергия, която дава сили не само на българите, но и на всеки човек на планетата, да изтърпи изпитанията, несгодите и страданията. 
Второто езеро – Рибното е Езерото на изпитанията и е свързано пряко с българите и възпроизводството на нашия народ.
Третото езеро – Трилистника е езерото носител на помъдряването, проглеждането и събуждането на съзнанието. 

Четвъртото езеро е Близнаците и е свързано с нашият т.нар. ментален свят и дробовете в човешкото тяло. Отразява връзката между физическото и духовното. 
Петото езеро Бъбрека е Мястото на Духа. То уравновесява нещата в живота, прилича на голямо бобено зърно или бъбрек и е най-голямо по обем. Именно на поляната до него се играе и сакралният танц - Паневритмия, както и се посреща Божествената Нова година, която според Учителя на 19 ти август.

Окото, шестото езеро е свързано със Сърцето и т.нар. сърдечна чакра у човека. В него се крие космическа информация и то преработва енергиите на най-тежките енергии.
Седмото езеро – Сълзата (Главата), Учителят Петър Дънов нарича „Главата на Бога“ или Мястото на мъдростта. Свързано е с главата на човек в човешкото тяло и неговата 7-ма чакра. Неговото предназначение е свързано с изграждането на човешката личност на земята.
И така, всяка вечер от 13 ти до 19 ти ще може да преживеете създаването на всяка една картина във фейсбук страницата на Павел Митков или да наблюдавате цялостно процеса на създаване на платната от страницата на твореца: mitkov.com
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12