Търси

В Пловдив започва Фестивалът “Здравето на очите” с фокус върху съзнанието и проявленията на душата

07.10.2016 г.
1459
3
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Фестивал “Здравето на очите” започва днес от 18 часа в Дом на културата Борис Христов - Пловдив. Събитието ще продължи до 18 часа в неделя. Организаторът на събитието Зоя Иванова, председател на сдружението “Осъзнато единно гражданско общество” отправи своята покана пред Портал12: “Всички са поканени, за да разберат колко ценни са очите ни - като проявление на тялото, като проявление на душата и тяхното единство”.

Ще имаме възможност да посетим практическите лекции на тема “Естествени методи за запазване и насърчаване на зрението”, както и образователни игри, танци, спорт и творчество за деца и родители по пътеката “Вълшебният свят на очите” в Цар Симеоновата градина. Всички мероприятия са с вход свободен.

"Хората обръщат внимание на здравето на очите си едва когато го загубят - когато се появи проблем със зрението или със самите очи, тогава се тръгва да се търси решение. Затова правим фестивала - за да дадем практиките за превенция, както и естествените методи, които водят към нея." каза още г-жа Иванова и допълни:

Ние сме заобиколени от природата, от нейната красота и от творчеството й. Всичко това е едно вълшебство и, ако отворим очите си да го погледнем, то ние ставаме част от това вълшебство. “Вълшебният свят на очите” - така сме озаглавили вълшебната пътека, по която ще се случват всички дейности и мероприятия в Цар-Симеоновата градина, и които са насочени към деца и възрастни. Там ще покажем по колко много различни начини е проявлението на очите и ще дадем образователни подходи за тях и за техните вълшебства!


Как природата ни помага да запазим здравето на очите си, какво трябва да избягваме и към какво да се стремим, за да успеем - това знание ще получим в рамките на фестивала под формата на интересни лекции и забавни игри.

Ние сме част от природата, ние сме част от това цяло. Цветовете, храната, красотата и всичко, що е в Творението, е пряко свързано с очите. Цялостната информация в подробен вид, поднесена по интерактивен начин, като знание и като образователен подход, ние ще я дадем по време на фестивала. Нека всеки, който има възможност, да заповяда, за да се обогати, призова ни още Зоя Иванова.

Какво знаем за зрението?
80% от информацията за заобикалящия ни свят получавамe чрез очите си. Ние растем и някак напълно естествено се научаваме да виждаме. При това протичащите процеси са изключително сложни. Докато самото приемане на информацията – гледането, става чрез очите, то обработката и възприемането й – виждането, са функции на мозъка, пряко свързани с възпитанието, начина на мислене и чувстване. До ден днешен на тези така важни процеси не се отделя необходимото внимание. Последиците от неправилно оформени навици са буквално пред очите ни, по лицата – очила и недоумение! Главоболие, раздразнителност, намалена концентрация, отпадналост, неразположение са само симптоми на отклоненията.

Напрегнато и претрупано ежедневие, мобилни телефони с малки екрани, компютърни игри след напрегнат работен или учебен ден, дълго гледане на телевизия са само малка част от причините, поради които все повече хора имат различни нарушения на зрениетo. Все повече и на все по-ранна възраст са децата, които получават проблеми с очите.
 

Свързани публикации

-
13.09.2016 г.
3787
6

Национална обществена кампания за здравето и съзнанието на децата тръгна от Пловдив (СНИМКИ)

Целта на инициативата е да възпита и изгради осъзнати и отговорни хора с устойчиво отношение към всички сфери на живота, а също така и да създаде благоприятна и творческа среда за развитието на децата
Виж повече
Коментари 3
 • детелина
  07.10.2016 г. 22:09
  Да се чете книгата на НОРБЕКОВ 'Да виждаме без очила".И аз знам ,че е хубаво в мрачно време и при буря да се отиде навън - изостря зрението.
 • Богдан Маринов
  07.10.2016 г. 14:30
  Супер събитие! Пускам тема във форума по въпроса за очите! Те са отражение на вселената, а ние ги приемаме за даденост! Нека обменим малко информация от различни източници и гледни точки по въпроса за очите!;)
 • Деси
  07.10.2016 г. 10:57
  Чела съм от Петър Дънов, че е добре за здрави очи да излизаме вечер и да гледаме звездите! Това ми допадна много, понеже и без това обичам много да гледам звездите и като се сетя и имам възможност го правя! На мен ми действа много добре, особено след претоварване с компютъра...

Коментари:

Спонсори на Портал 12