Търси

В България е на път да бъде създаден нов културен проект с топ музиканти

04.01.2016 г.
2170
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
България е на път да създаде културен проект с топ музиканти. Новият GENESIS ORCHESTRA набира кандидатури на топ музиканти, стана ясно от съобщение публикувано в социалните мрежи от диригентът Йордан Камджалов. 

Откриването на прослушвания за изпълнители на цигулка, виола, виолончело и контрабас ще започне на 06.04.2016 – 19.00 ч. – в зала България, а репетициите ще са няколко дни по-рано от 02 – 06.04.2016 и ще включват изпълнения на Вагнер, Ненов, Бетовен.

Йордан Камджалов е поканен от утвърдени български музиканти да създаде нов български симфоничен оркестър, поставящ си качествено нови задачи. Чрез солидния си международен опит като гост-диригент в десетки държави на три континента, както и с опита си на Генерален музикален директор и основател на редица състави в Германия, Йордан Камджалов приема отговорността да бъде артистичен директор и главен диригент на новия GENESIS ORCHESTRA. Воден от вярата в колосалния потенциал и професионализъм на българските изпълнители, той вижда условия да продължи на родна земя една идея и естетика, вложени още преди 10 години в създадения от него международен ансамбъл Innorelatio в Берлин.

Новият оркестър има за цел да обедини в едно органично цяло преимуществата на източно- и западноевропейската изпълнителска традиция, в търсенето на специално отношение към звук, фраза, стил, емоция и комуникация. Водещ метод на работа е търсенето и стимулирането на свободата в проявата на индивидуалните качества на всяка една личност през призмата на цялото.

За тази цел се търсят инструменталисти с висш професионализъм /или такива, които се стремят към него/, което означава: много високи технически способности, много висока степен на комуникативност в музикалния процес, подчертано камерно-музикално мислене, изключителна пластичност, огромна отговорност, самокритичност, подготвеност, изключително висок работен морал, както и изключителен респект към музиката, към звука, към фразата и към всички колеги в оркестъра и участници в процеса.

Повече за кандидатстването вижте тук

Свързани публикации

Йордан Камджалов, © снимка и видео: Портал12
16.12.2015 г.
6508
3

Йордан Камджалов: Ако има нещо по-интересно от музиката, това е физиката! (ВИДЕО)

Аз съм търсач на суперсиметрии сблъсквайки се пермаментно с асиметрията. Ако ние не виждаме симетриите и асиметриите значи всъщност не виждаме точно.
Виж повече
Йордан Камджалов
09.12.2015 г.
6307
3

Фондация 'Йордан Камджалов' откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
Виж повече
Йордан Камджалов | © снимка: Портал12
26.12.2015 г.
6002

Йордан Камджалов: Човек мечтае за бързи промени, но те винаги са некачествени (ВИДЕО)

Трябва да скъсаме с илюзията че свръх постиженията от тук нататък могат да бъдат индивидуални. От тук нататък те винаги ще бъдат колективни, категоричен е Йордан Камджалов
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12