В Страстната седмица, творецът Павел Митков рисува Седемте Рилски Езера - Духовният символ на България

14.04.2020 г.
2881
Добавена от: Таня Борисова
По време на Страстната седмица творецът Павел Митков стартира нова инициатива - да нарисува Духовният символ на България - Седемте Рилски Езера. Всеки един от дните, той ще ни изкачва по маршрута на екопътеката от най-ниското към най-високото езеро.

Така той ще пресъздаде последователно всяко едно от езерата във всеки един от дните през следващата седмица:

Долното езеро той нарисува в понеделник, Рибното ще нарисува тази вечер във вторник, Трилистника - сряда, четвъртък - Близнака, Бъбрека в петък, събота ще е денят на Окото и Неделя - Сълзата.

“Този проект е един духовен път на пречистване и своеобразен мой начин да почета празника, страданията на Исус Христос, както и да представя една своеобразна разходка до Рилските езера, чрез изкуството”, сподели Павел Митков за идеята.


Всички 7 платна на които ще бъдат нарисувани езерата са с размери 250/200. Постоянно процесът хората ще могат да следят на live  в сайта - mitkov.com

А всяка вечер на живо във фейсбук страницата на твореца, в 20.30 ч., той ще я довършва и подписва пред зрителите.Импулсът за рисуване на езерата точно в Страстната седмица в този по-различен за всички ни Великден не е случаен. Сега повече от всякога имаме нужда от пречистване, а Рилските езера имат необикновенна сила. Всяко от тях отговаря на определена чакра в човешкото тяло и е свързано с общата световна вибрация.

Преживявайки рисуването на езерата, ние ще преживеем и Планината Рила - едно от свещенните и енергийни места в България -  място за повдигане на мисълта, за размишление, за проява на любовта, за молитва. 

Какво е значението на всяко едно от езерата?
Първото от седемте Рилски езера е Долното езеро. То закалява душата на човека, прави го търпелив, силен и правдив. То излъчва енергия, която дава сили не само на българите, но и на всеки човек на планетата, да изтърпи изпитанията, несгодите и страданията. 
Второто езеро – Рибното е Езерото на изпитанията и е свързано пряко с българите и възпроизводството на нашия народ.
Третото езеро – Трилистника е езерото носител на помъдряването, проглеждането и събуждането на съзнанието. 

Четвъртото езеро е Близнаците и е свързано с нашият т.нар. ментален свят и дробовете в човешкото тяло. Отразява връзката между физическото и духовното. 
Петото езеро Бъбрека е Мястото на Духа. То уравновесява нещата в живота, прилича на голямо бобено зърно или бъбрек и е най-голямо по обем. Именно на поляната до него се играе и сакралният танц - Паневритмия, както и се посреща Божествената Нова година, която според Учителя на 19 ти август.

Окото, шестото езеро е свързано със Сърцето и т.нар. сърдечна чакра у човека. В него се крие космическа информация и то преработва енергиите на най-тежките енергии.
Седмото езеро – Сълзата (Главата), Учителят Петър Дънов нарича „Главата на Бога“ или Мястото на мъдростта. Свързано е с главата на човек в човешкото тяло и неговата 7-ма чакра. Неговото предназначение е свързано с изграждането на човешката личност на земята.
И така, всяка вечер от 13 ти до 19 ти ще може да преживеете създаването на всяка една картина във фейсбук страницата на Павел Митков или да наблюдавате цялостно процеса на създаване на платната от страницата на твореца: mitkov.com
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12