В България е на път да бъде създаден нов културен проект с топ музиканти

04.01.2016 г.
3562
Добавена от: Портал12
България е на път да създаде културен проект с топ музиканти. Новият GENESIS ORCHESTRA набира кандидатури на топ музиканти, стана ясно от съобщение публикувано в социалните мрежи от диригентът Йордан Камджалов. 

Откриването на прослушвания за изпълнители на цигулка, виола, виолончело и контрабас ще започне на 06.04.2016 – 19.00 ч. – в зала България, а репетициите ще са няколко дни по-рано от 02 – 06.04.2016 и ще включват изпълнения на Вагнер, Ненов, Бетовен.

Йордан Камджалов е поканен от утвърдени български музиканти да създаде нов български симфоничен оркестър, поставящ си качествено нови задачи. Чрез солидния си международен опит като гост-диригент в десетки държави на три континента, както и с опита си на Генерален музикален директор и основател на редица състави в Германия, Йордан Камджалов приема отговорността да бъде артистичен директор и главен диригент на новия GENESIS ORCHESTRA. Воден от вярата в колосалния потенциал и професионализъм на българските изпълнители, той вижда условия да продължи на родна земя една идея и естетика, вложени още преди 10 години в създадения от него международен ансамбъл Innorelatio в Берлин.

Новият оркестър има за цел да обедини в едно органично цяло преимуществата на източно- и западноевропейската изпълнителска традиция, в търсенето на специално отношение към звук, фраза, стил, емоция и комуникация. Водещ метод на работа е търсенето и стимулирането на свободата в проявата на индивидуалните качества на всяка една личност през призмата на цялото.

За тази цел се търсят инструменталисти с висш професионализъм /или такива, които се стремят към него/, което означава: много високи технически способности, много висока степен на комуникативност в музикалния процес, подчертано камерно-музикално мислене, изключителна пластичност, огромна отговорност, самокритичност, подготвеност, изключително висок работен морал, както и изключителен респект към музиката, към звука, към фразата и към всички колеги в оркестъра и участници в процеса.

Повече за кандидатстването вижте тук
Свързани публикации

09.12.2015 г.
6739

Фондация „Йордан Камджалов” откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай