В Норвегия търсят начин да се замени употребата на месо, палмово масло и соя

10.06.2016 г.
2237
Добавена от: Портал12
1 коментара
В Норвегия търсят начин да се замени употребата на месо, палмово масло и соя, което вреди на екосистемите и е една от основните причини за изсичането на горите в глобален мащаб. 

Норвегия вече стана първата държава, която забрани изсичането на дървета, с цел запазване на биоразнообразието и горите. Според някои учени, решението е стъпка в правилната посока, да се намалят негативните последствия върху екосистемите и площите на страната, която е твърде вероятно да пострада тежо от масови наводнения през следващите 8-10 години.

Според официални данни на ООН производството на палмово масло, соя, говеждо месо и дървесни продукти е причината за около половината от общото обезлесяване на тропическите гори, които могат да изчезнат напълно при запазване на същите темпове на изсичане, след 100 години.

 
Свързани публикации

10.05.2016 г.
1570

Всяко дете трябва да взаимодейства с природните сили

Първия си опит при обучение в училището детето трябва да придобие при своя досег с живата природа. Изучаването на учебните предмети и заниманията с изкуствата да стават във връзка с природата и сред нея.
28.04.2016 г.
1076

Гражданска инициатива възражда ‘Денят на залесяването’

Днес, когато българската гора е застрашена, имаме отново нужда този прекрасен празник да се възобнови. За да се случи това, няколко човека решават да инициират петиция, която да помогне за възраждането на празника.
15.05.2016 г.
1398

Вътрешният усет да работиш и даряваш за България е въпрос на ценностно разбиране

Днес са малко хората, които правят това в същия мащаб и със същото вътрешно усещане, че щом си получил много, трябва и много да дадеш не на близките си, не на познатите си, но и на родина си, която те е закърмила и очаква и твоя дан в пътя на развитието
12.12.2015 г.
333870

12 високо енергийни места в България (СНИМКИ)

Представяме ви 12  зареждащи места, които препоръчваме да посетите. Важно е да се знае, че всички тези места имат огледална ефективност - с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите - те ще се мултиплицират многократно
18.04.2016 г.
45183

Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

Някои от по-смелите и независими конвенционални учени, търсят частично обяснение на причините и обвързват фактите във връзка със силно повишената сеизмична активност с регистрираните аномалии в Слънчевата система и по-специално отчетеното от космическата мисия Касини гравитационно дърпане
Коментари: 1

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай