Търси

В Пловдив ще се проведе Ден, посветен на превенция и лечение на рак с алтернативни методи (ПРОГРАМА)

07.05.2017 г.
2843
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Утре 8-и май в Пловдив ще се проведе Ден, посветен на превенцията и лечението на рак с алтернативни методи. Участие ще вземат лектори и специалисти по фитотерапия, хранене и духовна психология. Събитието ще се проведе в Пловдив, бул. Руски 46, ет. 3, от 9,15 до 18.00ч., а инициатор е Аида Марковска.

ПРОГРАМА - 08.05.2017

9.00 - 9.15 ч Представяне и въведение
9.15 - 11.10 ч "Ракът е лечим сега!" - документален филм за рака;
11.15 -12.15 ч. доц.др.б.н. Койчо Коев: Превенция и придружаващо лечение на онкологични заболявания чрез фитотерапия;
12.20 -13.30 ч Георги Илчев - Въздействие с техниката Боуен при превенцията и като съпътстваща терапия при онкологични заболявания
13.40-14.50 ч Юри Ковачев: Аюрведа и правилното хранене - път към живота;
14.50-16.00 ч Аида Марковска: Конфликтите и осъзнаването им като превенция и придружаващо лечение на рак;
16.10-17.20 ч Виктория Леви-Реувен: Страхът - първопричинител на много болести;
17.20-18.00 ч Въпроси, размисли, споделяне.

Повече за лекторите:
Койчо Коев е Доктор по Биология, експерт по биоразнообразие, раздел-медицински и билкови растения към МОСВ, преподавател по Ботаника и Фитотерапия в Биологически факултет на ПУ”Паисий Хилендарски”. Практикуващ фитотерапевт и диетолог. Автор и съавтор на повече от 50 научни статии и публикации в редица чужди и български научни издания. Изследовател на националните и източни традиции в лечението на онкологични заболявания и функционални отклонения в човешкия организъм.

Георги Илчев - Кинезитерапевт, Председател на Българската асоциация по боуен терапия
През 2001г. завършва Кинезитерапия към факултета по Обществено Здраве на РУ „Ангел Кънчев” гр.Русе, а в последствие записва и докторска програма там. През 2007 завършва магистратура по „Здравен мениджмънт” към МУ София. Автор е на над 15 статии и публикации в областта на кинезитерапията.През годините след завършването на университета е преминал 18 специализации и курсове в България и чужбина, но нито една от терапевтичните модалности, които е изучавал не е оказала толкова голямо въздействие върху професионалната му работа ,колкото Техниката Боуен. От 2010 година е изключителен представител на Техниката Боуен за България. От 2014г. е акредитиран международен Боуен инструктор към Австралийската Академия за Боуен терапия (ААБТ).  Председател на Българска Асоциация по Боуен Терапия (БАБТ).


Юрий Ковачев е специалист по aюрведическа кухня и самият той от години се храни според принципите на това древноиндийско познание, включващо различни клонове на медицината, масажи, употребата на билки и други лечебни субстанции, упражнения, очистителни практики, правилно хранене – цялостна грижа за човешкото здраве и благо – физическо и психическо. Аюрведа означава знание за живота - знание, трупано и проверявано с хилядолетия.
Кротко, спокойно, съсредоточено и с пълно посвещение – така приготвя храната Юрий, в съзвучие с музиката на Рави Шанкар, която се носи в малката му кухня от стар грамофон. Бижутер по професия, Юрий Ковачев от личен интерес и, както сам казва „за свое благо“ започва да изучава aюрведа и да прилага принципите й. Постепенно натрупва ценни знания и приятелите му изискват от него да споделя с тях опита си, особено в частта, която пряко касае храненето и готвенето. Започва да готви на семинари, а после лека полека изоставя бижутата и се захваща със сегашната си дейност – вече 6 години Юрий води курсове по аюрведическа кухня в София.

