Търси

В Норвегия търсят начин да се замени употребата на месо, палмово масло и соя

10.06.2016 г.
1566
1
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В Норвегия търсят начин да се замени употребата на месо, палмово масло и соя, което вреди на екосистемите и е една от основните причини за изсичането на горите в глобален мащаб. 

Норвегия вече стана първата държава, която забрани изсичането на дървета, с цел запазване на биоразнообразието и горите. Според някои учени, решението е стъпка в правилната посока, да се намалят негативните последствия върху екосистемите и площите на страната, която е твърде вероятно да пострада тежо от масови наводнения през следващите 8-10 години.

Според официални данни на ООН производството на палмово масло, соя, говеждо месо и дървесни продукти е причината за около половината от общото обезлесяване на тропическите гори, които могат да изчезнат напълно при запазване на същите темпове на изсичане, след 100 години.

 

Свързани публикации

Енергийни центрове в България
12.12.2015 г.
203819
62

12 високо енергийни места в България (СНИМКИ)

Представяме ви 12  зареждащи места, които препоръчваме да посетите. Важно е да се знае, че всички тези места имат огледална ефективност - с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите - те ще се мултиплицират многократно
Виж повече
природни аномалии
18.04.2016 г.
26160
8

Новите земетресения в глобален мащаб са само лека подготовка за периода 2020-2028

Някои от по-смелите и независими конвенционални учени, търсят частично обяснение на причините и обвързват фактите във връзка със силно повишената сеизмична активност с регистрираните аномалии в Слънчевата система и по-специално отчетеното от космическата мисия Касини гравитационно дърпане
Виж повече
Ден на залесяването
28.04.2016 г.
1079

Гражданска инициатива възражда ‘Денят на залесяването’

Днес, когато българската гора е застрашена, имаме отново нужда този прекрасен празник да се възобнови. За да се случи това, няколко човека решават да инициират петиция, която да помогне за възраждането на празника.
Виж повече
взаимодействие с природата
10.05.2016 г.
2190

Всяко дете трябва да взаимодейства с природните сили

Първия си опит при обучение в училището детето трябва да придобие при своя досег с живата природа. Изучаването на учебните предмети и заниманията с изкуствата да стават във връзка с природата и сред нея.
Виж повече
обновена църква
15.05.2016 г.
1249
1

Вътрешният усет да работиш и даряваш за България е въпрос на ценностно разбиране

Днес са малко хората, които правят това в същия мащаб и със същото вътрешно усещане, че щом си получил много, трябва и много да дадеш не на близките си, не на познатите си, но и на родина си, която те е закърмила и очаква и твоя дан в пътя на развитието
Виж повече
Коментари 1
  • Пламен Петков
    17.06.2016 г. 09:48
    :V:N

Коментари:

Спонсори на Портал 12