Търси

Узаконяване на био-енергийното лечение искат от Българска Рейки Асоциация

Още по темата ...
Домът

Българският Фън Шуй: Домът като свят храм и материално продължение на душата

Виж повече
Зор Алеф - интервю

Зор Алеф: Практикувай осъзнатост, сдържана настойчивост и непоколебимо постоянство (ВИДЕО)

Виж повече
жена

Аида Марковска: Жената е концентрат на най-хубавото семе, което носи един род

Виж повече
06.04.2016 г.
1496
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Българска рейки асоциация организира петиция за узаконяване на био-енергийното лечение рейки в България. Целта на петицията е освен узаконяване на рейки, космоенергетика и други видове лечение, също и тяхното прилагане извън болничните заведения, както и отпадане изискването за медицинско образование на практикуващите.

Приложението на рейки се оказва особено резултатно в центрове за бърза помощ, реанимация, присаждане на органи, хирургия и гинекология, старчески домове и др. В Европа рейки се използва в хирургии, хосписи, центрове за онкоболни, при следоперативно възстановяване, лечение на зависимости, затвори, центрове за лечение на СПИН и старчески домове. В България рейки официално се прилага само в едно болнично заведение (МБАЛ „Токуда Болница София”), като се определя като “система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло”. Това определение само по себе си отхвърля необходимостта от медицинско образование.

Рейки улеснява остраняването на физически или емоционални блокажи чрез енергийния поток в тялото, способства за подобряване на психологическото състояние чрез освобождаване от гняв, страх, тревожност, тъга или друго нехармонично чувство, често замествайки ги със самоуважение, увереност и спокойствие.  Рейки енергията може да бъде безопасно използвана от хора от всички възрасти, включително новородени и бременни жени, без значение от здравословното им състояние.

При здрав човек рейки носи баланс и виталност, подобрява ежедневния живот. При човек със здравословни проблеми лечението с рейки значително подобрява състоянието – тук е важно да се отбележи, че лечебният ефект се получава именно от активиране на процеса за самолечение на организма.

Мнението на медиците е, че трябва да предлагат на пациентите това, от което се нуждаят според нуждите си. Хипократовата клетва ги обвързва с това да предоставят възможно най-добра лекарска помощ на пациентите си. Ако пациентите желаят рейки или накяква друга алтернативна терапия, то тя трябва да им бъде дадена, убедени са организаторите на петицията.

Може да подпишете петицията за узаконяване на рейки в България на този линк: http://www.peticiq.com/reiki-cosmoenergy

Свързани публикации

Енергиен детокс
20.01.2016 г.
3335
6

Какво е енергиен детокс и имаме ли нужда от него?

Енергийният детокс е подобен на физическия детокс – освобождаване от всичко токсично и от това, което е неблагоприятно за човека. И както при физическия детокс, така и при енергийния може да се появят физически симптоми, тъй като съхранените енергии са извадени на повърхността, за да бъдат освободени..
Виж повече
енергийна зависимост и обвързване
21.07.2021 г.
10935
2

Какво са енергийните обвързвания и как ни вредят? – Част 1

Опасността от обвързването на енергиен план е не само в спиране на развитието, но също така и във факта, че умел манипулатор чрез това обвързване може да предизвика отрицателни емоции, произхода на които е трудно да се проследи.
Виж повече
енергийно обвързване
22.07.2021 г.
6695

Какво са енергийните обвързвания и конфликти между хората? – Част 2

В първа част на темата за енергийните обвързвания обяснихме какво представляват те, как се появяват и кои негативни емоции сформират обвързвания по различните чакри. Във втора част ви представяме следните примери за енергийно обвързване:
Виж повече
енергийното обвързване с родителите може да ни навреди
23.07.2021 г.
4165

Кои са най-силните енергийни обвързвания и как можем да ги прекъснем? – Част 3

В трета част на темата даваме отговор на въпроса „Кои са най-силните енергийни обвързвания?“ и даваме яснота как точно се прекъсват тези свързаности.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12