Виктория Леви-Реувен е жена с богат жизнен и професионален опит, работи с енергиите на Висшите сили на Светлината и Любовта, Ангели и Арахангели и медитации. Естествено, че преживяното в личния ѝ живот през преминалите 55 години, ѝ помага в по-бързото ориентиране в ситуациите, представени от клиентите ѝ, в тяхното приемане и неосъждане. Родена в София, завършила Икономическия институт и работила в Математическия институт на БАН, тя решава, че иска да промени коренно живота си, омъжва се и заминава за Израел, където живее вече 23 години. Тя разбира, че цял живот се е учила да работи, но не се научила да печели пари. След дълги лутания се среща с Натали Бен Давид, създател и собственик на школата "Emotion". Там Виктория първоначално изучава и завършва курсът "Превратна точка" – за отношенията ни с парите, след това и всички останали курсове за личен, бизнес и групов тренинг – life coach. През 2006 основава личен бизнес, който през 2007 се превръща в УЧИЛИЩЕ ПО ЩАСТИЕ. 
Освен развитието си в сферата на тренинга на съзнанието, Виктория има природен талант, а в последствие е открила изучила и развила способността си да контактува, да приема послания и да ги предава по най-подходящия, здравословен и напълно безвреден начин на Клиентите си. Тази способност тя комбинира с методите и принципите на тренинга и това значително повишава ефективността на процеса на трансформация, който преминават клиентите й. Работа с енергиите на Висшите сили на Светлината и Любовта, Ангели и Арахангели и медитации.

Аида Марковска е холистичен терапевт и преподавател, човек с богат и съществен опит в холистичния подход към здравето на човека във всички негови аспекти . Аида е основен организатор на Фестивала на здравословия живот „Здравей, Здраве!“ от 2010 г и основател на Ангелския фестивал в Пловдив от 2015г. Първите си обучения и практически занятия по холистични и биоенергийни методи Аида взема през 2006 г и от този момент насетне е активна в преподаването и популяризирането на тази практика в Пловдив и България. Тя е лектор на Международната рейки академия в Самоков, лектор на алтернативните научно-езотерични конференции в Шумен, член на Духовна академия на мистериите „Мадара“,основател и председател на СНЦ „Клуб Рейки в Пловдив“

Свързани публикации

форуми и дискусии на фестивал Здравей Здраве Пловдив
05.04.2016 г.
1677

Фестивалът Здравей Здраве фокусира общественото внимание върху духовното и физическо развитие

На 16 и 17 април в Пловдив ще се проведе фестивалът „Здравей, Здраве” с мисията да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Организатори са екип доброволци ведно с Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019”.
Виж повече
здраве - общуване - спорт
07.04.2016 г.
1357

Д-р Калин Василев: Здравето започва от чистата социализация (ИНТЕРВЮ)

Портал12 отбелязва този ден с интересно интервю, в което д-р Калин Василев споделя своето виждане за това как да бъдем здрави. Според д-р Василев грижата за здравето започва от социализацията, която е изключително важна, за да могат хората да споделят и да получават личен пример и подкрепа.
Виж повече
Аида Марковска © 2016 Портал12
28.10.2016 г.
4805
1

Аида Марковска: Осъзнаването на програмите, които идват от нашите предци, помага да си върнем баланса

Родовите програми се отличават от всичките ни задачи в нашия живот, в нашата съдба. Те идват като неосъзнати програми при нас. Как да различим родовата си програма, родовата съдба, родовата мисия от личната? Защото всеки от нас освен родова съдба, отработва и лична съдба. Нека всеки един от вас да си помисли за момент случва ли се в живота му нещо, което той оценява като несправедливо спрямо него.
Виж повече
фестивал Здравей Здраве
05.04.2017 г.
1611

Аида Марковска: На фестивала 'Здравей Здраве' се връщаме към земята, за да поемем към Духа

Под едно крило са събрани лекари за холистична медицина като д-р Марчин Илчев, който ще разгледа темата: Земя, време на ускорени промени и школата на учителя Петър Дънов, д-р Румен Стоилов, който ще говори за хармонията на елементите, д-р Димитрина Тодорова и Тошко Тодоров, които от своя страна ще разгледа тайната сила на квантовата медицина. Д-р Тимен Тимев пък ще представи своята цялостна програма за създаване на ново човечество
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12